Bestyrelses-login
Giv en donation


 Du skal log in for at kunne deltage i debatten log in or register


Forældreorlov/tabt arbejsfortjeneste. 12-10-2007 13:35
By MaibritMaibrit Reply
Hej derude!

Vores søn mathias er født i uge 32+0. Han er lige startet i bh.kl. og har rigtig svært ved at rumme den lange dag.
Mathias har senfølger i form af sanseintegrations, koncentrations problemer og adfærskontrol. Han klarer skoledagen nogen lunde med stor hjælp og forståelse fra klasselæren, og hans trofaste ven "kuglepuden", som han også har delt stol med i børnehaven.
Problemerne opstår når han kommer i SFO og omgivelserne bliver for store. Støjnivauet er meget højt, og der er rigtig mange børn at forholde sig til. Når han ikke kan rumme mere, bliver han meget aktiv, eller ked af det, og har svært ved at fungere socialt. Han kommer tit i konflikter og har svært ved at finde venner. Han lider tit af hovedpine og ondt i maven. Når han kommer hjem i vante omgivelser, kan han ikke finde ro i sig selv. Han bliver tit aggresiv og hypperaktiv.
Mathias har brug for at komme hjem hver dag senest kl. 14.00, og gerne 2 - 3 gange om ugen lige efter skoletid, da resten af dagen ellers vil være et rent helvede for ham. Og familien er ved at være slidt op af konflikter og frustrationer.
Mathias får Kranio-sakral terapi hver 3. måned, og har fået det igennem flere år,men det kan vi godt mærke ikke er nok.
Er der nogen der ved, om det er muligt, at søge nogen form for forældreorlov eller tabt arbejdsfortjeneste i en given periode? Jeg er pt. på dagpenge, da vi har valgt at støtte Mathias 100% i hans behov for at komme tidligt hjem hverdag.

Vi har mange frustrationer og føler os tit magtesløse. Vi er tit usikker på om, vi gør det rigtige for Mathias. Vi kunne godt bruge lidt mere forståelse fra vores omgivelser.

Hilsen Maibrit.
 
Re: Forældreorlov/tabt arbejsfortjeneste. 23-10-2007 11:33
By ElizabethElizabeth Reply
Hej Maibrit,

Jeg kender en del, der får X antal timer tabt arbejdsfortjeneste om ugen af netop den grund, men disse børn har diagnoser (fx. ADHD eller noget inden for autisme spektret). Så det er nok et spørgsmål om din kommune vil bevillige uden en diagnose.

Hvis du ikke har en sagsbehandler, kan du prøve at kontakte din kommunes PPR og høre hvordan de forholder sig til sådan noget og om de vil se på Mathias. Det kunne også være at de kan hjælpe med råd og vejledning i det hele taget.

Men jeg kan godt forstå dig. Mine kan hellere ikke klare en hel dag, men vi har indrettet os sådan at vi har en au pair så drengene kan komme tidligt hjem fra skole/SFO, og de går i specialskole i små klasser med en special SFO, der har små grupper.

Elizabeth
(Mor til Torvald & Eskild, 1 kl. født 27+0)
 
Re: Forældreorlov/tabt arbejsfortjeneste. 25-10-2007 07:03
By MaibritMaibrit Reply
> Elizabeth wrote:
> Hej Maibrit,
>
> Jeg kender en del, der får X antal timer tabt arbejdsfortjeneste om ugen af netop den grund, men disse børn har diagnoser (fx. ADHD eller noget inden for autisme spektret). Så det er nok et spørgsmål om din kommune vil bevillige uden en diagnose.
>
> Hvis du ikke har en sagsbehandler, kan du prøve at kontakte din kommunes PPR og høre hvordan de forholder sig til sådan noget og om de vil se på Mathias. Det kunne også være at de kan hjælpe med råd og vejledning i det hele taget.
>
> Men jeg kan godt forstå dig. Mine kan hellere ikke klare en hel dag, men vi har indrettet os sådan at vi har en au pair så drengene kan komme tidligt hjem fra skole/SFO, og de går i specialskole i små klasser med en special SFO, der har små grupper.
>
> Elizabeth
> (Mor til Torvald & Eskild, 1 kl. født 27+0)
>
>
Hej Elizabeth

Tusind tak for dit svar. Det er dejligt, når nogen svarer tilbage.
Jeg har taget dine gode råd til mig, og vil arbejde videre med Kommunens PPR rådgivning.
Tak for nu!

Maibrit.

 
 

Gravid

Er du gravid og bekymret for at føde for tidligt?

 

Læs her før du går videre på vores website....