Bestyrelses-login
Giv en donation


 Du skal log in for at kunne deltage i debatten log in or register


Sandsynlighed for at det sker igen? 10-05-2003 09:07
By JoannahJoannah Reply
Jeg har to sønner, den ene blev født til tiden i begyndelsen af uge 38, den yngste blev født i begyndelsen af uge 35. Jeg har altså aldrig gået til terminen. Er der højere sandsynlighed for at jeg føder for tidligt igen end der er for andre der ikke har født for tidligt? Jeg er gravid igen og er lidt bekymret. Vi fandt aldrig årsagen til at den yngste blev født for tidligt. Han har det forresten godt i dag.
 
Re: Sandsynlighed for at det sker igen? 12-05-2003 09:12
By LeneLene Reply
Hej Joannah Ja, den splittelse kender jeg godt. Da jeg ventede Simon (nummer 3) blev jeg indlagt i uge 34. Det var godt nok hårdt. Jeg lå der helt alene, for min mand havde nok at gøre med at passe job og 2 børn. Det var ikke meget jeg så dem, for vi mente det var vigtigst, at de fik så normal en hverdag som muligt. Jeg var indlagt sammenlagt næsten 3 uger, 10 dage før, og 11 dage efter jeg havde født. Hvordan går det med din graviditet denne gang? Hilsen Lene (Stine uge 31+3 1995, Mathias uge 39 1998, Simon uge 35+3 2002)
 
Re: Sandsynlighed for at det sker igen? 12-05-2003 09:14
By LeneLene Reply
Hej Joannah Jeg ved ikke så meget om sandsynlighederne, men når du ikke ved hvorfor du fødte for tidligt, så vil jeg heller ikke mene, at der skulle være noget der taler for, at du skulle føde for tidligt denne gang, specielt når du fødte næste til termin første gang. Men jeg kender godt bekymringen. Jeg har selv 3 børn, første og sidst født før tid, og det smitte da af på de efterfølgende graviditeter. Som jeg har skrevet i et tidligere indlæg, så har jeg været til samtale med en fødselslæge, og det vil jeg da tro, at du også kan komme til, hvis du har behov for det. Held og lykke. Hilsen Lene (Stine uge 31+3 1995, Mathias uge 39 1998, Simon uge 35+3 2002)
 
Re: Sandsynlighed for at det sker igen? 12-05-2003 12:32
By JoannahJoannah Reply
Ja, det var meget tidligt med Stine. Så ville jeg nok også være bange for at føde for tidligt igen. Det er ikke sjovt at ligge på hospital med en baby på neonatal afdelingen når man har et andet barn der så skal passes på ubestemt tid fordi faderen skal arbejde, men det blev heldigvis kun til 8 dage for os. Den sidste dag var spildt fordi der var dårlig kommunikation mellem Horsens og Kolding, så i stedet for at sende mig hjem på 7 dagen, sendte Kolding mig bare tilbage til Horsens.
 
Re: Sandsynlighed for at det sker igen? 30-08-2003 08:20
By JoannahJoannah Reply
Fik aldrig skrevet tilbage. Er nu i 25+2 og som jeg har skrevet andet sted, så har jeg fået at vide at jeg nok kommer til at føde for tidligt igen. Øv, øv! Har fået tømt en cyste på størrelse med en stor appelsin for 250ml væske og skal scannes for tredje gang om ca. 3 uger for at se om den er ved at gendanne sig. Gør den det, vil jeg et par måneder efter fødslen skulle have den bort opereret. Altså risikerer mine to store drenge at skulle undvære mig to gange. Det har jeg det rigtig dårligt med. Nåh, men de store drenge har det godt og er glade og trives så jeg tror da også at de nok skal klare det denne gang hvis jeg føder for tidligt og de må undvære deres forældre. De kan jo blive passet hos farmor og farfar som de er meget glade for men jeg håber at jeg kan gå til mindst uge 37 for så er der en chance for at babyen kan klare sig uden hjælp.
 
Re: Sandsynlighed for at det sker igen? 31-08-2003 09:49
By LeneLene Reply
Hej Joannah Ved du, hvorfor de tror du kommer til at føde for tidligt igen? Har det noget med cysten at gøre? (Håber det er ok at jeg spørger). Angående om de store kan undvære dig, så snakkede jeg i sidste uge med min store pige, der er 8 år, om dengang jeg blev indlagt under sidste graviditet (her var hun 6½ år). Jeg spurgte, hvad hun tænkte, da jeg blev indlagt, og hun sagde, at det kunne hun ikke huske. Nu er hun ikke altid for god til at sætte ord på hendes følelser, men jeg tror, at hvis hun havde følt sig meget svigtet, så ville hun have sagt det. Men som jeg vist også har skrevet i et af mine andre indlæg, så valgte vi, at jeg var meget alene, og at min mand var mest hjemme ved børnene, hjulpet lidt af min mor, der bor i samme by som os. Så de havde en helt normal hverdag, bort set selvfølgelig fra, at jeg ikke var hjemme. Hilsen Lene (Stine uge 31+3 1995, Mathias uge 39 1998, Simon uge 35+3 2002)
 
Re: Sandsynlighed for at det sker igen? 04-09-2003 08:22
By JoannahJoannah Reply
Hej Lene, Det har vist ikke noget om cysten at gøre. Når mine drenge så er endnu yngre end din datter var den gang, må jeg antage at de nok heller ikke vil kunne huske det særlig længe. Min ældste kan dog godt huske at han selv var indlagt på hospital for et år siden. Jeg tror dog ikke han kan huske sin lillebrors fødsel og den tid han var hos mine svigerforældre. I går nat troede jeg virkelig at jeg var ved at gå for tidlig i fødsel for jeg havde smerter i maven og lænden der kom og gik regel mæsssigt og efter ½ time vækkede jeg min mand. Han afleverede drengene hos naboen og så kørte vi på vej mod sygehuset men måtte kører en længere omvej fordi der var blevet lavet om. Lang historie kort, mave smerterne synes mindre på hospitalet, der var ingen smerter over lænden, men til gengæld en vedvarende smerte i højre side af maven. Efter 45 minuters venten kom lægen. Jeg blev scannet. Det viste sig at ham den lille lå med hovedet mod højre side af bækkenet og hoppede som en reje og min cyste har gendannet sig og er igen enormt stor. Min næste scannings dato beholder vi for at de der kan afgøre hvad der skal ske. De kan kun tømme den i mens jeg er gravid. En operation vil skulle vente ind til efter fødslen. Men der var altså ingen tegn på at fødslen var i gang, og smertene over lænden skyldes nok at jeg har spændt og været bange, måske lidt kold over lænden. Vi kom hjem her tidlig morges og hentede de store klokken 6 om morgenen. Vores stakkels nabo som er dagplejer fik ikke lukket et øje. Men ellers er alt fint. 26+0/uge 27 Edited by - Joannah on 04/09/2003 08:48:59 Edited by - Joannah on 04/09/2003 08:50:39
 
 

Gravid

Er du gravid og bekymret for at føde for tidligt?

 

Læs her før du går videre på vores website....