Bestyrelses-login
Giv en donation


 Du skal log in for at kunne deltage i debatten log in or register


Bachelorprojekt 28-02-2008 13:49
By MatildeMatilde Reply
Hej alle sammen.
Vi er to 7. semesters sygeplejestuderende som er gået i gang med at lave vores bachelorprojekt på studiet.

Vi har endnu ikke helt fundet vores emne, men arbejder lidt i mødre til præmature børn; hvordan var det første møde med barnet (tanker, frygt, glæde osv.).
Hvordan og hvilken information fik I inden I skulle se jeres barn første gang?

Har nogen oplevet, at den for tidlige fødsel var planlagt fx pga svangerskabsforgiftning; fik I informationer før fødslen blev sat i gang - og var I i stand til at modtage informationen? Havde denne information indflydelse på det efterfølgende forløb i forhold til tilknytningen til barnet?

Håber at nogen kan hjælpe os.

Mange hilsner Gitte og Matilde.
 
Re: Bachelorprojekt 01-03-2008 21:45
By DortemDortem Reply
> Matilde wrote:
> Hej alle sammen.
> Vi er to 7. semesters sygeplejestuderende som er gået i gang med at lave vores bachelorprojekt på studiet.
>
> Vi har endnu ikke helt fundet vores emne, men arbejder lidt i mødre til præmature børn; hvordan var det første møde med barnet (tanker, frygt, glæde osv.).
> Hvordan og hvilken information fik I inden I skulle se jeres barn første gang?
>
> Har nogen oplevet, at den for tidlige fødsel var planlagt fx pga svangerskabsforgiftning; fik I informationer før fødslen blev sat i gang - og var I i stand til at modtage informationen? Havde denne information indflydelse på det efterfølgende forløb i forhold til tilknytningen til barnet?
>
> Håber at nogen kan hjælpe os.
>
> Mange hilsner Gitte og Matilde.
>

Hej Gitte og Matilde.

Jeg vil da gerne lige svare jer på det jeg kan.

Jeg blev indlagt med mistanke om svangresakbsforgiftning. Jeg var indlagt i en uge og lægerne fandt ud af at det ikke var det, heldigvis!!
Jeg blev scannet en onsdag hvor lægen opdagede at vores søn var væksthæmmet 21%. Det var godt nok noget af et chok, der gik 20 min og så fik jeg den første af to lungemodende.
David blev født om fredagen, ved akut kejsersnit. Inden han kom til verden, kom der 2 sygeplejersker fra neo med en mappe med billeder af alle de ting kuvøse, c-pap, lys-terapi, elektroder osv. vi ville komme til at se vores lille barn med eller i. Der kom også en børnelæge for at tale med os. Det eneste vi ville høre, var om vores barn ville overleve....og det var det eneste han selvfølgelig ikke kunne svare på.

Vi syntes selv vi forstod og opfattede alle informationer. Senere viste det sig dog at det på ingen måde var alle billeder vi faktikst kunne huske vi havde set. Vi så mappen fra neo senere, og jeg var noget overrasket over alle de "nye" billeder. Det var så her det gik op for os at vi nok var en del mere chokeret, da David skulle forløses, end førs antaget.

Da vi kom over på neo til vores lille dreng, kom der en sygeplejerske og fortalte alt om elektronikken, om kuvøsen ja alt der vi ca. 4 timer før fik afvide. Tror der gik et par dage før vi havde styr på div apperater.

Mit første møde med vores søn, var med meget stærke moderføelser. Der skulle bare passes på vores lille mirakel. Den sygeplejerske der tog ham ud til mig, hun tog ham lige i et snuptag..haps. Og min tanke var "pas lige PÅ, det der kan han ikke tåle"
Fra første gang jeg så ham kom den der føelse af at, her er min dreng og at der ikke var/er noget jeg ikke vil gøre for ham.

Vores forhold til vores søn vil jeg ikke sige blev påvirket negativt af at hans ankomst var noget pludselig.

Jeg ved ikke om det var det I søgte, ellers må I sige til.

Dorte, mor til David født i uge 29+3. Idag 16 mdr.
 
Re: Bachelorprojekt 12-04-2008 14:17
By BokkemorBokkemor Reply
Hej

Hvis det stadig er noget i ønsker information om til projektet, vil jeg meget gerne stå til rådighed. I kan evt. få information på e-mail, hvis i melder tilbage, om det stadig har interesse.

Mvh
Stine
 
 

Gravid

Er du gravid og bekymret for at føde for tidligt?

 

Læs her før du går videre på vores website....