Bestyrelses-login
Giv en donation


 Du skal log in for at kunne deltage i debatten log in or register


Ingen senfølger? 22-04-2008 08:02
By MammiMammi Reply
Hej
Jeg er mor til en pige født i uge 25+4. Hun er nu 3,5 år gammel og har endnu ikke vist tegn på problemer pga. den for tidlige fødsel. Vi blev ellers tudet ørerne fulde om det, dengang vi lå på neo. Mit spørgsmål er som følger, er der andre som heller ikke oplever, at deres barn opfører sig som et "normalt" præmaturt barn mht. skader og senfølger?
 
Re: Ingen senfølger? 22-04-2008 09:10
By RittigRittig Reply
> Mammi wrote:
> Hej
> Jeg er mor til en pige født i uge 25+4. Hun er nu 3,5 år gammel og har endnu ikke vist tegn på problemer pga. den for tidlige fødsel. Vi blev ellers tudet ørerne fulde om det, dengang vi lå på neo. Mit spørgsmål er som følger, er der andre som heller ikke oplever, at deres barn opfører sig som et "normalt" præmaturt barn mht. skader og senfølger?
>

Hej!

Ja, den situation er jeg også i. Jeg er far til tvillinger født uge 27+0 på 590g og 880g, de er nu næsten 5 år gamle, og viser heller ingen tegn på følger af den hårde start. Ved fys/ergo test blev de erklæret alderssvarende på alle områder sidste år.

Det første år eller to havde vi nogle issues som jeg tror var følger af fødslen (jordbærmærker, dårligt immumforsvar, tryghedsbehov osv.), men det er væk nu.

Vi har hele tiden prøvet at forebygge målbevidst, men mest af alt tror jeg nu vi har været svine heldige - og så at vi har en del at være taknemmelige over, neonatal gjorde et rigtig godt stykke arbejde.

Pudsigt egentlig at tænke på, at de sygeplejersker der gjorde så stort et arbejde for at redde mine børn, nu igen får en af arbejdsmarkedets ringere overenskomster. Deres indsats var uvurderlig, og de får ca. halvt så meget i løn, som hvis de var ansat i medicinalindustrien :-)

Jeg er glad hver dag, ogver mine børns velfærd, men jeg er nu meget spændt på skolestart, hvor der jo også er risiko for at der kan vise sig noget. Nå, stadig at holde fokus på forebyggelse er nok ikke nogen dum ide.
 
Re: Ingen senfølger? 22-04-2008 09:58
By MammiMammi Reply
> Rittig wrote:
> > Mammi wrote:
> > Hej
> > Jeg er mor til en pige født i uge 25+4. Hun er nu 3,5 år gammel og har endnu ikke vist tegn på problemer pga. den for tidlige fødsel. Vi blev ellers tudet ørerne fulde om det, dengang vi lå på neo. Mit spørgsmål er som følger, er der andre som heller ikke oplever, at deres barn opfører sig som et "normalt" præmaturt barn mht. skader og senfølger?
> >
>
> Hej!
>
> Ja, den situation er jeg også i. Jeg er far til tvillinger født uge 27+0 på 590g og 880g, de er nu næsten 5 år gamle, og viser heller ingen tegn på følger af den hårde start. Ved fys/ergo test blev de erklæret alderssvarende på alle områder sidste år.
>
> Det første år eller to havde vi nogle issues som jeg tror var følger af fødslen (jordbærmærker, dårligt immumforsvar, tryghedsbehov osv.), men det er væk nu.
>
> Vi har hele tiden prøvet at forebygge målbevidst, men mest af alt tror jeg nu vi har været svine heldige - og så at vi har en del at være taknemmelige over, neonatal gjorde et rigtig godt stykke arbejde.
>
> Pudsigt egentlig at tænke på, at de sygeplejersker der gjorde så stort et arbejde for at redde mine børn, nu igen får en af arbejdsmarkedets ringere overenskomster. Deres indsats var uvurderlig, og de får ca. halvt så meget i løn, som hvis de var ansat i medicinalindustrien :-)
>
> Jeg er glad hver dag, ogver mine børns velfærd, men jeg er nu meget spændt på skolestart, hvor der jo også er risiko for at der kan vise sig noget. Nå, stadig at holde fokus på forebyggelse er nok ikke nogen dum ide.
>
>
Hej
Det eneste vi har gjort mht. forebyggelse er, at vi har valgt en skole som arbejder udfra barnets niveau, en såkaldt Montessori-skole, da hun i forvejen går i deres børnehave er hun også sikret en plads i skolen, når det bliver aktuelt.
 
Re: Ingen senfølger? 12-06-2008 21:52
By ZeliaZelia Reply
> Hej Mammi!
>
> Selvfølgelig er der børn der udvikler helt sig helt normalt, og ingen mén får. Heldigvis da!
> Som du, fik vi også tudet ørerne fulde af senfølger og følgesygdomme.
> Jeg synes faktisk at der forfærdeligt, at de ikke gør mere ud af at fortælle om de gode tilfælde. Selvfølgelig skal forældrene forberede på evt. problemer, men jeg synes ikke at man skal tage håbet fra dem.
> Min søn er født 11 uger for tidligt. Han er kun 11 mdr. nu, så det er jo lidt tidligt at vurdere med hensyn til senfølger, men... Som tingene ser ud nu, så er han bare en dejlig glad dreng. Han er mentalt og motorisk udviklet som en på 11 mdr. Det er kun str. han halter lidt bagud med, men hvad pokker, det kommer vel. Han er aldrig urolig eller ked af det, så jeg tror også at vi har været heldige.
Han har tre søskende, og det tror jeg har været en stor styrke, både for mig og ham. Usikkerhed kan være ond.
> Min lillebror er født 12 uger for tidligt, og er i dag 20 år. Han har ingen følger.
> Så glæd du dig over dit lille mirakel!
> Jeg ser sådan på det, at man skal tage problemerne når de kommer, HVIS de kommer. Man skal ikke lede efter dem, fordi man har et præmaturt barn.
>
 
 

Gravid

Er du gravid og bekymret for at føde for tidligt?

 

Læs her før du går videre på vores website....