Bestyrelses-login
Giv en donation


 Du skal log in for at kunne deltage i debatten log in or register


Præmature børn i den almindelige folkeskole 23-08-2002 07:30
By Morten SteffensenMorten Steffensen Reply
Vores datter Stine er startet i 1.klasse og klarer det fint nu, men vi er stadig meget opmærksomme på om hun vil opleve problemer i skolen som kan relateres til hende præmature fødsel. Kommer der problemer senere i skoleforløbet? Hun er født i uge 31+3 og har igennem hele forløbet været utrolig heldig og stærk. Hun har et problem i skolen, såvel som udenfor skolen, som betyder at hun en gang i mellem tisser i bukserne (vi tror det kun er i forbindelse med at hun griner) og undlader derefter at skifte tøj. Hverken lærerne og SFO pædagogerne har tilsyneladende bemærket at dette er sket, ellers ville vi tro at de ville bede hende om at skrifte hendes tøj. Vi synes at hendes tisseri er intensiveret i forbindelse med starten i 1. klasse. På samme måde som vi oplevede hun havde større problemer med dette da hun startede i børnehaveklasse. Spørgsmål: Er der nogen som har nogle oplevelser og erfaringer med lignende eller andre problemer i forbindelse med skolestart og skoleforløbet i det hele taget i forbindelse med at jeres barn er præmatur?
 
Re: Præmature børn i den almindelige folkeskole 28-08-2002 10:10
By annielanniel Reply
citat: Vores datter Stine er startet i 1.klasse og klarer det fint nu, men vi er stadig meget opmærksomme på om hun vil opleve problemer i skolen som kan relateres til hende præmature fødsel. Kommer der problemer senere i skoleforløbet? Hun er født i uge 31+3 og har igennem hele forløbet været utrolig heldig og stærk. Hun har et problem i skolen, såvel som udenfor skolen, som betyder at hun en gang i mellem tisser i bukserne (vi tror det kun er i forbindelse med at hun griner) og undlader derefter at skifte tøj. Hverken lærerne og SFO pædagogerne har tilsyneladende bemærket at dette er sket, ellers ville vi tro at de ville bede hende om at skrifte hendes tøj. Vi synes at hendes tisseri er intensiveret i forbindelse med starten i 1. klasse. På samme måde som vi oplevede hun havde større problemer med dette da hun startede i børnehaveklasse. Spørgsmål: Er der nogen som har nogle oplevelser og erfaringer med lignende eller andre problemer i forbindelse med skolestart og skoleforløbet i det hele taget i forbindelse med at jeres barn er præmatur? Vores pige, født uge 34, som nu går i 5. klasse - havde bl.a også problemer med at holde på vandet i starten af bh.kl. Vi kom til den konklusion at det måtte være en stress faktor som udløste den dårlige blærekontrol. Hverken skole eller fritidshjem var desværre gode til at gøre vores datter opmærksom på skavanken så hun var tit våd når hun blev hentet. Hun var ikke selv opmærksom på lækagen før det hun blev gjort opmærksom på problemet og det var som oftest i afhentnings situationen. "Problemet" forsvandt efterhånden ca. 3 mrd. ( så vidt jeg husker) Jeg mener bestemt i bør tale med skole/frit ang. problemet da det jo på sigt kan give jeres datter vanskeligheder overfor sine kammerater. Vi var heldige at ingen børn opdagede vores datters problem.
 
Re: Præmature børn i den almindelige folkeskole 04-10-2002 01:58
By LeneLene Reply
Som Morten skrev (min mand) så har Stine haft problemer med at tisse i bukserne efter hun startede i første klasse. Vi har valgt at nævne problemer for lærerne i klasse, men at der ikke skulle gøres så meget ud af det endnu. Det har været hårdt at starte i 1. klasse for hende, der er meget at forholde sig til, og vi har derfor ikke villet fokusere så meget på tisseriet endnu. Nu er det blevet meget bedre. Hun har da stadig "uheld", men slet ikke som i starten. Jeg håber derfor, at det løser sig af sig selv. Vi oplever for tiden noget andet med Stine. Hun bliver utrolig en gang imellem utrolig vred eller ked af det. Det er typisk om aftenen, så kan hun enten begynde at græde uden grund, eller få et hysterisk anfald over en lille ting, hvor hun så skriger, sparker og slår i lang tid. Det kan være meget voldsomt, specielt fordi Stine ellers er en meget stille og rolig pige. Hun har altid haft sådanne "anfald", men her på det sidste har der været mange. Jeg har forsøgt at finde ud af, hvad hun er ked af, om der er noget i skolen, eller herhjemme. Har hun mon svært ved at følge med i undervisningen, eller er det fordi hun blev storesøster igen i marts, efter en graviditet hvor jeg var sygemeldt det meste af tiden, og ikke måtte lave ret meget. Hun kan endnu ikke sige det, men måske kommer det en dag. Lige nu forsøger jeg bare at hjælpe hende igennem, og sige at det er i orden at hun bliver vred, og at jeg gerne vil hjælpe hende. Hilsen Lene (Stine uge 31+3 1995, Mathias uge 39 1998, Simon uge 35+3)
 
