Bestyrelses-login
Giv en donation


 Du skal log in for at kunne deltage i debatten log in or register


Specialbørnehave eller ej? 07-06-2003 10:31
By lenelundlenelund Reply
Hej! Jeg har en søn på knap 4 år, der er født i uge 30+2. Han blev passet hjemme til han var 2½ år og i dagpleje til han var 3 år. Han går nu i en almindelig børnehave. Han har et meget dårligt sprog, men han har altid haft spiseproblemer, pga. problemer med mandler og polypper og en del infektionssygdomme. Han fik fjernet polypper sidste år og skal snart have fjernet mandler, hvilket vil hjælpe på hans sprog og give ham færre infektioner. Men - i børnehaven mener de ikke, at det alene vil løse hans problemer, da de mener, at hans udvikling indtil nu har været for langsom. Da han startede i børnehave, gav jeg dem et eksemplar af foreningens folder om senfølger. Men den psykolog der er i kommunen og kommer i børnehaven kender intet til præmature børn og senfølger. Derfor har både psykolg og pædagoger anbefalet, at Jacob flyttes til en specialbørnehave med andre "handicappede" børn - i deres øjne er Jacob handicappet, fordi hans udvikling er senere end andre jævnaldrende børns. Et skift til specialbørnehsve vil dels betyde, at Jacob ikke kan gå i børnehave sammen med sin lillebror, (der starter 1/9) og dels at han hver dag skal køres til en børnehave i en afstand af 15-30 km. da vi ikke har specialbørnehaver her i kommunen, og vi frygter at det vil gøre Jacob utryg, når han skal køre med fremmede. Jeg vil derfor gerne høre, hvilke erfaringer andre præmatur-forældre har. Hvordan har jeres børn klaret sig i almindelige børnehaver? Har nogen af jer børn, der har været lidt senere end jævnaldrende i udvikling, men alligevel indhentet nok til at starte i skole rettidigt eller senest et år efter de andre? Jeg håber, I vil give mig nogle gode råd. Vi vil helst beholde Jacob, der hvor han går nu, men selfølgelig vil vi være sikre på, at vi gør det, der er bedst for ham. Hilsen Lene Mor til Christina (40+6),Jacob (30+2), Joachim(42+1), "Lilleror"(39+3)
 
Re: Specialbørnehave eller ej? 09-06-2003 09:10
By annielanniel Reply
Hej Lene Jeg vil varmt anbefale dig at Jacob bliver tilbudt at komme på Børneklinikken i København. Her er de så dygtige og har al den erfaring der skal til for at finde lige netop det tilbud som er det rette for din søn. med venlig hilsen Anniel
 
Re: Specialbørnehave eller ej? 12-07-2003 08:28
By annielanniel Reply
Hej Lene Jeg har læst dit spørgsmål til psykologen i fagpanelet, og kan godt sætte mig ind i den frustration, du og din mand står i lige nu. Er det sådan at lillebror har overhalet Jacob? For hvis de er sådan kunne en adkillelse mellem drengene måske ikke være så dårlig endda. Hermed mener jeg ikke at Jacob behøver flytte fra sin børnehave. Hvad nu hvis der blev sat fuld støtte på til Jacob, der hvor han er nu ( det er utvivlsomt også billigere for kommunen)! At sætte en mulig autisme diagnose på, fordi der er en spiseforstyrrelse mener jeg i kraft af hans unge alder, nok er noget voldsom. I skal nok være opmærksomme på at Jacob, uden for sine vante omgivelser, ikke vil være den Jacob i kender hjemmefra, eller når han er sammen med jer ude i byen. I - er hans tryghed og base, noget som ikke kan erstattes i en hvilken somhelst daginstitution, hvadenten det er en normal eller specialbørnehave der er på tale. God vind fra Anniel
 
Re: Specialbørnehave eller ej? 12-07-2003 10:06
By LeneLene Reply
Hej Lene Du efterlyser erfaringer med børn i børnehave. Jeg har en datter født i uge 31+3. Vi har ikke været særlig fokuserede på, at hun var født for tidligt, dengang anede vi ikke, at der var noget der hed senfølger. Stine har altid været lidt bagud, både med hensyn til størrelse, motorik og sprog, men netop fordi hun var så lille, så tror jeg ikke forventningerne til hendes kunnen var så store, og hun fik rum til at udvikle sig i hendes eget tempo. Hun startede i børnehave måneden efter hun blev 3 år, og det var med stor bekymring vi sendte hende afsted. Hun var næsten lige blevet storesøster, stammede meget, og havde i det hele taget et dårligt sprog, var ikke renlig og brugte stadig sut. Hun har altid været meget stille, og tryghedssøgende. Hun fik plads i en 40 børns børnehave, og det gik rigtig godt. I starten legede hun ikke med ret mange udover bedste vennen fra dagplejen, men det blev accepteret. Med hensyn til maden, så spiser hun den dag i dag ikke særlig meget i skolen, hun får ikke spist noget, hvis der sker for meget omkring hende. Det har aldrig været et problem for andre end hende. Som sagt har hun fået det rum hun havde behov for, og da det var tid for hende at blive skrevet op til skolen var det igen kun os der var i tvivl om hun var klar, det mente børnehaven helt sikkert hun var. Det var hun også. Hun skal i 2. klasse efter sommerferien, og hun trives i klassen. Alt er selvfølgelig ikke problemfrit, men alt i alt er det gået godt. Hilsen Lene (Stine uge 31+3 1995, Mathias uge 39 1998, Simon uge 35+3 2002)
 
Re: Specialbørnehave eller ej? 15-07-2003 09:48
By TinaCTinaC Reply
Hej Lene, Hvor kan jeg dog kende meget af jeres situation. Jeg har en søn på knap 4 (født 34+2), der går i specialbørnehave. Han er forsinket i sit sprog og har været det på andre områder (samspil med andre børn, forberedelse på mange ting, fungerede dårligt i større samlinger m.m.) De fleste ting er næsten væk nu, der er (i flg vores opfattelse) udelukkende forsinket sprog og problemer med koncentration tilbage. Vi har været på børneklinikken og på børnepsyk.ambulatorium med ham. De mener han har austime, men "i den gode ende". Både Børneklinik og hospital har sagt at de ikke ved noget om senfølger af dårlig graviditet og for tidlig fødsel. Vi er naturligvis optimistiske på vores søns vegne og tror stadig fast på at det er senfølger - undersøgelser/observationer har ikke været tilstrækkelige grundige til at de har kunnet overbevise os om andet. Vi har i øvrigt lært at for tidligt fødte ofte har sarte nervebaner, som gluten virker som ren morfin på. Vi har set ENORME fremskridt med kostomlægning. Se evt. vores beretning "Senfølger eller autisme" (den bliver snart opdateret - der er sket meget siden den gang !). Mit budskab til dig er - hold fast i hvad I føler der er rigtigt for jer og jeres barn !! Held og lykke med det. Mange hilsner Tina PS Han har været glad for børnehaven, der er mere tid & plads (8 børn + 4-5 voksne), men den ligger også i vores kommune.
 
 

Gravid

Er du gravid og bekymret for at føde for tidligt?

 

Læs her før du går videre på vores website....