Bestyrelses-login
Giv en donation


 Du skal log in for at kunne deltage i debatten log in or register


Når gravid igen 04-07-2007 10:24
By tanyatanya Reply
Hej.
Jeg fødte min søn 32+6. Ikke meget for tidligt men tidligt nok til at det var et kæmpe chok og gav mig en oplevelse jeg den dag idag stadig er berørt over. Synes det er voldsomt uretfærdigt at det mentale billede jeg havde skabt af, hvordan det skulle være at blive mor, slet ikke stemte overens med virkeligheden og havde en rigtig dårlig tid på neonatalafdelignen.

Men trods alt har jeg idag en rigtig dejlig søn på 5 måneder. Der er enkelte situationer hvor jeg kan se at han er præmatur, men ellers er han en sund og rask dreng. Vi er dog ikke blevet mere skræmte af situationen end at vi glæder os til at jeg (forhåbentlig) bliver gravid igen om et par år. Og det er her spørgsmålet melder sig: Bliver mit næste graviditetsforløb anderledes end det første? Vil der være flere undersøgelser og scanninger? Det skal siges at der aldrig blev fundet en årsag til at jeg fødte for tidligt og at jeg havde en ukompliceret graviditet, dog med mange plukkeveer.

Mvh
Tanya.
 
Re: Når gravid igen 04-07-2007 20:37
By MiaF2MiaF2 Reply
> milleo wrote:
> Hej.
> Jeg fødte min søn 32+6. Ikke meget for tidligt men tidligt nok til at det var et kæmpe chok og gav mig en oplevelse jeg den dag idag stadig er berørt over. Synes det er voldsomt uretfærdigt at det mentale billede jeg havde skabt af, hvordan det skulle være at blive mor, slet ikke stemte overens med virkeligheden og havde en rigtig dårlig tid på neonatalafdelignen.
>
> Men trods alt har jeg idag en rigtig dejlig søn på 5 måneder. Der er enkelte situationer hvor jeg kan se at han er præmatur, men ellers er han en sund og rask dreng. Vi er dog ikke blevet mere skræmte af situationen end at vi glæder os til at jeg (forhåbentlig) bliver gravid igen om et par år. Og det er her spørgsmålet melder sig: Bliver mit næste graviditetsforløb anderledes end det første? Vil der være flere undersøgelser og scanninger? Det skal siges at der aldrig blev fundet en årsag til at jeg fødte for tidligt og at jeg havde en ukompliceret graviditet, dog med mange plukkeveer.
>
> Mvh
> Milleo.
>

Hej Milleo

Det lyder meget bekendt det du skriver. Jeg fødte 33+1, ved heller ikke hvorfor og det eneste der var i min graviditet, var lige som dig mange plukveer.
Jeg tænker også tit på hvordan anderledes næste gang bliver, men vil dog denne gang være forberedt på muligheden for at føde for tidlig - det var jeg jo slet ikke sidst. Men vil meget gerne have sådan en graviditet og fødsel, som jeg havde gået og forstillet mig.

Men jeg tror vi bliver fuldt lidt tættere næste gang, men om det er med scanninger osv. ved jeg ikke. Men håber da nogen herinde ved det, da jeg selv er nysgerrig..

Mia
 
Re: Når gravid igen 05-07-2007 11:10
By t.sanddahlt.sanddahl Reply
>
Hej!
Jeg kan måske svare på jeres spørgsmål! Ja, i vil blive fulgt tættere under næste graviditet! i Vil skulle oftere til lægebesøg og jordmoderbesøg, og det kan sagtens være at i skal ind til skanning et par gange!
Jeg fødte for tidligt pga. svangerskabsforgiftning, og ét af mine første spørgsmål, efter at vi var kommet hjem igen, og vi alle var i god behold, var: hvad nu under næste graviditet??? Jeg tog det op med min egen læge som gav mig dette svar: Hvis jeg var dig, ville jeg forberede mig på at føde fortidligt igen! Du vil blive fulgt tættere under næste graviditet, men fordi vi overvåger dig mere nøje, er det jo langt fra sikkert at vi kan forhindre en ftf-fødsel, men måske vi kan opdage det noget før, og så har vi måske en større mulighed for at strække graviditeten så lang tid som muligt!
så jeg tror helt sikkert at i under næste graviditet bliver trætte af både, læger og jordmoder ;-)
Mvh. Tina
 
 

Gravid

Er du gravid og bekymret for at føde for tidligt?

 

Læs her før du går videre på vores website....