Bestyrelses-login
Giv en donation


 Du skal log in for at kunne deltage i debatten log in or register


Af med bleen 09-08-2010 17:46
By RoskvistRoskvist Reply

Hej. Jeg er i tvivl om hvornår man ved om ens barn er klar til at smide bleen og om det kan forsinkes pga. præmaturitet? Min ene søn viser stadig ingen interesse for at smide sin ble, også selvom hans tvillingebror har gjort det for flere måneder siden. Han har intet imod at have lort bagi og kommer ikke og siger at han vil skiftes. Vi kan godt få ham til at sidde på potte og tisse, men ikke noget andet og det er kun hvis vi beder ham om det, han går ud og tisser - ellers ikke. I forvejen slos jeg med at han viser nogle tegn på sin tidlige fødsel med koncentrationsbesvær og si-problemer, men ikke noget de er enige med mig i i børnehaven. De synes også at det er forkert han ikke har fået bleen af endnu. Hvor kan jeg få hjælp til at tackle det og er der andre der har haft problemer med renligheden?

 
Re: Af med bleen 12-08-2010 08:18
By jette2jette2 Reply
Hej Roskvist
 
Nu skriver du ikke noget om, hvor gamle dine drenge er, men jeg går ud fra de er i den alder, hvor mange smider bleen. Min egen erfaring er, at børnene er klar til at komme af med bleen, når de begynder at vise interesse for toilet eller potte, føler ubehag ved en våd ble/afføring i bleen, og beder om at blive skiftet.
Jeg har selv to præmature børn - dog ikke tvillinger, men min datter kom af med bleen, da hun var 2 år og 9 mdr, min søn kom af med bleen da han var lige omkring 4 år.
Mit råd vil være, lad være at presse din søn, og hav mindst mulig fokus på renligheden i en periode - det skal nok komme :-)
Ja, jeg ved det lyder nemt, og kan godt huske min egen utålmodighed, da min datter jo havde smidt bleen tidligt, samme forventning havde jeg til min søn.
 
Nu skriver du ikke så meget om din søns senfølger, men som jeg forstår det, ser børnehaven ikke de samme problemer som dig, og det en rigtig frustrende situation, har selv prøvet at stå i en lign. situation.
Vedr. SI-problemerne, handler det om din søn bliver overstimuleret i løbet af dagen, og alle reaktionerne viser sig, når han kommer hjem eller om natten? eller måske noget helt andet?
Umiddelbart tænker jeg, du og børnehaven må holde et møde, hvor i drøfter tingene set fra begge sider, og måske børnehaven har en ergoterapeut tilknyttet, som kan give råd og vejledning i forhold til SI-vanskelighederne.
Du må meget gerne skrive igen, og gerne lidt uddybende om Si-problemerne, det er så lidt nemmere at komme med nogle konkrete råd.
 
Hilsen Jette
 
 

Gravid

Er du gravid og bekymret for at føde for tidligt?

 

Læs her før du går videre på vores website....