Bestyrelses-login
Giv en donation


 Du skal log in for at kunne deltage i debatten log in or register


Tanker vedr. for tidlig fødte 02-12-2008 20:37
By MettePeterMettePeter Reply
Hej alle,

Vi er forældre til 2 tvillingedrenge Mathias (1.310g) og Andreas (1.475g), født uge 29+6. De er nu 2½ måned gamle og vi er næsten lige kommet hjem fra Roskilde sygehus.

Nu prøver vi at skabe en hverdag, men støder på en masse bekymringer og spørgsmål.

For eksempel fik vi at vide på hospitalet at vi ikke måtte gå tur med dem når vejret var diset / tåget og frost hvilket det jo er hele tiden på denne årstid. Så hvad pokker gør man så? Indtil videre har vi kun kunne gå 1 lille tur. Man føler sig lidt indespærret i sit hjem.

Vi har også fået at vide at de små har svært ved at kapere for mange indtryk og at man i starten skal skærme dem mod for mange fremmede mennesker. Så nu tør vi dårlig have besøg eller besøge deres bedsteforældre. Hvad gjorde i andre da i kom hjem med jeres fortidlig fødte?

Hilsen
Mette & Peter
 
Re: Tanker vedr. for tidlig fødte 07-12-2008 18:09
By JohannesmorJohannesmor Reply
Vi kom hjem med Johanne født 30+5 sidste år på denne tid, og har gjort således:

Hun har ikke sovet ude i "tungt" vejr, men nogle gange gået i sovn i barnevognen, og så har jeg kørt den ind i en kold forgang vi har. Hun var i Cpap en måned, men havde ikke brug for ret meget ilt.

Vi har ikke brugt stearinlys, brændovn og forbudt alle gæsters rygning indendør. I år har vi dog et kalendarlys, de andre ting undgår vi stadig.

Hun var ikke med i butikker mv før sidst i april, både pga smitterisiko og hun ikke kan tåle ret mange indtryk. herefter vænnede vi hende langsomt til butikker ved i de første måneder kun at tage hende med i den lille købmand, hvor vi kunne handle på kort tid og der ikke er så mange menensker. Idag kan hun godt klare indkøbsture, men ikke en formiddag i butikker.

Vi har selvfølgelig haft besøg af familie og venner, men ikke mange af gangen. Når vi har gæster eller er i byen, tænker jeg over hvor vi sætter os, så hun ikke bliver bombaderet med indtryk, og tager hende ikke med på hilse-runder i større forsamlinger. Det kan dog bedre gå nu end tidligere.

Hun blev passet af farfar 2 timer en formiddag i ugen, indtil hun begyndte at reagere på at være adskildt, der har hun nok været faktisk alder ca 6½ mdr, og er så ikke blevet passet siden, før hun startede i dagpleje for en måned siden. Hun har ikke villet være hos andre ens os forældre, og jeg har synes det var vigtigt ikke at presse hende ( bla udfra hvad jeg har læst).

Samlet set har det været hårdt og er stadig, synes jeg. Som I skriver man mister meget frihed. der har i vores tilfælde dog ikke været ret mange alternativer, da hun regarerer stærkt på for mange stimuli.

Held med det hele!
 
 

Gravid

Er du gravid og bekymret for at føde for tidligt?

 

Læs her før du går videre på vores website....