Bestyrelses-login
Giv en donation

Velkommen til vores fagpanel

Velkommen til Dansk Præmatur Forenings fagpanel, hvor foreningens medlemmer kan stille spørgsmål til fagpersoner om for tidligt fødte.  Alle spørgsmål og svar offentliggøres på hjemmesiden. Det er muligt at være anonym, hvis blot redaktøren er bekendt med medlemmets navn og medlemsnummer. Ønskes anonymitet, bedes dette oplyst ved henvendelsen til Fagpanelet.  

Send dine spørgsmål til: fagpanel@praematur.dk 


 

 

 Du skal log in for at kunne deltage i debatten log in or register
Lukket tråd

"Lavenergi" hos skolebørn 18-03-2007 20:16
By adminadmin Reply
Hejsa

Jeg har en søn på 8 år, som er født i uge 33 + 6, som har meget svært ved at "holde sig i gang" i timerne i skolen. Han virker træt, uoplagt og opgivende, når han skal sidde selv med opgaver uden konstant opmærksomhed og hjælp fra læreren.

Klasselæreren er i kontakt med en psykolog, som gerne vil teste ham for "lavenergi" (som modpol til hyper-aktivitet) - altså at han skal koncentrere sig så meget om de motoriske ting, så som at holde på blyanten osv., så han simpelthen ingen energi har til opgaverne. Hvad er jeres erfaring med "lavenergi" hos præmature?

Med venlig hilsen
Lone M. Rasmussen
 
Svar 18-03-2007 20:17
By adminadmin Reply
Hej Lone

De børn kender vi godt - vi kalder dem bare ikke "lavergi-børn”, men børn med lav spænding. En så lav spænding i kroppen, at de - almindeligvis - er nødt til selv at holde sig i gang hele tiden for ikke at falde hen/falde ned af stolen osv. - Vi møder dem også allerede i børnehaven og henviser så til ergoterapeuten, der laver øvelser til at opøve spænding i kroppen.

Jeg synes, det lyder som det samme her og tænker, at det er godt, at der er en "derude", der har set det.

Jeg vil bare mene, at det er ergoterapi, der skal til - men det finder I jo nok ud af.
Det kunne også være, at han skulle have nogle behandlinger hos en kranio-sakral terapeut, de er lige så gode til at "få fut" i børnene, som til at få dem til at falde til ro, når de er urolige.

Jeg håber, dette hjælper lidt på vej.

Mange hilsener
Majbrit