Bestyrelses-login
Giv en donation


 Du skal log in for at kunne deltage i debatten log in or register


Hysteri.... 19-06-2008 22:37
By zen-qzen-q Reply
Hejza..

Jeg er mor til en knægt (31+2) som nu er 4½ år. En dejlig dreng (sæ'følli !! ) og han har klaret sig rigtig godt på alle punkter - heldigvis..

Men når det nu er sagt - ja så har vi igennem laaang tid (føles som år) haft problemer med hans voldsomme temperament.. Han spytter på gulvet, truer oz med at ville slå og gør det også engang imellem , sparker, truer med at ødelægge ting og det kan være alt lige fra badeforhæng, bøger, tallerkner, tøj, biler, ja sågar hans eget legetøj osv... Og der er langtfra det eneste....!!

Det er ikke fordi han "får lov til at køre hans eget show" for sådan er det ikke. Han har retningslinier nøjagtig som vores andre 3 "blide" børn... Hehe..

Når han så er i det hjørne hvor temperamentet nærmest koger, gør han disse tåbelige ting, hvor vi selvfølgelig fortæller ham at vi gerne vil have at han opfører sig ordentligt. Forklarer ham, at han ikke må gøre sådan fordi bla bla osv... Ja så mener han at vi driller ham og så er vi nogle dumme nogle..

Er der andre af jer derude som oplever det samme eller noget lignende med jeres barn/børn.....?? Eller måske nogle der har en ide om hvorfor han er så hidsig/hysterisk....?? Om det overhovedet kan flettes sammen med at han er præmatur....??

Der er nemlig intet at finde her på siderne...

Håber at høre fra nogle af jer..

MVH Henriette
 
Re: Hysteri.... 28-06-2008 16:50
By JohannesmorJohannesmor Reply


Jeg har ikke direkte oplevet noget lignende og ved ikke om det kan have noget at gøre med at være født for tidligt.

Alligevel kan det vel være rart med nogle tilbagemeldinger og refleksioner, for det må være mega hårdt for både drengen og jer.

Jeg kendte engang en dame, der sagde at alt adfærd er en form for kommunikation.
Hvis nu vi antager at det er korrekt, hvad er det så han vil kommunikere?
Hvilken fustration inden i er så voldsom, at den kun kan udtrykkes ved at være deskrtuktiv? Sker det kun hjemme eller kender børnehaven og andre også til det?
Er det et pres ude fra eller inde fra?

Hvad kan ophobe sig, er han ked af det? Er det sorg? Hvordan er det med hans dagligdag, har han venner i børnehaven eller bliver han afvist derhenne?

Hvis det har noget med at være født for tidligt, har jeg læst om nogle voksne præmature, der beskrev hvordan de hele livet ikke helt har følt at de kendte spillereglerne for social samvær og ofte har følt sig i udkanten af det sociale der foregik og skulle bruge mange kræfter på at handle korrekt for at blive accepteret.
Så gætter jeg på at man bliver stresset og så sker det sammen vel for børn som voksne at lunten bliver kort?

Den sammen kloge dame mente også at fortrængte minder ville poppe op som badebolde i vand når ens forsvar ikke kunne stå i mod mere, enten fordi man var klar til at bearbejde det eller fordi forsvaret blvet vækket. Med de briller på kunne man vel antage at det godt kunne være gammel vrede over at komme til verden på den måde, der nu skal ud (hvis det har noget at gøre med at være præmatur).

Det er vel sjældent man virkelig finder ud af hvad det skyldes, for forklaringerne kan jo være så mange. Det kunne vel også være et udtryk for overstimulering eller dårlig sanseintegration.

Jeg diskuterede engang med en anden klog dame, der arbejder i praksis med børn med særlige behov, hvad den vigtigste forældrekompence er. Hun mente at vigtigste var at være rummelighed. At søge forklaringer var i virkeligheden mest for at vi som forældre kunne være rummelige. Vi skælder jo ikke et barn uden ben ud for ikke at kunne gå, ligesom at vi bedre kan rumme børns vrede, hvis det giver mening for os at de er det. Hun mente at diagnoser primære formål var øge forældrenes og omgivelsernes rummelighed, og sekundært at skaffe penge og gode tilbud.


 
Re: Hysteri.... 20-07-2008 19:22
By mullercmullerc Reply
Vi har en søn, nu snart 3½ år født 33+1. Han døjer pt. med at slå sig selv eller slå sit hoved ind i dør, væg eller rude. Jeg tror det er lidt samme følelse af frustration jeres søn måske "lider af". Vores søn gør det nogle gange ud af den blå luft, men er ellers velfungerende og glad.
Har talt med psykolog samt familien om hvordan vi takler disse udbrud, de siger at hjernen kører hurtigere end hvad barnet kan udtrykke.Vi kan sammenligne det med hvis man som voksen fik gaffatape over munden og skulle sige noget livsvigtigt til en anden, som selvfølgelig ikke fattede en pind af hvad man sagde. Hvad ville det resultere i andet end "hysteri" og frustration?
Ja jeg ved det ikke, men det lyder klogt nok, vi prøver i hvert fald ikke at skælde ud, men at spørge ind til om vores søn har noget han gerne vil sige som han har svært ved at udtrykke. Sådan at han føler sig forstået, uden at vi nødvendigvis forstår ham 100%, hvilket han jo heller ikke selv gør.
Men det er svært og man kan føle sig fuldstændig magtesløs. Hører også gerne fra nogle der kender til dette.
 
 

Gravid

Er du gravid og bekymret for at føde for tidligt?

 

Læs her før du går videre på vores website....