Bestyrelses-login
Giv en donation


 Du skal log in for at kunne deltage i debatten log in or register


skolestart 20-07-2004 09:48
By mette R.mette R. Reply
min søn har gået 2 år i bh-klasse og er stadig ret urolig, men fagligt klar til 1.klasse. Er der nogen i dette forum der har gode erfaringer med, hvordan vi får "brændt noget krudt af" så han kan sidde stille i skolen??? Han går til gymnastik, men det er ikke nok.. med venlig hilsen Mette R.
 
Re: skolestart 20-07-2004 10:54
By annielanniel Reply
krudt bliver ikke bare brændt af. der skal være plads til aktive børn. gør ham ikke "forkert" bare fordi han har det bedst i bevægelse. omgivelserne må lære at tåle hans aktivitets niveau, som jo er der hvor han har det bedst. mvh Annie Larsen ( har arbejdet 5 år i bh.kl. med masser af krudt i rumpen unger)
 
Re: skolestart 21-07-2004 01:49
By mette R.mette R. Reply
vi ønsker bestemt ikke selv at gøre vores søn til et problem, men vi ved af erfaring, at ikke alle lærere er lige så rummelige som man kunne ønske, og det første år han gik i bh-klasse havde han en lærer som så ham som et problem! Han er en dejlig unge, men vi kan sagtens forstå, at han kan blive et problem for de andre, som måske kan have svært ved at abstrahere fra deres hoppende klassekammerat...;o) Jeg tænkte mere, om nogen havde haft god erfaring med forskellige former for massage eller lignende, da han ikke bare "er urolig", men har en del uro i kroppen - har til tider også svært ved at falde i søvn om aftenen... Mette
 
Re: skolestart 21-07-2004 09:06
By annielanniel Reply
Du har ret i at det kan knibe med rummeligheden i skolen. jeg vil anbefale dig at læse den artikel jeg har skrevet i Livsbladet marts 2004, omhandlende hyperaktivitet og indre kaos. det er svært at sige hvad der er godt for din søn. Men for os var kranio-sekral terapi et godt middel til vores datter. Det havde en positiv indflydelse på hendes indre uro og hendes problem med at falde til ro/i søvn om aftenen mvh Annie
 
Re: skolestart 24-07-2004 09:40
By mette R.mette R. Reply
er din artikel tilgængelig via denne side? mvh Mette R.
 
Re: skolestart 25-07-2004 12:42
By annielanniel Reply
det er muligt at bestille tidligere numre hvis du klikker dig ind på LIVSBLADET og så klikker på "tidligere numre." ps. sender den på din personlige mail. mvh Annie larsen
 
Re: skolestart 28-07-2004 08:17
By lotte Falchlotte Falch Reply
Hej Mette. Du skriver, at din søn har gået 2 år i børnehaveklasse og at han stadig er meget urolig i klassen. Er det p.gr.a. "uroen", at han fik lov til at blive i børnehaveklassen? Det at være urolig i klassen kan der jo være utrolig mange grunde til. Er du sikker på at han kan gøre for det? Der er jo stor forskel på om læreren ikke formår at få etableret en ordentlig respekt og kontakt med din dreng - så kan uroen skyldes kedsomhed og mangel på forståelse. Hvis uroen kun skyldes "fis og ballade" så er det rigtigt at han motorisk skal køres træt af leg i lange frikvartere. Men hvis uroen i kroppen skyldes nogle af de forskellige usynlige senfølger, vores børn kan komme ud for p.gra. deres for tidlige fødsel, så kan han måske ikke selv gøre for det. Hans hjerne er måske anderledes og så vil jeg anbefale dig at tage kontakt med skolepsykologen og beder om at få en udredning af ham og hans problemer hurtigst muligt. Det vil betyde at din søn vil kunne få den hjælp, han skal have hurtigst muligt, så han undgår så mange nederlag i skolesystemet som muligt. Det betyder også at lærerens irritation over dins søns uro bliver vendt til en forståelse for din søns eventuelle problemer. Desværre er det ofte sådan at lærerernes rummelighed først bliver større, når der foreligger en diagnose. Vores søn blev indstillet til skolepsykolog efter andet år i børnehaveklassen og det var godt for ham (vi skulle som forældre vænne os en del til tanken i starten ...) En del af vores søns problemerer kan du se under følgende hjemmeside: www.nld-gruppen.dk Mange hilsner fra Lotte Falch
 
