Bestyrelses-login
Giv en donation


 Du skal log in for at kunne deltage i debatten log in or register


senfølger 04-06-2003 11:53
By karinkarin Reply
Hej, jeg fik en dreng for 9 år siden der blev født 6 uger for tidligt. Den gang blev vi ikke informeret om senfølger ved for tidligt fødte børn. Men efterhånden begynder man at tænke på om nogle af hans problemr har noget med dette at gøre, Rasmus er en utrolig dejlig og MEGET følsom dreng, han har let til tårer og der skal ikke ret meget modgang til før hans verden føles som om den går i sort, han har store problemer med at lære at læse i skolen. Jeg ved ikke så meget om for tidligt fødte børn, dengang fik jo bare at vide at han nok skulle vokse sig stor, så jeg har brug for al den information jeg kan finde om det, specielt med henblik på senfølger, skoleudvikling med mere, håber der er nogen der kan hjælpe mig, jeg føler mig på totalt bar grund, og jeg føler mig vred over den manglende information fra sygehusets side, da vi i sin tid blev udskrevet.
 
Re: senfølger 04-06-2003 08:51
By LeneLene Reply
Hej Karin Det er desværre et område, hvor der ikke er så meget information endnu. Der bliver ikke forsket så meget, og der er derfor ikke så meget at læse om skolebørn. Senfølgerne er beskrevet i flere af de artikler, der er henvist til i litteraturlisterne, og de er også nævnt i f.eks. den folder foreningen har til institioner og dagplejere. Den har vi givet til klasselærerene i vores datters klasse. Jeg har en datter på snart 8 år, der er født i uge 31+3. Den gang fik vi heller ikke det mindste at vide om senfølger, og har først sidenhen fundet ud af, at de "problemer" hun har og har haft, kan have noget at gøre med, at hun er født for tidligt. Jeg skriver "problemer" for der har ikke været det helt store, men alligevel ting vi har undret os over. En af de ting der stadig holder ved, er som du også skriver, at hun er meget følsom, og har altid været det. Hun bliver let meget ked af det, eller meget vred, det er måske ikke så unormalt for alderen, men hun reagerer meget voldsomt synes jeg, og kan være svær at få trøstet igen. Hun går kun i 1. klasse endnu, og hvordan det går med indlæringen, er lidt svært at sige, men jeg tror det går godt. Hun er ikke blandt de bedste, men det går fremad. Hilsen Lene (Stine uge 31+3 1995, Mathias uge 39 1998, Simon uge 35+3 2002)
 
Re: senfølger 09-06-2003 09:17
By annielanniel Reply
Hej Karin du må ikke gå og være vred på de læger der i sin tid udskrev din søn. Man kan ikke så tidligt vide hvilke fortidligtfødte børn der får senfølger, eller hvor meget det vil påvirke deres dagligdag. psykisk sårbarhed kan alle børn have - men det ses oftere hos fortidligt fødte børn end børn født til tiden. Det som er det vigtigste er at din søn bliver SET - HØRT - FORSTÅET - OG IKKE MINDST TAGET ALVORLIGT. Vores egen oplevelse er, at den opgave har skolen meget svært ved finde ud af. Du skal tage en snak med PPR - almindeligvis er der megen lydhørhed at hente her. m.v.h. Annie Larsen
 
 

Gravid

Er du gravid og bekymret for at føde for tidligt?

 

Læs her før du går videre på vores website....