Bestyrelses-login
Giv en donation


 Du skal log in for at kunne deltage i debatten log in or register


Hej alle 20-07-2004 12:01
By jathajatha Reply
Er der nogen, der har kendskab til at ansøge om økonomisk hjælp til en kugledyne. Samt evt. på sigt også hjælp til dobbeltplads i dagpleje. Jeg har en dreng på 7 mdr. som er født 8 uger før tid. Han bliver i øjeblikket svøbt når han skal sove, men det er ikke nok. Han vågner senest midt på natten og cykler med arme og ben. Han er urolig og ked af det. Nu her, er han begyndt ikke rigtig at ville spise, jeg ved ikke om det kan have nogen sammenhæng med de urolige nætter. Ihvert fald har vi ikke råd til at betale en kugledyne selv, og jeg vil egentlig også gerne i kontakt med socialforvaltningen nu, såfremt der skulle komme mere senere i hans liv.
 
Re: Hej alle 20-07-2004 02:22
By annielanniel Reply
Du skal kontakte din sundhedsplejerske og drøfte sagen med hende først. Hvis sundhedsplejesken mener din søn vil profitere af en kugledyne skal hun skrive en anbefaling du som du kan sende til din sagsbehandler. med hensyn til evt. senfølger er det også din sundhedsplejeske der kan formidle de kontakter du har behov for. Min erfaring er at det kan være en meget langsommelig affære med hensyn til om det er kommune eller amt der skal betale, så jo hurtigere du får skabt kontakt jo bedre. DU KAN ALTID kontakte PPR i din kommune og få råd og vejledning også anonymt
 
Re: Hej alle 20-07-2004 08:30
By jathajatha Reply
Hej Anniel Ja, nu er det bare sådan at min sundhedsplejerske ikke mener at det er et større problem, og blot noget vi må leve med. Men jeg har en tid ved min læge på fredag, så må vi se hvad han siger til det. Jeg håber han vil tage os mere alvorligt. Tak for rådet.
 
Re: Hej alle 20-07-2004 10:58
By annielanniel Reply
ja - det er jo desværre ofte sådan det sker. Hvilke argumenter giver sundhedsplejesken for at hun ikke mener din søn vil have udbytte af en kugledyne? Eller har hun overhovedet givet nogle?
 
Re: Hej alle 21-07-2004 04:33
By jathajatha Reply
Hun tænker at en del børn er sådan, også selv om de ikke er født for tidligt. Derfor oplever hun det ikke som noget problem. Da vi kom hjem fra neonathal afdelingen gik der vel hen ved godt tre måneder før vi havde en natte og en dagsrytme. Så var der en periode, hvor han sov fint om natten, vågnede kun for at spise, for derefter at falde i søvn igen. Fra maj til sidst i juni har vi så trappet nattemåltiderne ned og til sidst fik han kun lidt vand i en flaske. Nu har jeg det som om vi skal starte helt forfra. For han virker sådan. Jeg har også gået og tænkt på om det er seperationsangsten der sætter ind for alvor nu eller...
 
Re: Hej alle 21-07-2004 05:41
By annielanniel Reply
det kunne meget vel være at det er tand frembrud der plager ham. Han har jo lige alderen. mvh Annie
 
Re: Hej alle 28-07-2004 08:48
By LeneLene Reply
Hejsa Når din søn er født 8 uger for tidligt, har I så været til kontrol på børneambulatoriet. Jeg ved det skiller ved uge 32 de fleste steder, med mindre det har været et kompliceret forløb. Det kan nemlig også være dem der skrive indstilling til kommunen, hvis man har brug for hjælp. Hilsen Lene (Stine uge 31+3 1995, Mathias uge 39 1998, Simon uge 35+3 2002)
 
Re: Hej alle 31-07-2004 10:35
By Mor til 3Mor til 3 Reply
Vi har fået bevilget en kugledyne til vores den mindste. Han er født 35+5 og har efter MR-scanning fået konstateret en mindre hjerneskade. Jeg ved derfor at det er meget svært, for ikke at sige umuligt at få sådan en dyne hvis der ikke er en diagnose. I hvert fald i vores kommune. Socialrådgiveren bevilgede dynen efter indstilling fra vores ergoterapeut. Vi havde lånt en dyne af hende først for at se om den havde nogen effekt. Det havde den!! Vi har også dobbelt plads i dagplejen til ham, men det er faktisk ikke noget vi har søgt om. Han er utrolig krævende i lange perioder og dagplejen kan simpelthen ikke have 3 andre børn sammen med ham, når han er værst. Beslutningen om dobbeltplads er en intern aftale mellem dagplejen og kommunen, så hvor længe han tæller for 2 aner jeg desværre ikke. Du skal i hvert fald have nogle fagpersoner bag dig når du går i gang med socialforvaltningen, for ALT skal bekræftes af dem. Det er ikke nok at man selv mener der er et problem. Jeg er i hvert fald dybt taknemmelig over den hjælp jeg har fået fra både sundhedsplejerske, ergoterapeut og andre "behandlere" som jeg er i kontakt med. Tror ikke jeg var kommet igennem det sidste år uden deres hjælp. Held og lykke.
 
Re: Hej alle 16-08-2004 08:18
By paipai Reply
citat: Er der nogen, der har kendskab til at ansøge om økonomisk hjælp til en kugledyne. Samt evt. på sigt også hjælp til dobbeltplads i dagpleje. Jeg har en dreng på 7 mdr. som er født 8 uger før tid. Han bliver i øjeblikket svøbt når han skal sove, men det er ikke nok. Han vågner senest midt på natten og cykler med arme og ben. Han er urolig og ked af det. Nu her, er han begyndt ikke rigtig at ville spise, jeg ved ikke om det kan have nogen sammenhæng med de urolige nætter. Ihvert fald har vi ikke råd til at betale en kugledyne selv, og jeg vil egentlig også gerne i kontakt med socialforvaltningen nu, såfremt der skulle komme mere senere i hans liv. Hej, problemet med at få bevilget en kugledyne er ofte at det er svært at sige om der er tale om et varigt behov, hvilket er nødvendigt såfremt den skal bevilges som et hjælpemiddel. Eller skal den bevilges som en merudgift, hvortil man skal have merudgifter til barnet for over 6000 om året. Andre muligheder må du høre socialrådgiveren over... meeeen orker du der ikke, kan man muligvis leje en dyne for en periode, og det er måske kune en periode der skal til... Kommunen kan leje en dyne, så mon ikke man kan som privat også. Søg på firmaet PROTAC på nettet, så kan du måske finde det.. Hilsen pai pia
 
Re: Hej alle 18-08-2004 04:33
By Mor til 3Mor til 3 Reply
Er beløbet man skal have merudgifter for, forskelligt fra kommune til kommune? Vi skal nemlig kun have udgifter for 3000,- om året.
 
Re: Hej alle 21-02-2005 12:21
By VibekeVibeke Reply
Hej.. Nu er det godtnok længe siden du skrev, men tænkte jeg lige ville fortælle lidt også... Vi fik bevilliget kugledyne til Mikkel, da han var og er stadig ind i mellem, meget urolig om natten. Vi snakkede en en børneergoterapeut på sygehuset, var inde hos hende så hun ku` lære Mikkel, at kende og så sørgede hun stort set for reste