Bestyrelses-login
Giv en donation


 Du skal log in for at kunne deltage i debatten log in or register


Min datter har uro og kan ikke falde i søvn 03-06-2008 16:09
By hellemuzzhellemuzz Reply
Min datter har uro i kroppen når hun skal sove. Hun enten kalder på os hele tiden, nogle gange grædende og andre gange står hun op igen og igen. Det ved jeg godt mange andre børn også gør. Men hun er meget træt (er meget træt end nornal og er blevet tjekket for hjerte og blodprøjer - intet galt) og kan se hun virkelig kæmper. Det er tydligt at hun har uro og ikke slev kan styre det når hun forsøger at falde til ro.

Hun er tvilling B født uge 29+1 (1175g/39cm.) Har klaret sig flot.
Hun er normalt fungerende men er følsom for miljø skift og tryghedssøgende.
I starten virkede hun stærk og trøsede hurtigt sig selv med tommelfingeren hvis jeg ikke nåede frem inden.
Da hun var 10 mdr. fra fødsel kravlede hun rundt og hun har lige siden været lidt hyper i perioder (de får ikke slik). Blokerer nogle ganeg og hører ikke efter.

Det kan være lidt svært for os forældre at vurdere hvad der er pga. alder, temperament eller senfølger som sansesarthed.

Har overvejet kugledynen men er det ikke for drastisk. Hun er ikke hyper hele tiden. det er kun i perioder på -3 mdr. af gange og så er der typisk en pause på 2-3 mdr.

Men det der bekymrer mig mest er at jeg intet kan stille op, ved hendes kamp, når hun skal falde til ro.
De er vandt til at falde i søvn til rolig musik, eventyr eller intet efter eget valg og har prøvet varm mælk med honning/ camillete, synge, læse, lyst tændt, åben dør, sidde/ligge hos hende og lige meget så vågner hun op igen op bliver ked af det når man er gået - i de perioder hvor hun har den uro som kan ses når hun ligger ned.
Når det værst kan hun vågne hver 20 min. og græde... SUK!

De andre perioder hvor hun sover godt der faldre hun hurtigt i søvn og sover hele natten. Skulle hun vågne så kommer hun ofte ind og sover videre i mellem os.

Er det bare hende der er sådan eller skyldes dte måske hun er født for tidlig. Tror ikke hun er overstimuleret - hun virker i hvert fald velfungerende ellers og er glad for sin børnehave. Men der sker selvfølgelig mange ting omkring hende...

Hun er godt 3 år nu

Venligst Helle
 
Re: Min datter har uro og kan ikke falde i søvn 04-06-2008 18:49
By JohannesmorJohannesmor Reply
Hejsa.

Du spørger om en kugledyne er for drastisk.
Min personlige holdning ud fra det du skriver, er prøv den.

Vores datter har sovet med kugledyne de sidste snart fire mdr, og hun er 8½ mdr gammel. Det har ikke løst alle vores søvnproblemer, men har alligevel været en god ting for os.
Hun sover ligesom tryggere og dybere.
Jeg kontaktede hjælpemiddeldepotet i vores kommune og lånte en vi kunne prøve og låne så længe vi havde brug for det, hvis det var noget for os.

Jeg arbejder i psykiatrien, hvor en del bruger kugledyne, så det er msåke derfor at jeg har en meget afslappet holdning til kugledynen. Har selv prøvet at ligge med en (synes man skal vide hvad man anbefaler andre og ikke mindst nu- prøver på sine børn), og jeg synes ikke det føles drastisk eller faretruende på nogen måde.


