Bestyrelses-login
Giv en donation


 Du skal log in for at kunne deltage i debatten log in or register


Lægestræk 25-03-2011 13:00
By AinaAina Reply

Silke på nu 2 år og 3 måneder er født 7 uger for tidligt. Hun var indlagt i 12 dage, hvorefter amningen helt kunne erstatte sonden.

 

Hun er temperamentsfuld af natur og har enorm viljestyrke.

 

Allerede under indlæggelsen strittede hun mange gange i mod at få lagt sonden, og hev den selv ud. Hun kæmpede også meget imod de mange blodprøver i fødderne.

 

På grund af medfødte indadvendte forfødder gik hun regelmæssigt til fysioterapeut og havde skinner på fødderne i det første halve år.

 

Jeg kunne kun få hende til at acceptere fysioterapeuten og bandagistens berøring af hendes fødder ved at amme hende samtid. Og jeg kunne slet ikke lave hjemmeøvelserne på hende, fordi hun spændte over det hele og blev rasende.

 

Og Silke reagerer stadig meget stærkt, når hun skal til lægen. Hun nægter at tage tøjet af. Og hun er så stærk, at man er tæt på at øve vold på hende, hvis man skal tvinge det af hende. Hun skriger i vilden sky. Så det er næsten umuligt at få hende undersøgt.

 

Hun opfører sig på samme måde, når hun er i skobutikker og skal prøve sko. Jeg har flere gange måtte opgive og genbruge storesøsters aflagte og håbe på, at de ikke sidder helt dårligt.

 

Gode råd søges til at få Silke til at falde lidt til ro. Det er jo en nødvendighed, at komme til lægen en gang imellem.

 
Re: Lægestræk 07-04-2011 10:47
By englestenenglesten Reply

 Hej Aina

Jeg har en søn på snart 3 år, han blev født 10 uger før tid og vi var indlagt i 7 uger på neonatal.

 

Min søn bryder sig ikke om nye/ukendte/uvante situationer, hvilket jo både tandlæge/læge/skoprøvning og andre situationer er. Vi bruger rigtig god tid på at forberede ham på hvad vi skal, vi har læst "Totte hos lægen" og "Lotte hos tandlægen" til hudløshed, han elsker de bøger og jeg tror de giver ham en ide om hvad det er der skal ske når vi skal til henholsvis tandlæge og læge.

 

Et forslag kunne også være at aftale med din læge at i kommer på besøg, ser lokalerne, kigger på tingene, tager en kær dukke eller bamse med som kunne blive undersøgt, det må også være i lægens interesse at få opbygget et positivt billede. Det er jo det samme når de starter ved tandlægen jeg har i hvertfald ikke oplevet at tandlægen forventede noget første gang ud over at vi skulle prøve at sidde i stolen. Giv det god tid, hun har haft mange smertefulde oplevelser med kitlerne, der skal mindst lige så mange til for at ændre dem.

 

Med hensyn til skoene, så ved jeg at i nogle lokale forretninger kan man låne flere par med hjem på prøve, ellers køb en bunke og returner dem der ikke passer, bed om vejledning i butikken  til hvordan du ser om skoene har den rette størrelse osv.

 

Håber du kan bruge noget af det.

kh Englesten

 
 

Gravid

Er du gravid og bekymret for at føde for tidligt?

 

Læs her før du går videre på vores website....