Re: skolestart 28-07-2004 08:38
By LeneLene Reply
Hej Mette Jeg tænker på, om det kan hjælpe Jer at at tage kontakt til en motorikpædagog. Det at han ikke kan sidde stille kan skyldes, at hans sanser ikke er i orden. Det kan være både balancesansen, muskelledsansen og følesansen der ikke er stimuleret på den rette måde. Alt dette kan gøre, at nogle har svært ved at integrere sanseindtryk, og sanseintegrationstræning kan udrette mirakler. Der findes en meget god bog om det emne: Englebørn og Klodsmajorer. Jeg har selv en søn, der er født til tiden, som også til tider har lidt svært ved at sidde stille, specielt om aftenen hopper han rundt hele tiden, og snurrer rundt om sig selv. I en periode snøftede han hele tiden, selvom han ikke var forkølet og trak på skuldrene. Ved et tilfælde fik han en behandling ved en kranio sakral terapeut (fordi storesøster, der født for tidligt skulle se hvad det gik ud på), og hun fandt kæmpe muskelinfiltrationer i skuldrene. De har fået noget massage, og det gjorde ham mere rolig. For et par uger siden var han så igen meget urolig, og blev let enormt sur og stresset, og han fik en ny tid. Det viste sig, at der var blevet forskubbet en kranieknogle i forbindelse med et meget hårdt slag på baghovedet, med en kæmpe bule. Hun fik det på plads igen, og mente at det også kunne forklare, at han havde klaget over jag i ørerne og kæben. Men tilbage til det første. Jeg tror mange for tidligt fødte børn har problemer med under/over stimulerede sanser, og det kan give dem problemer i skolen. Hilsen Lene (Stine uge 31+3 1995, Mathias uge 39 1998, Simon uge 35+3 2002)
 
Re: skolestart 01-08-2004 02:50
By mette R.mette R. Reply
Hej Lene & Lotte, jeg tror I begge har ret, og det er også derfor jeg efterlyste gode erfaringer via dette forum. Han kan ikke selv "gøre for det"...Det første år han gik i børnehaveklasse mødte han ikke meget forståelse fra læreren, mens den lærer han havde i år, var rigtig sød og forstående. Hun vil også hjælpe os med at få formidlet til hans kommende lærere, hvad der er specielt for ham, så vi undgår at han igen havner i kategorien "besværlige børn, som kun giver problemer" Sammen med lærerne vil vi tage stilling til, hvad der videre skal ske. Kraniosakral-terapi, har vi prøvet en enkelt gang, for at tjekke om han kunne ligge stille ;o) og det vil vi helt sikkert prøve igen... tak for svarene - Mette R.
 
Re: skolestart 04-08-2004 08:27
By lotte Falchlotte Falch Reply
Hej Mette. Det lyder interessant, det med at din søn heller ikke kan falde i søvn... Vores dreng har altid været svær at lægge til at sove undtagen i en periode, hvor "man" mente, at han havde astma og derfor fik astmamedicin. Da sov han helt klart bedre. Han har fået lov til at låne en kugledyne - men den er al for varm at ligge med i denne periode. Men tilbage til din søn. Kommuner tror ikke på forældre og deres bekymringer og anbefalinger!!!! - De tror kun på de indstillinger/ansøgninger der er udarbejdet af fagpersonale som skolepsykolog eller f.eks. sundhedsplejeske. Har du et godt forhold til Jeres sundhedsplejeske - så kan du måske gå via hende med dine bekymringer. Sundhedsplejerskerne dækker faktisk vores børn til de bliver 18 - det er bare ikke så tit, at forældre med større børn gør brug af deres ekspertise. Hilsen Lotte.
 
