Bestyrelses-login
Giv en donation


 Du skal log in for at kunne deltage i debatten log in or register


Tænder og knogler 29-04-2005 02:38
By Berith Zenia FagergaardBerith Zenia Fagergaard Reply
I dag tog jeg til tandlægen med min søn (født uge 26,3) fordi fortænderne der er kommet ud er misfarvet og ser porøse ud. Det viste sig at han næsten ingen emalje har på disse 2 fortænder. I undermunden har han også 2 hvide tænder. Der har han mere emalje. Tandllægen siger at dette sker under dannelsen af tænderne, altså allerede i fosterstadie når de er ca 3-4 mrd. Og måske har det også indflydelse når et barn var født ekstremt for tidligt, sagde hun, men var ikke helt sikkert. Det videre forløb bliver nu at vi skal gå til noget ekstra kontrol, for at holde øje med de andre mælke tænder der kommer ud, specielt kindtænderne. Derfor er det jo klart vigtigt med ekstra tandbørstning, ingen sukker juice osv. Og ikke mindst, en rigtig go ernæring med masser af mineraler (specielt kalk) Tandlæge trøstede os med at det ikke behøver at gå ud over "voksne" tænderne. I tilfælde af de andre mælketænder også er ramt, kan man få smurt noget der beskytter på. Selv om jeg ikke kan bruge det til særlig meget, kan jeg godt mærke skyldfølelsen indeni. jeg har levet sundt under gravidteten, men var i et stresset jobs (Vikarbureau i køkkener.) min eneste last var kaffe; mon den har haft nogen indflydelse Er der andre der har oplevet lignede med Jeres barn. Mathias er ellers stærk, kan kravle, rejse sig og er vild med at gå, når vi andre holder. Når han går, rører han med hele foden gulvet. Hans knoglebygning virker stærk og han har mange kræfter. Vil meget gerne høre respons fra andre der har erfaring med dette. Hilsen Zenia
 
Re: Tænder og knogler 09-05-2005 10:15
By Berith Zenia FagergaardBerith Zenia Fagergaard Reply
Hej Mette Tak fordi du vil dele din erfaring. Puha jeg blev lidt forskrækket i første omgang. Jeg undrede mig også lidt over at han ikke ville gnave i gulerødder, men ville hellere bide i noget der var mere blødt og ikke så koldt, som f.eks. i vores hud, arme. Som det ser ud til nu, er det kun i hans overmund (fortænder). Jeg tror det der forskrækket mig allermest var, om hans knogle bygning også ville være "sprød", men den frygt er jeg ved at komme over nu.
 
Re: Tænder og knogler 09-05-2005 11:30
By Mette WulffMette Wulff Reply
Hej Jeg kan fortælle at vores datter (født 26+6) også har været en tur til tandlægen med sine tænder, da hendes ene fortand for oven også er misfarvet og mangler emalge på hele tanden. Tandlægen mente heller ikke at der var meget at gøre og mente nok heller ikke at de blivende tænder ville være sådan. Man ka se på hende at varmt/koldt ikke er sagen lige på tænderne, så når hn får lidt is, er det altid med ske, så det kan komme ind i munden og hun ikke skal bide det af først. Den læge vi går til kontrol med vores datter hos ( han fra da hun lå på sygehuset) siger at det er noget, de har set før og det er fordi de er født for tidligt og at det ikke noget man kan forbygge. Nu har vores datter fået alle tænder på nær kindtænder og dem er ikke noget specielt galt med andet end der er nogle hakker der er lige som om de er slået af ( sådan så de ud da de kom).
 
Re: T?nder og knogler 02-04-2013 17:39
By coxchesecoxchese Reply
will there be a prevent for type 1 diabetes. tienchi ginseng side effects
 
 

Gravid

Er du gravid og bekymret for at føde for tidligt?

 

Læs her før du går videre på vores website....