Bestyrelses-login
Giv en donation

Velkommen til vores fagpanel

Velkommen til Dansk Præmatur Forenings fagpanel, hvor foreningens medlemmer kan stille spørgsmål til fagpersoner om for tidligt fødte.  Alle spørgsmål og svar offentliggøres på hjemmesiden. Det er muligt at være anonym, hvis blot redaktøren er bekendt med medlemmets navn og medlemsnummer. Ønskes anonymitet, bedes dette oplyst ved henvendelsen til Fagpanelet.  

Send dine spørgsmål til: fagpanel@praematur.dk 


 

 

 Du skal log in for at kunne deltage i debatten log in or register
Lukket tråd

For megen søvn? 08-10-2007 11:47
By adminadmin Reply
Hej

Jeg har lige et par spørgsmål:
Min datter er født 5/6 2007 i 29+2 og har som de fleste problemer med afføring og har været meget urolig både om dagen og om natten, men nu sover hun hele tiden. Er højst vågen 4 -6 timer om dagen. Så er mit spørgsmål: Sover hun ikke for meget?? (hun bøvler stadig med maven)

Hvordan skal jeg for resten gribe det an, når hun skal til at have andet end mælk?

Mette Smidt Hvergel
 
Re: For megen søvn? 08-10-2007 11:48
By adminadmin Reply
Hej Mette

Du spørger, om din datter sover for meget - og det gør hun ikke.

Når jeg regner på det, er hun i korrigeret alder nu ca. 5 uger. Et barn på 5 uger har ikke mange vågne timer - er først ved at komme ind i en lille bitte døgnrytme med lidt system i, forstået på den måde at du en gang i døgnet kan regne med det, hun gør (fx sove, lege) Så det er helt ok og kun rigtig godt, at hun sover, for i den tid vokser hun.

Men husk altid at regne hende ud i korrigeret alder, og lige nu ved de ca. 5 uger skal hun begynde at smile, sutte på sine fingre og så småt begynde at pludre.

Det næste du spørger om, er mht. kosten:
- du spørger om andet mælk og jeg forstår det sådan, at du da mener erstatning?

Som udgangspunkt skal hun jo have modermælk, så længe som du overhovedet kan klare det - det er meget vigtigt. Dernæst skal hun, hvis der hurtigt bliver brug for det - have erstatning med ekstra fedtsyrer i (fx Pre-Nan), eller hvis hun er allergidisponeret, noget hun kan tåle - det bliver du nødt til at drøfte med din sundhedsplejerske. Men det handler altid om en langsom overgang - det kan fx være at give en flaske pr. døgn og så trappe langsomt op. Dette for ikke yderligere at belaste hendes svage tarmsystem.

Overgang til skemad skal du slet ikke tænke på før engang efter jul, når hun både alders- og udviklingsmæssigt er klar til det.

Og så til sidst: Du skal jo altid være opmærksom på, om jeres datter er/er ved at blive syg, for så kan hun jo sove mere end vanligt - læg også mærke til, om hendes bleer fortsat er våde.

Fortsat held og lykke med hende.
VH Majbrit