 
Re: Min datter har uro og kan ikke falde i søvn 06-06-2008 19:19
By kjærgaardkjærgaard Reply
> hejsa
jeg er mor til Kristian, som altid døjede med og falde i søvn og til ro om aftenen, det var altid og hver aften.
Da han var 3 år, blev vi anbefalet en kugledyne af vores ergoterapeut,
og hold da op en forskel det gjorde fra første aften.
slut med og vende og dreje sig og nærmest roterer i sengen når han skulle falde i søvn, han vågner sjældent nu og er er bare lige vågen for at vide vi er der så falder han i søvn igen
jeg vil varmt anbefale jer og prøve den, ikke mindst for jeres barns skyld
v.h kristians mor
 
Re: Min datter har uro og kan ikke falde i søvn 12-06-2008 18:25
By hellemuzzhellemuzz Reply
Mange tak for jeres anbefalinger.
Vi har i formiddags været til møde med PPR i kommunen og fyssen har anbefalet af vi prøver kugledynen. Hun er lige ved at undersøge om kommunen kan hjælpe os med den eller vi selv skal låne den hos Protac. Vi er så heldige at hendes børnehave har en kuglepude hun nu skal prøve at sidde på. Er meget spændt på at høre om det :)

Jeg skriver lige igen når der kommer nyt/ når vi har afprøvet dyynen.
Tak for jeres svar!

Venligst Helle

> kjærgaard wrote:
> hejsa
jeg er mor til Kristian, som altid døjede med og falde i søvn og til ro om aftenen, det var altid og hver aften.
Da han var 3 år, blev vi anbefalet en kugledyne af vores ergoterapeut,
og hold da op en forskel det gjorde fra første aften.
slut med og vende og dreje sig og nærmest roterer i sengen når han skulle falde i søvn, han vågner sjældent nu og er er bare lige vågen for at vide vi er der så falder han i søvn igen
jeg vil varmt anbefale jer og prøve den, ikke mindst for jeres barns skyld
v.h kristians mor 
Re: Min datter har uro og kan ikke falde i søvn 04-07-2008 17:13
By hellemuzzhellemuzz Reply
Hej igen.

Nu har Laura sovet med kugledynen en uge.
Jeg ved ikke rigtig hvad jeg skal sige til det...
Første aften var det tydeligt at hun faldt mere til ro under dynen men hænder og arme hun insisterer på er over dynen kører stadig rundt.
Men hun falder ikke i søvn at at have den over sig og hun slipper ikke alt uro....
Synes faktsisk ikke den har haft den store effekt endnu. Men håber stadig...
De sidste par dage er jeg begyndt (selvom det er stik imod mit princip nu jeg har tvillinger) at sidde/ligge hos hende og trykke dynen endnu mere tæt om hende når hun skal sove. Det hjælper lidt mere...
Jeg skal ca. hver 10. sek. minde hende om at lukke øjnene så hun putter sig igen....og efter tunge dybe vejrtræninger ved siden af hende sover hun efter ca. 40min.
Hun vågner så igen ved 22-23 tiden og skal lige puttes igen. men det er jo det tidspunk hvor hun plejer at falde i søvn :)
Det er utroligt at hun så sover...og vi har ro om aftenen....men det koster at jeg ligger hos hende og det vil jeg helst ikke bliver en vane.
Men hun har jo brug for sin søvn! Og det har vi også...
Men ved ikke rigtig om det er kugledynens skyld eller det skyldes at jeg nu ligger hos hende...

Dynen er så tung at både laura og dynen ofte glider ud af sengen om natten.

Ved godt vi skal være tolmodige og se tiden an for hun skal lige venne sig til den. Vi skal jo prøve dynen til 19. august, hvor vi har en aftale med Lisbeth, som kommer ned i børnehaven.
Men der kan jeg jo ikke fortælle hende alt det her på så kort tid...
Har tænkt på om ugledynen kun hjælper på uro og søvnproblemer (hvis den hjælper) eller om den også hjælper på de andre ting hun døjer med som uro, hyper tendens, klappen går ned, trang til at larme i timevis, højtsnakkende/syngende så det skær i ørene....????

Vi forældre kan næsten ikke trænge igennem lydmuren for at tale sammen fra de kommer hjem fra børnehave til de sover.
Og det er Laura der laver larmen - det er som om hun VIL have opmærksomheden og kan slet ikke ha' hvis vi forældre snakker sammen så vi ikke har fokus på hende.... Og vi gør hvad vi kan for at forklare hende at hun ikke må afbryde.