Re: skolestart 04-08-2004 09:36
By LeneLene Reply
Hejsa Ergoterapeut eller motorikterapeut-behandling er dyrt, hvis man selv skal betale det. Men ergoterapeut kan man få bevilget, og i enkelte kommuner kan de også bevilge træning ved motorikterapeut. Jeg tror dog også det kan hjælpe, hvis der er nok forældre der efterspørger det. På et tidspunkt må kommunerne få øjnene op for, at der måske kunne forebygges meget ved motorisk træning allerede i børnehaverne. Nogle skoler har idrætslærer der tager de "urolige" elever ud til noget der vel også er motorisk træning, så på den måde ligger det indenfor skolens budget. Jeg ved også, at Vanda Hundrup, som er den motoriklærer jeg kender, kommer på skoler, hvor hun tester alle i børnene i de små klasser. Men det er så forskelligt hvad skolerne og kommunerne satser på. Igen, efterspørgsel kunne måske betyde større fokus på dette område. Hilsen Lene (Stine uge 31+3 1995, Mathias uge 39 1998, Simon uge 35+3 2002)
 
Re: skolestart 04-08-2004 10:07
By LeneLene Reply
Hejsa Min den ælste har også ofte svært ved at falde i søvn om aftenen. Det er ved at være bedre nu, men i forbindelse med specielt skolestart, opstart efter ferie kunne vi se flere reaktioner på hende. Hun tisser stadig af og til i bukserne. I slutningen af børnehaven var det helt godt, men da hun startede i skole blev det rigtig slemt igen, så blev det bedre om foråret, ved start i 1. klasse var det igen slemt. Nu håber vi at det ikke kommer igen. I de perioder hvor hun tisser i bukserne, er hun også mere uligevægtig, bliver lettere ked af det, eller meget vred, og så også det med at have svært ved at sove om aftenen. Jeg har tænkt, at hun er stresset på en måde, og har svært ved at koble fra om aftenen. Hilsen Lene (Stine uge 31+3 1995, Mathias uge 39 1998, Simon uge 35+3 2002)
 
Re: skolestart 04-08-2004 12:27
By mette R.mette R. Reply
Hej Lotte, lagde bare lige mærke til, at du skrev at din søns soveproblemer var en helt anden historie...det tror jeg ikke nødvendigvis det er! Vores søn har store problemer med at falde i søvn, og det har han faktisk haft al den tid han har gået i skole. Det kommer i perioder, som virker tilfældige. Så kan han ligge og vende og dreje sig i timevis, og er selvsagt meget træt dagen efter. Mht. behandling, så har vi tænkt os at prøve fysioterapi, da det er billigere end kraniosakral terapi, og vi kan få tilskud via Danmark. Jeg skal gerne vende tilbage med vores erfaringer... Vores kommune kan slet ikke se, at det er deres opgave at betale, så vi må jo prøve noget vi har råd til! mvh Mette R.
 
Re: skolestart 04-08-2004 12:35
By lotte Falchlotte Falch Reply
Hej Mette og hej Lene. Jeg tror også at det er det rigtige, at få kontaktet en børneergoterapeut - men det er en meget bekostelig affærde!! Vores søn har via skolepsykologens udredning fået en sådan beviljet først ca. 4 mdr. og nu har han fået beviljet 3 mdr. mere... Efter træningen med motorikpædagogen har vores søn ligesom fået mere styr på sin krop f.eks. kan han nu nå at få hænderne op og gribe den bold, der bliver kastet til ham, han kan nu også skrive uden at spænde så meget samt meget mere. Vores søn har også gået til kraniesakralbehandling p.gr.a. (efter vores mening for meget)hovedpine. Det viste sig at han havde utrolige spændinger i venstre side (han er venstrehåndet) og får at styre spændingerne blev han mere urolig og spændte endnu mere og det var skruen uden ende. Kraniesakralbehandlingerne hjalp ham utrolig godt og han har ikke hovedpine mere - nu kan han tilgengæld ikke sove - men et er en helt anden historie. Vi regner med at kommunens udgifter til børneergoterapeuten løber op i mere end 10.000 kr - så derfor vil jeg endnu engang opfordre Mette - at du får en udredning af din søn hos skolepsykologen! Vores søn har træning en gang om ugen i skoletiden - det er også en fordel, fordi lærerne på denne måde "tvinges" til at huske på at vores søn ikke kan gøre for sin uro - og de kan bedre følge med i hans fremskridt, når det foregår i offecielt regi. Mange hilsner fra Lotte
 