Re: Præmature børn i den almindelige folkeskole 26-10-2002 08:53
By LeneLene Reply
Hej Helen Ja, det lyder jo meget bekendt. Siden jeg skrev det sidste indlæg er der faldet mere ro over det hele. Det er meget lang tid siden hun har tisset i bukserne i skolen, hun gjorde det hjemme hos en kammerat den anden dag, men de havde grinet så meget, at veninden også tissede i bukserne, så det var nok ikke til at undgå. Hun bliver stadig gal og ked af det indimellem, men hun er blevet meget bedre til at takle det, og bliver hurtigere god igen. Da jeg lige havde født, var jeg noget overrasket over, at Stine ikke var specielt interesseret i Simon, hun var helt klart meget glad for ham, men beskæftigede sig ikke så meget med ham. Det er helt anderledes nu. Hun er meget sammen med ham, igår havde hun en veninde med hjemme, og de ville have Simon med ind på hendes værelse, så de kunne lege far mor og børn med ham, dejligt. Hilsen Lene (Stine uge 31+3 1995, Mathias uge 39 1998, Simon uge 35+3)
 
Re: Præmature børn i den almindelige folkeskole 26-10-2002 12:43
By HelenHelen Reply
Hej Lene Ja, det tager vist ca. 3 måneder at falde til med det nye....men det må vi da håbe at et ikke gør hvert år. Heldigvis er der jo ikke så stor forskel på 1. og 2. klasse, som det spring der er mellem bh. og 1. klasse. Amalie er også meget glad for sin lillesøster, men det går hende nogle gange meget påg at der er blevet mere uro i hjemmet, efter at hun er blevet født. Jeg er glad forg at det er blevet bedre hjemme hos jerg og med at tisse i bukserne. Det kan jo smutte for de fleste under et grineflip...... Kærlig hilsen Helen
 
Re: Præmature børn i den almindelige folkeskole 26-10-2002 12:45
By HelenHelen Reply
Hej Lene og Morten. Jeg har selv en datter, der er ført i april 95 i uge 32+4. Hun har også reageret voldsomt på sin skole start både i bh-klasse og 1. klasse. Ikke ved at tisse i bukserne, men med ticks og koncentrationsbesvær(glemsomhed og ligegyldighed). Her i 1. klasse var det rigtig slemt med ticks, og hun har været ekstremt opmærksomhedskrævende. Hun er også blevet storesøster, dog i slutningen af februar. Jeg var sygemeldt og sengeliggende fra 6. måned pga. endnu en truende for tidlig fødsel (defekt livmoderhals, der først blev opdaget her i 2. graviditet), og det har været en ret kedelig tid for den store. Jeg tror, at som i så mange andre situationer bryder hun sig ikke om forandringer, og derfor bliver hun usikker/utryg. Det er ligesom om, at det er ved at lette lidt for hende nu, men nu er det jo også ved at blive rutine at gå i 1. klasse. Amalie har også tit problemer med at stresse ned om aftenen, og det resulterer i at hun bliver ked eller gal. For hende er det vigtigt at alt vedr. aftensmad, bad og sengetid foregår i et roligt tempo med (meget) hjælp. Problemet opstår så, når den lille kræver opmærksomhed, og når min mands datter også er her. Det er næsten mere end hun kan magte, mem det skal jo gå...og så må vi bare holde modet oppe og de løftede pegefingre nede :o) Jeg har ikke nogle gode rå til jer, men jeg har selv nogle af de samme problemer med vores datter...som i øvrigt aldrig er blevet opfatte som ftf nogle steder (læger, spl, bh eller skole). Hun er jo så stor og klog...så det er hun kommet over forlængst! Har hørt den 1000 gange snart. De bedste ønsker fra Helen
 
 

Gravid

Er du gravid og bekymret for at føde for tidligt?

 

Læs her før du går videre på vores website....