Bestyrelses-login
Giv en donation

Velkommen til vores fagpanel

Velkommen til Dansk Præmatur Forenings fagpanel, hvor foreningens medlemmer kan stille spørgsmål til fagpersoner om for tidligt fødte.  Alle spørgsmål og svar offentliggøres på hjemmesiden. Det er muligt at være anonym, hvis blot redaktøren er bekendt med medlemmets navn og medlemsnummer. Ønskes anonymitet, bedes dette oplyst ved henvendelsen til Fagpanelet.  

Send dine spørgsmål til: fagpanel@praematur.dk 


 

 

 Du skal log in for at kunne deltage i debatten log in or register
Lukket tråd

Kalktilskud? 08-03-2007 14:49
By adminadmin Reply
Hej!

Vi har i et forsøg på at få vores 2-årige søn, som er født 7 uger før tid, til at sove igennem om natten, prøvet at droppe at give ham ko-mælk, efter at have snakket med andre præmaturforældre! Men skal han så have et ekstra kalktilskud?
Og hvad er det præcist ved mælk, der gør, at de kan sove mere uroligt?

Mvh.
Tina Sanddahl Frederiksen
 
Re: Kalktilskud? 08-03-2007 14:50
By adminadmin Reply
Hej Tina

Din søn skal have kalktilskud, og enten egen læge eller apoteket kan svare på, hvilken dosis han skal have.

Som udgangspunkt mener jeg dog ikke, at man selv skal eksperimentere med at droppe mælk til børn, for grunden til at de evt. ikke kan tåle det (og bliver urolige) skal findes i en allergi - og så kan man jo lige så godt få det af- eller bekræftet ved lægen gennem en simpel blodprøve.

Men jeg kender da børn, der er intolerante for mælk, og det er noget andet. Det betyder, at så kan de tåle et vist kvantum pr. dag, og det er der faktisk (siger min erfaring mig) præmature, der er - og det skyldes så måske igen det umodne tarmsystem.

Finder man den rette mængde, de kan tåle, og holder sig inden for den grænse af kalk, de skal have, er sagen jo en anden.

Som vi også kan høre i pressen, så er der mange danske børn, der får alt for meget mælk …

Venlig hilsen
Majbrit