Bestyrelses-login
Giv en donation

Invitation til generalforsamling

Vores årlige generalforsamling finder sted lørdag den 30. marts kl. 11.00. Generalforsamlingen afholdes i Borgernes Hus, Østre Stationsvej 15, 5000 Odense C. Tryk her for invitation og dagsorden, tilmelding kan ske via mail til formand@praematur.dk 

 

 

Temanummer: Forebyggelse

Udgivet i maj: Læs fagartikler om præmature børn og søvnproblemer, kroppen som kommunikationsredskab, hvordan lærere kan reducere stress sammen med unge, stille ADHD. Forældre giver råd til pårørende, fagfolk og andre forældre, når et barn fødes for tidligt eller har sygdom i de tidlige år. Nye forskningsresultater, nye produkter og meget mere..88 sider i bogform. #praematur #fødtfortidligt

Medlemmer får bladet automatisk tilsendt. Bliv medlem her... eller bestil bladet her...

Særnummer om For tidligt fødte børn i skole med artikler om det sociale, sansning og motorik, skoleskift og inklusion, indlæring, matematikvanskeligheder, angst og stress mv. findes her...

Tidligere temanumre: Bag om udfordringer, Sansning og motorik, Nye bøger, Fortællinger,Tanker og følelser, Hjernen, Praktiske redskaber, Råd til familier, Skrøbelige børn, Den gode udvikling, Sociale relationer, Familielivet, Stimulation mm.
 

World Prematurity Day 2018

Den 17. november markeres International Præmatur Dag over hele verden med kampagner og aktiviteter, der sætter fokus på de mindste børn. Globalt er følgerne af præmaturitet stadigvæk en udfordring og vi er yderst taknemmelige for de store og små fremskridt, som forbedrer udsigterne for børnenes fremtid.

I år har vi valgt at markere dagen med et lille symbol, der viser vores tro på en god fremtid på trods af den tidlige start på neonatalafdelingen. I denne kuvert er vedlagt bomuld støtte-ribbons, som familier og personale kan bruge til at minde os om hvor meget vi tror på fremtiden for børnene, der får en tidlig start på livet.

Stor tak til personalet på de danske neonatalafdelinger for alle de store og små ting I gør hver dag for at sikre at vores kære børn og familier kommer igennem denne anderledes start. På Facebook siden Tak til Neo skriver vores familier hilsner til afdelinger og personale, der har betydet meget for dem ved børnenes indlæggelse. Kig forbi og se hvordan de små frø I kendte, er vokset til at blive hele mennesker.

 

De bedste hilsner,

Bestyrelsen
Dansk Præmatur Forening
info@praematur.dk 

Støtte til for tidligt fødte børn

Dansk Præmatur Forening er en støtteforening for familier med for tidligt fødte børn. Vores formål er at sikre børnene optimale betingelser og en god opvækst. Her kan du finde information om præmaturitet, foreningsaktiviteter samt beretninger fra familier. #praematur #fødtfortidligt
Læs mere

Den laveste grænse

Debatten om der skal sættes en grænse for, hvor tidligt børnene må være født pga. potentielle senfølger er blusset op igen. Det er en interessant vinkel, men desværre er det en meget simplificeret og uheldig drejning af situationen for børn, der er født for tidligt. 

Hvert år fødes ca. 4000 børn for tidligt i Danmark, hvoraf kun ca. 50 børn er født omkring graviditetsuge 23-25. Senfølger er ikke begrænset til de tidligste børn – de findes over hele spektret. At sætte en arbitrær grænse ved uge 24+0, vil ikke ændre på billedet, for forsvindende få vil overleve uanset hvad.  

De fleste for tidligt fødte børn kommer til verden mellem uge 32-36 – ca. 3000 børn om året. Mens der sættes fokus på de få, med dramatiske billeder af de allermindste børn, lider denne gruppe af moderat for tidligt fødte børn af en mangel på opmærksomhed. For interessant nok er det her, de allerfleste børn med senfølger befinder sig. De moderate for tidligt fødte har en lavere risiko for senfølger end de mindste børn, men fordi gruppen er så stor antalsmæssigt (3000 børn i forhold til 50 børn om året), er de fleste for tidligt fødte børn med senfølger født efter uge 32. Hvis vi skal sætte en nedre grænse på grund af senfølger, skal det dermed sættes ved uge 37. For ifølge forskningen kan bare én uge for tidligt påvirke udviklingen for nogle børn.

Betragtninger ved en fast grænse
Regler og tal kan være attraktive for nogle, der vil have orden i en usikker verden. Desværre er det ikke så nemt. Det problematiske i at sætte en arbitrær grænse (for det vil det jo være) er, at der er mange faktorer på spil. Graviditetsugen og fødselsvægten er ikke de eneste parametre.
Læs mere

Når du er mor til et for tidligt født barn

Bog af Katrine Wochner

Når du er mor til et for tidligt født barn giver et indblik i, hvordan det er at blive mor før tid, hvad livet med et for tidligt født barn kan byde på, og hvordan man kan tackle det. Bogen indeholder både personlige historier og indlæg fra fagfolk. Udgivet af People's Press.
ISBN-13 978-87-7137-254-0. Køb bogen her... Se også et interview med Katrine og sygeplejerske og klinisk antropolog Helle Haslund-Thomsen på TV2 Lorry her...