Bestyrelses-login
Giv en donation

Opslagstavlen

 

Her kan du søge svar på dine spørgsmål hos andre forældre, give gode råd videre, fortælle om sjove oplevelser med dit barn, skrive et lille digt, eller noget helt andet. Kort sagt er ordet frit.

Send dit indlæg til: opslagstavle@praematur.dk


HAR DU ET AFSNIT (17.09)

 

Hej Jeg søger afsnit af serien "født for tidligt" der blev sendt på Kanal 4 eller 5 - har du nogen af de afsnit liggende - jeg har selv afsnit et og to, så vil jeg meget gerne købe et kopi af dig ...skriv endelig til mig...

hilsen dorthe.grathwohl@mail.dk
 


HILS PÅ EDITH MARIE (14.07)

 

Følg med Edith Marie, der er en måned gammel og født i uge 25+6 på Hillerød Hospital.

Hendes familie har lavet et blog med nyheder, søde billeder og links til YouTube videoer.  Klik her  http://blog.rugaardjuul.net 

 


FAMILIER NÆR LOLLAND SØGES (09.07)

 

Jeg er mor til en lille dreng som blev født 5 uger og 2 dage før termin d. 13/2 2009. 

Jeg ønsker at få kontakt til andre mødre som har fået deres børn for tidligt, da jeg savner at kunne førtalt om og vendt de problematikker, der kan være med et for tidlig født barn. Vi kunne måske selv danne en mødregruppe. Jeg kører gerne Lolland rundt og til Nykøbing F.

 

Janne

Jeg kan kontaktes på

e-mail: natskat@post.cybercity.dk


03.04.09

FAMILIER I GREVE SØGES

Jeg blev mor til Nicklas den 19. marts 2008 født i uge 27+0.
Da vi kun er to i Greve der har født for tidligt, søger jeg andre forældre med fortidlig fødte, alderen på børnene er egentlig ligemeget, men helst lige omkring et år.
I må helst ikke bo for langt væk fra Greve, da Nicklas ikke er så god i offentlig transport pga. hans sansesarthed. Han er dog blevet bedre og kan klare små ture:)

Håber i skriver til mig:)
Hilsen Anne
E-mail er: fidusmus83@hotmail.com


17.07.07

MAVEBESVÆR - PRØV BØRSTEKUREN

Jeg kan forstå der er rigtig mange som har børn med meget mave/tarm besvær.
Laurits blev født 31+6 med umodne tarme og kunne ikke optage nærring på normalvis. Han blev omgående sat på protein og fedt gennem blodet og antibiotika pga. infektion i maven. Det blev oven ikøbet en hverdag med Laktulose, han havde konstant hård mave (Var ca. 1 år), indtil vi fik anbefalet en BØRSTEKUR af lægerne på RAS (Roskilde Amt Sygehus) og fysserne, han havde meget uro og nervesystemet var ikke blevet færdig udviklet, samt han allerede havde symptomer på DAMP! Efter bare 3 dage med børstekuren begyndte det at vende. Han havde fået så meget ro, at tarmene kunne slappe af og arbejde normalt, han har ikke haft problemer med maven siden og fandt en masse ro. Han er nu ved at være 3 år. Kuren varede 14 dage og han blev børstet og fik trykket led hver 2. time. Det er meget vigtigt at intervallerne overholdes.

Hilsen Christina


14.05.07

DELTAGERE TIL FORSKNINGSPROJEKT SØGES

 

Har du født for tidligt pga. svag livmoderhals? Vi søger deltagere til et forskningsprojekt om for tidlig fødsel. Vi vil gerne undersøge vævet i livmoderhalsen hos kvinder der har født for tidligt pga svag livmoderhals (cervixinsufficiens) Vi tror, det kan dreje sig om en defekt i livmoderhalsens væv. Livmoderhalsen er derfor svag og åbner sig for tidligt, ofte i uge 20-28 med for tidlig fødsel til følge. Nogle kvinder behandles med cerclage, som er en snor man syr omkring livmoderhalsen, der gør at man nemmere kan holde på barnet.

Vi vil gerne sammenligne vævsprøver fra kvinder, der har født for tidligt med vævsprøver fra kvinder der har født til tiden.

Du kan ikke deltage hvis du tidligere har haft celleforandringer, fået lavet keglesnit eller har født tvillinger.


Hvis du har født for tidligt (uge 20-28), måske har fået lagt cerclage og kunne tænke dig at høre mere om projektet kan du sende en mail til Birgitte Oxlund på boxlund@ki.au.dk og få tilsendt informationsmateriale.


04.03.07
KONTAKT TIL ANDRE FORÆLDRE SØGES

Som mor til Sarah født i uge 28 + 5, 27/4 -06 efterlyser jeg kontakt til andre forældre med præmature børn. Gerne nogenlunde samme alder som Sarah, men absolut ikke et krav. Jeg har på min barsel deltaget i en "normal" mødregruppe og har her erfaret at Sarah ikke har samme tolerance og ro som de andre børn.

Desuden mangler jeg ærlig talt at høre om nogle positive oplevelser og erfaringer! I litteraturen bliver jeg mødt af utallige negative senfølger. Det er nogle gange som om børnene ikke får en chance førend de bliver stemplet som "for tidligt fødte".

Jeg kan kontaktes på trinegordon@dsr-medlem.dk

MVH Trine og Sarah


25.02.07

EN KRISTEN SYNSVINKEL

Hej forældre til præmature børn.