De dage hvor Rasmus (tvillingebror) så også er pylret er faktisk rædselsfulde.... Ikke andet end overtrætte og pylrede børn der lamer og slås gennem aftensmad, badning og putning...SUK!
Heldigvis er det ikke hver dag Rasmus reagerer på noget...
Der er en bedre kontakt til ham og han er bedre til at forstå når vi forklarer ham noget. Selvfølgelig er han ikke altid enig og bliver tosset, men det er lidt nemmere at håndtere hans "flip" end Lauras.
Men jeg er kommet i tanke om en ting....
Rasmus har ALTID haft en problem med at få tøjet af!
Det har altid været en kamp med ham at få han på puslebordet og især når vi ikke har været hjemme. Men også herhjemme vil han aldrig indrømme der er noget i bleen. Også da han var lille var dte et stort problem!
Hvis han en weekend morgen for ren ble på og bare har nattrøjen på så beder han selv om at få bukserne på igen...og bliver ked af det hvis ikke det er NU. Han kan ikke lide at være bar.
Hvis han har en cardigan eller fleece på over tøjet og det er varmt og han er svedig i håret og jeg vil hjælpe ham af med den protesterer han. Han vil beholde den på trods varmen....underligt...
Han har et STORT problem med at sidde på toilettet. Ikke fordi det i sig selv er et problem, for det er lidt spændende men han vil ikke have bukser og ble af.
Også hvis det kun er en tisseble om mogenen har vi en kamp med ham om at få den af. Han plager os om at beholde den snavsede ble på (tror det er fordi det er det sidste tøj han ikke vil slippe) og sådan har det faktisk altid været.

Så nu tænker jeg at sådan vil det så også altid være og skal Rasmus vænnes af med bleen og føle sig tryg ved toiletbesøg (også selv om det ikke lige skal være nu) skal han have noget hjælp til sine sanseproblemer for det må han da have?????!

Han kan heller ikke lide at få fedtet finge (det kunne mor og far helle ikke som barn så har altid troet det var derfor) og ved i dag at det er et sanseintegrations problem.
Han skal forberedes godt på hvad der skal ske for at føle sig tryg over for nye ting. Og kan ind imellem få nogle hysteringe anfald, hvor vi slet ikke kan holde ham eller få ham til at falde til ro. Han hører intet før han er faldet ned igen af sig selv.... Vi har lært at han selv skal have lov til at falde ned....Men det er ikke en hverdags ting som det med Laura.

Og vi har aldrig rigtig talt med nogen om de ting med børnene for vi er i første omgang bare så lettede og overrasket over at vi har to børn i live der umiddelbart virker til at stor trives på trods af den dramatiske snart :)
Og vi er jo klar over at for tidligt fødte er sensitive og får forsinkede reaktioner og dem har vi bare levet med...
Men det er da et problem. Det er især svært for familie og venner at forstå.


Venligst Helle, mor til Rasmus og Laura fra 240205


> hellemuzz wrote:
Mange tak for jeres anbefalinger.
Vi har i formiddags været til møde med PPR i kommunen og fyssen har anbefalet af vi prøver kugledynen. Hun er lige ved at undersøge om kommunen kan hjælpe os med den eller vi selv skal låne den hos Protac. Vi er så heldige at hendes børnehave har en kuglepude hun nu skal prøve at sidde på. Er meget spændt på at høre om det :)

Jeg skriver lige igen når der kommer nyt/ når vi har afprøvet dyynen.
Tak for jeres svar!

Venligst Helle

> kjærgaard wrote:
> hejsa
jeg er mor til Kristian, som altid døjede med og falde i søvn og til ro om aftenen, det var altid og hver aften.
Da han var 3 år, blev vi anbefalet en kugledyne af vores ergoterapeut,
og hold da op en forskel det gjorde fra første aften.
slut med og vende og dreje sig og nærmest roterer i sengen når han skulle falde i søvn, han vågner sjældent nu og er er bare lige vågen for at vide vi er der så falder han i søvn igen
jeg vil varmt anbefale jer og prøve den, ikke mindst for jeres barns skyld
v.h kristians mor


 
 

Gravid

Er du gravid og bekymret for at føde for tidligt?

 

Læs her før du går videre på vores website....