Bestyrelses-login
Giv en donation


 Du skal log in for at kunne deltage i debatten log in or register


Det sociale liv 28-06-2007 20:33
By Olivers morOlivers mor Reply
Inspireret af seneste nummer af Livsbladet omhandlende FTF'ernes sociale liv vil jeg gerne fortælles om dagens oplevelse her hos os.

Oliver er 4 3/4 år gammel født i uge 26 og efterfølgende indlagt i 13 uger på neo. Han har været et typisk neo-lærebogs eksempel med respiratorbehandling, åben ductus etc. I dag er han en rask dreng, som stort set hviler i sig selv.

Oliver blev passet hjemme til han var knapt 1½år og var herefter 2 år i dagpleje, hvor han talte for 2 børn og var den ældste de sidste 1½ år ca. Siden marts 2006 har han været i børnehave - kommunens mindste, hvor de voksne har været og er rigtig gode til at mærke, hvordan Oliver har det.

Min seneste :-) bekymring har gået på Olives sociale liv. Han har tilbragt det meste af sin tid i børnehaven med at underholde sig selv. Når han har deltaget i lege, så går han pludselig, fordi det bliver for meget og for råbende og for vildt. Efter 1 år i børnehaven havde han stadigvæk ikke nogen venner derovre, og havde aldrig haft kammerater med hjemme og heller ikke været hjemme hos nogen.

Til forældrekonsultation i forrige uge havde jeg medbragt Livsbladet med fokus på Det sociale liv - og de voksne har nu læst det. Det viser sig, at Oliver på det seneste har udviklet venskaber og er begyndt at kontakte og lege med andre børn af sig selv. I dag har min søn haft sin første legekammerat med hjemme fra børnehaven i 2 timer. Det gik rigtig godt - de legede sammen!!!

Oliver blev dog sur over, at kammeraten plukkede hans agurker og tomater i drivhuset og ødelagde dem - men det er da bare et sundhedstegn, at han reagerer på det.

Det var blot en lille opmuntring fra en glad mor....

 
Re: Det sociale liv 02-07-2007 08:18
By RittigRittig Reply
En dejlig historie!

Jeg er far til Annika og Lærke, næsten 4 år, født uge 27+0, og har gjort lignende observationer med Lærke.
Men udover at blive bekymrede (det er vist det forældre gør) har vi ikke reageret, og nu ser det ud til at regulere sig selv.
Nå pyt, de var lidt senere end andre børn til at udvikle alting i den fysiske afdeling, hvorfor så ikke også i den mentale?
 
Re: Det sociale liv 18-07-2007 22:57
By annielanniel Reply
Jeg er enig med Rittig i, at bekymringshatten som vi forældre meget ofte er for hurtige til at sætte på, bør bæres med tålmodig afventen.

Forstået på den måde, at nogle børn skal have lidt længere tid til at finde vejen i deres liv - og dette bør respekteres, men der bør også være en vis alvor i denne afventen. Halter barnet for langt bagud i forhold til sine kammerater, bør der tages pædagogiske skridt til at afhjælpe de problemstillinger der måtte være.

mvh Annie Larsen, pædagog og præmaturmor
 
 

Gravid

Er du gravid og bekymret for at føde for tidligt?

 

Læs her før du går videre på vores website....