Jeg fødte Kristoffer i marts 2005 i uge 30 + 0. Kristoffer var og er en stor dreng, og sammenlignet med mange andre har vi haft et ukompliceret forløb, men set fra vores egen verden har det ikke været nemt. Jeg har tænk og tænker stadig rigtigt meget og har en kæmpe trang til at gøre alting bedre. Vi havde rigtig mange gode oplevelser på Skejby Sygehus, hvor vi lå i seks uger, men der var også mangt og meget, hvor jeg tænker, at det kunne gøres meget bedre, set ud fra hvad jeg som forældre følte, min søn havde brug for.

Nu er jeg ved at skrive speciale på religionsvidenskab, og min egen interesse for, hvordan det at få et barn alt for tidligt kunne gøres meget mere smertefrit er det store omdrejningspunkt. Derfor skriver jeg et speciale om, hvordan det er at få et præmaturt, og meget sygt barn set ud fra en ikke kristen vinkel. Jeg håber meget, at mit speciale vil hjælpe til at sætte fokus på andre religioner på sygehusene, når man føder en præmaturt barn.

Nogen af jeg tænker nu, hvorfor ikke de kristne. Svaret er kort fortalt, at der er masser af muligheder for hjælp indenfor sygehusvæsnet når man er kristen, tænk bare på hospitalspræsten.

Derfor er det jer andre, jer der enten ikke er kristne eller slet ikke religiøse, jeg meget gerne vil have kontakt med. Jeg håber meget I vil kontakte mig enten på mail eller telefon.

Med venlig hilsen
Caroline Bak Jørgensen
Mail: bakjorgensen@stofanet.dk
Teleforn. 26 20 28 25


09.02.07

NATUR-RÅD

 

Hej Maiken!

Vi havde præcis de samme problemer med vores lille guldklump, indtil vi fik et natur-råd, som klarede problemet. Hæld en teske-fuld hørfrø i et lille glas. Hæld kogende vand over, så frøene lige akkurat er dækket, og lad det stå og trække i en times tid. Det giver en østers-agtig konsistens, fordi olien bliver trukket ud af frøene, og det "smører" tarmene, så det hele glider lettere. Frøene skal blandes i et måltid dagligt.

God bedring med den lille!

Mange hilsner, Lene

 


29.12.06

HÅRD MAVE

Hej Majken.

Jeg har læst dit problem og har et svar til dig. Stop det. Jeg har en søn som blev født i uge 27 og er 7 måneder nu. Han har lige siden han blev født fået lactulose. Men da vi kom hjem efter 2 måneder på Kolding sygehus fik jeg nok. Han havde konstant ondt i maven og havde endnu mer svært ved at komme af med sin afføring. Så efter godt 4 måneder stoppede vi med det uden samråd med andre - det var vores valg, vi ved dog hvad der er bedst for vores søn. Og efter vi holdte, fik han det bedre, blev en gladere dreng og begyndte så småt selv at komme af med hans afføring. Nogle gange skal vi dog hjælpe lidt på vej via temperaturmåleren da han får jern som også er hård ved maven. Håber det går godt med din dreng. Hvis der er nogle som gerne ville skrive med mig er i velkommen. 

Mvh Louise

solbrun84@ofir.dk


01.11.06

MAVE/AFFØRINGS PROBLEMER!!

Da jeg kan forstå at mave/ afførings problemer er et udbredt problem hos præmatur børn, vil jeg fortælle om vores kur, der hjælp vores datter (født i uge 34, 2198 g 46 cm) igennem mange ugers smerter/ ubehag.

Da vi efterhånden havde fået udleveret lactolose og 4 andre slags afføringsmidler uden nogen som helst effekt, sagde vi stop. Noget andet skulle til…. Hun blev ammet fuldt ud. Så da hun var knapt 4 mdr. og stadigvæk lille, gav vi hende 2 små skefulde hjemmelavet sveskemos og så kom afføringen kort efter og pigen var pludseligt meget veltilpas. Vi fortsatte med det til hun var 6 mdr. hvor vi langsomt vænnede hende til andet mos og grød.

Siden har vi ikke haft problemer, hun er i dag 10 mdr. og trives rigtigt godt, spiser meget frugt og grønt. Om ikke andet så er sveskemos efter vores mening ganske uskadeligt og sundere end afføringsmidler, samt meget nemmere at få barnet til at spise, da det er naturligt sødt og der skal ikke tilsættes nogen former for sødestoffer. Vi håber at andre kan få glæde af vores råd, om ikke andet så giv det en chance et par dage.


01.12.06

EYEQ


Jeg bruger et bestemt link som andre måske også kan få glæde af nemlig : www.equazen.com. Der køber vi Eye Q olie og tyggetabeletter. Der er mange penge at spare. F.eks. har vi lige købt 3 x 180 tyggekapsler til knap 600 kr.  og sparet mere end 350,- af prisen herhjemme. Desuden leveres de med posten nemt og uden problemer. Der betales selvfølgelig med Visakort og da vi sidste år fik leveret nogle flasker olie med skrammer og buler og skrev retur derom - fik vi promte leveret nye flasker uden beregning !

med venlig hilsen
Tina


01.12.06

BABYSLYNGER

For et stykke tid siden var der et brev her på opslagstavlen, hvor en fysioterapeut søgte kontakt til forældre, som ville teste babyslynger. Udviklingsprojektet er nu afsluttet og der kan læses om det her:

 

http://www.denfriefys.dk/fysiodesign/vil-du-vide-mere/babyslynger-til-praemature-boern/


www.fysiodesign.dk