Bestyrelses-login
Giv en donation


 Du skal log in for at kunne deltage i debatten log in or register


Spgsm. vedr. lungemodnene medicin. 30-08-2003 08:09
By JoannahJoannah Reply
Jeg har født to drenge, den ene næsten til tid da han kun kom to uger før beregnet termin og den anden lige da jeg var gået ind i uge 35. Han var dog kun på neonatal afdelingen i en uge. Vi fandt aldrig ud af hvorfor han blev født for tidligt men vi fik at vide at jeg nok ville føde for tidligt hvis jeg blev gravid igen. Det har jeg så også fået bekræftet under denne graviditet; min tredje. Er lungemodnene medicin noget de kan give ved mistanke om for tidlig fødsel hvor de dog ikke har nogen ide´ om hvor tidligt det kan blive eller skal de vide ca. hvilken uge kvinden vil føde i? Der er tre uger til 3 jm kons. jeg kom bare lige i tanke om det i dag og nu kan jeg slet ikke tænke på andet. 25+2
 
Re: Spgsm. vedr. lungemodnene medicin. 31-08-2003 09:45
By LeneLene Reply
Hej Joannah Jeg håber meget for dig, at du kommer til at gå så langt, at det slet ikke er nødvendigt med lungemodnende medicin. Når du til 34 uge, skulle barnet kunne klare sig selv. Men har man en formodning om, at du vil komme til at føde før, så kan du få lungemodnende medicin. Jeg ved ikke, hvor meget man kan give det på forhånd, men måske er der andre der kan svare på det. Jeg fik det i første graviditet, hvor jeg blev indlagt med svangerskabsforgiftning. Jeg nåede jeg at få 2 sprøjter, og Stine, der er født i uge 31+3 kunne selv tække vejret. Fik c-pap i få timer, til de var sikre på, at lungerne var foldet helt ud. Håber det bedste for dig. Hilsen Lene (Stine uge 31+3 1995, Mathias uge 39 1998, Simon uge 35+3 2002)
 
Re: Spgsm. vedr. lungemodnene medicin. 04-09-2003 08:53
By JoannahJoannah Reply
Hej Lene, Tak for svaret. Tobias var født i uge 35 og han fik c-pap i de første par døgn i hvert fald. Jeg ved ikke om han havde klaret sig helt uden hvis de havde vist at jeg ville føde for tidligt og så kunne have givet lunge modnende medicin.
 
 

Gravid

Er du gravid og bekymret for at føde for tidligt?

 

Læs her før du går videre på vores website....