Bestyrelses-login
Giv en donation


 Du skal log in for at kunne deltage i debatten log in or register


væksthormoner 14-08-2007 09:24
By lukajlukaj Reply
hejsa.
mine tvillingedrenge er født i uge 24+3 og vejede henholdsvis 593g 0g 607g var begge 29 cm. da de aldrig rigtig er begyndt at indhente det tabte er det nu blevet besluttet at vi skal igang med at gi dem vækst hormon. de er 4 ½ år gamle og vejer 13 kg hver og er ca 98 cm høje. er der andre herinde der har haft sådan nogle små nogen hvor væksthormon virkede og hvor hurtigt gik det før man så resultater og over hvor lang tid skal de mon ha det?
det var en masse spørgsmål men håber nogen kan hjælpe mig
 
Re: væksthormoner 15-08-2007 16:14
By AnitalundAnitalund Reply
> Hej
>
> Jeg har ikke nogen erfaring med væksthormon, men vores datter er født 34+0 og vejede 1180 g og 39 cm.
> Hun er godt og vel 4½ år idag, vejer 11,3 kg og er 93 cm, så vi er også igang med diverse undersøgelser mhp væksthormon.
> Som jeg har forstået det, skulle det gerne begynde at virke indenfor det første år, og så have væksthormon indtil puberteten, så det er en større omgang.
> Jeg er også interesseret i at høre fra nogle der har erfaring med væksthormon, da vi skal på rigshospitalet den 1-3. oktober og have lavet klonidintest, glucosebelastning, DXA scanning og røngtenbillede af venstre hånd.
> Hun har fået lavet arginintset, som så normal ud.
>
> Mvh Anita
>
 
Re: væksthormoner 17-08-2007 13:57
By annielanniel Reply
min datter er i dag 17 år gammel ikke den største, men heller ikke den mindste i omgangskredsen.
Som 4 årig var hun 95,5 cm høj og vejede 10,8 kg.
der har aldrig på noget tidspunkt været overvejet væksthormon,, hverken fra os forældre eller den speciallæge der fulgte hende i sin tid.
 
Re: væksthormoner 20-08-2007 22:48
By AnitalundAnitalund Reply
Hej

Så vidt jeg har forstået er det heller ikke kun pga Sofies størrelse, men også fordi hendes kurve er knækket i løbet af de sidste 2½ år, hun tog f.eks kun 300 g på mellem 2 og 3 år, og det er stadig ikke vendt endnu.

For Sofies vedkommende hænger det også sammen med hun er født SGA, og der er erfaring med at en lille del af de børn ikke selv indhenter det de mangler, men hvis de får væksthormon hjælper det åbenbart.

Vi er aldrig blevet fulgt af en læge fra sygehuset, vi var til en kontrol efter udskrivelsen ellers har hun bare fulgt de årlige undersøgelser ved vores egen læge. Da hun så blev tre år, og næsten havde stået stille det år, mht vækst, gik vi til kontrolvejninger hver måned gennem et halvt år, tilsidst blev vi så henvist til Skejby sygehus, hvor der så har været en del ventetid. Da resultatet for arginintesten så forelå, er vi efterfølgende blevet tilbudt at komme til rigshospitalet, så nu håber vi snart vi får en afklaring på hvad der skal ske med vores datter.
 
Re: væksthormoner 22-08-2007 09:31
By annielanniel Reply
Hej Anita

Det er jo nok lige pointen, at kurven knækker.

For min datter havde faktisk en ok vækstkurve og den knækkede aldrig men lå bare langt nede.

vh Annie
 
Re: væksthormoner 02-10-2007 13:30
By sommerssommers Reply
> >Hej!
> Jeg kunne også rigtig godt tænke mig at høre fra nogle, der har erfaring med væksthormon, virkning/evt bivirkning..
> Med venlig hilsen Mette.
 
 

Gravid

Er du gravid og bekymret for at føde for tidligt?

 

Læs her før du går videre på vores website....