Bestyrelses-login
Giv en donation

Velkommen til vores fagpanel

Velkommen til Dansk Præmatur Forenings fagpanel, hvor foreningens medlemmer kan stille spørgsmål til fagpersoner om for tidligt fødte.  Alle spørgsmål og svar offentliggøres på hjemmesiden. Det er muligt at være anonym, hvis blot redaktøren er bekendt med medlemmets navn og medlemsnummer. Ønskes anonymitet, bedes dette oplyst ved henvendelsen til Fagpanelet.  

Send dine spørgsmål til: fagpanel@praematur.dk 
 


 Du skal log in for at kunne deltage i debatten log in or register
Lukket tråd

Spørgsmål: Søvn 18-01-2002 09:48
By Inger Juul AndersenInger Juul Andersen Reply
Jeg er interesseret i at vide, hvordan holdningen er til at ordinere "sovemedicin" til et for tidligt født barn, som sover meget uroligt og overfladisk. Barnet, som er tvilling, sover meget kortvarigt, vågner mange gange på en nat. Såvel barn, som øvrige familie er påvikede af bl.a. dette konstante søvnunderskud. Barnet er 2-3 år. Med venlig hilsen, Inger Juel Andersen, talehørepædagog.
 
Re: Spørgsmål: Søvn 18-01-2002 09:52
By Gorm GreisenGorm Greisen Reply
Kære Inger, Man er meget tilbageholdende med sovemedicin. Der gælder det samme som for voksne. Menneskers søvnbehov er meget forskelligt: nogle småbørn sover 12 timer + middagslur, andre 7. Man skal være træt for at kunne sove, gerne fysisk træt. Man skal have gode vaner i forbindelse med at gå i seng. Man skal vænne sig til ikke at vågne ved forstyrrelser. Man kan ikke sige aldrig. Et barn og dets familie kan være kørt så meget op i en krog, at medicin kan være det mindste onde. I så fald skal det være som en del af en større plan og så kort tid som muligt. /gorm