Bestyrelses-login
Giv en donation

Velkommen til vores fagpanel

Velkommen til Dansk Præmatur Forenings fagpanel, hvor foreningens medlemmer kan stille spørgsmål til fagpersoner om for tidligt fødte.  Alle spørgsmål og svar offentliggøres på hjemmesiden. Det er muligt at være anonym, hvis blot redaktøren er bekendt med medlemmets navn og medlemsnummer. Ønskes anonymitet, bedes dette oplyst ved henvendelsen til Fagpanelet.  

Send dine spørgsmål til: fagpanel@praematur.dk 
 


 Du skal log in for at kunne deltage i debatten log in or register
Lukket tråd

Spørgsmål: Søvn 18-01-2002 10:21
By RikkeRikke Reply
Hej Fagpanel Vi har et spørgsmål vedrørende vores datter på 18 mdr. (født uge 29 - vægt 1200 g). Vi har problemer med at få hende til at sove om natten, det går fint med at lægge hende i seng, men ca. kl. 24.00 begynder hun at skrige - hvilket kan vare helt op til 3 timer. Hun sover på værelse med sin tvillingebror. Vi har prøvet stort set alt i perioder: givet hende vælling når hun vågner, give hende sutten, lade hende skrige og gå ind til hende hver 10. minut, lade hende sove i vores seng, hun har haft sin seng inde hos os i lang tid. Hvis vi skal trække en ting frem for de andre, er det at lade hende sove imellem os, men ofte skriger hun også her alligevel. Vi har prøvet at finde et mønster i hendes skrigeri, og vi synes, det bliver værre, hvis vi har været ude hos familie, venner, og steder hvor der er meget larm. Vores spørgsmål er: har I nogle ideer til hvad vi kan gøre for hende? Skal hun ligge i sin egen seng eller skal hun ligge hos os. Lærkes tvillingebror sover fint om natten, også selv om vi har lavet en hel masse om dagen. Mange hilsner fra nogle meget trætte forældre.
 
Re: Spørgsmål: Søvn 18-01-2002 10:23
By Gorm GreisenGorm Greisen Reply
Kære Rikke og Michelle, Det der er skrapt. Jeg har selv prøvet det med vores ældste dreng (han er nu ikke for tidligt født). Det varede 3 måneder. Min kone kan dårligt huske det mere, men jeg husker tydeligt frustrationen over ikke at kunne trænge ind til ham - og trætheden om morgenen. Han havde det som kaldes night terrors, som vel bare er mareridt og som ikke er et helt sjældent problem hos børn omkring 1 års alderen. Der er ikke rigtigt noget at gøre ved det - andet end at holde ud, og evt få hjælp til det. Hvis I kan få kontakt med Lærke, få hende trøstet og afledt, men hun bare ikke vil falde i søvn igen, og begynder at skrige når I gør tegn til at nu skal I sove igen, så er det er meget almindeligt problem. Her skal man (prøve at) gribe det pædagogisk an. Hun må selv bestemme, om hun vil være vågen eller sove, men hun må ikke vække Jer eller sin bror. Hvordan lærer man et lille barn det? Ved at undgå at belønne den forkerte adfærd. Det lyder let, men er svært. Mange hilsner Gorm