Re: skolestart 10-08-2004 07:55
By LeneLene Reply
Hej igen Jeg har lige læst lidt i det nye Årsskrift fra børnenes skole under specialundervisning står der blandt andet: --------------------- Motorisk træning Skolen tilbyder desuden støtte til børn, der har motoriske vanskeligheder. Motoriske vanskeligheder kan være: - manglende rytmefornemmelse - løber dårligt - dårlig balance - utrænet krop - forsigtig, bange - urolig - manglende krydsbevægelse Motorisk træning ser vi i sammenhæng med anden specialundervisning. Henvendelse vedrørende motorisk træning kan sek til klasselæreren eller direkte til lærer xx. -------------------- Min mand er folkeskolelærer, og han siger, at på hans skole er der også idrætslærerer der skal til at gennemføre uddannelse i motorisk træning, så vi kan håbe, at der kommer mere af det, og at der også bliver plads til de for tidligt fødte børn. Hilsen Lene (Stine uge 31+3 1995, Mathias uge 39 1998, Simon uge 35+3 2002)
 
Re: skolestart 29-08-2005 12:31
By mobiusmobius Reply
Hej Mette Jeg har hørt at nogle børn ikke kan sidde stille fordi de reelt har meget svært ved at koncentrere sig. Dette kan for nogle børns vedkommende skyldes at de har brug for at få trænet sammarbejdet mellem venstre og højre hjenehalvdel op. (kan skyldes at barnet ikke har kravlet). Derfor kan noget af denne uro måske fjernes ved at I dagligt laver nogle krydsøvelser. Det går ganske enkelt ud på at lave øvelser hvor man koordinerer henholdsvis højre ben og venstre arm og derefter venstre ben og højre arm. Du kan evt. foreslå gymnastiklæreren på skolen at han/hun bruger dette i gymnastikken. quote] min søn har gået 2 år i bh-klasse og er stadig ret urolig, men fagligt klar til 1.klasse. Er der nogen i dette forum der har gode erfaringer med, hvordan vi får "brændt noget krudt af" så han kan sidde stille i skolen??? Han går til gymnastik, men det er ikke nok.. med venlig hilsen Mette R. [/quote]
 
Re: skolestart 30-08-2005 12:19
By annielanniel Reply
masser af god plads til at tumle på. At sidde stille i skolen, er der nogle børn som ikke er skruet sammen til. Men det bliver mindre tydeligt med alderen for de fleste. mvh anniel
 
Re: skolestart 14-09-2005 03:37
By bikasbikas Reply
Hej alle flittige debatører! Vi har med stor interesse læst alle jeres indlæg omkring skole og skolestart. Vi savner som redaktører af Livsbladet, nogle til at skrive et indlæg til næste nummer af Livsbladet hvor temaet er skole. Håber at der er nogen der har lyst til at skrive et indlæg stort som lille om jeres erfaring med skole på godt og ondt. Kærlig hilsen Kaspar og Birte bladredaktion@praematur.dk Edited by - bikas on 14/09/2005 15:48:33
 
 

Gravid

Er du gravid og bekymret for at føde for tidligt?

 

Læs her før du går videre på vores website....