Bestyrelses-login
Giv en donation

Velkommen til vores fagpanel

Velkommen til Dansk Præmatur Forenings fagpanel, hvor foreningens medlemmer kan stille spørgsmål til fagpersoner om for tidligt fødte.  Alle spørgsmål og svar offentliggøres på hjemmesiden. Det er muligt at være anonym, hvis blot redaktøren er bekendt med medlemmets navn og medlemsnummer. Ønskes anonymitet, bedes dette oplyst ved henvendelsen til Fagpanelet.  

Send dine spørgsmål til: fagpanel@praematur.dk 
 


 Du skal log in for at kunne deltage i debatten log in or register
Lukket tråd

Spørgsmål: Affektanfald? 15-02-2002 09:39
By ForældreForældre Reply
Vi har en søn født 6 uger for tidligt. Han vokser og trives godt generelt. Han kan døje med noget mavekeb, ikke tangerende til kolik. Spørgsmålet: Nogle gange får han en tudetur, som ofte ledsages af en form for spænding eller pressen, hvor han knytter hænderne og holder vejret. Han kan blive godt rød i hovedet, og hans øjne presses der også på. Det kan stå på i ca. 2 til 5 sek. Bagefter græder han, hvis det har været en af de lange ture og virker træt. Han har været undersøgt med EEG og intet abnormt er fundet. Er der nogle bud på, hvad det kan være? 2 til tider lidt fortvivlede forældre.
 
Re: Spørgsmål: Affektanfald? 15-02-2002 09:45
By Gorm GreisenGorm Greisen Reply
Kære forældre, Det er svært for mig at sige, hvad det kan være. Det kunne måske være affektanfald. På engelsk kaldes det breath-holding spells, dvs anfald hvor barnet holder vejret. De kan ses hos børn som er 1-2 år gamle. De udløses af gråd, f.eks. hvis barnet slår sig eller bliver vred. Hvis barnet holder vejret længe og bliver meget blåt, kan det blive bevidstløst eller få kramper. Så begynder vejtrækningen igen. Man siger, at det er godartet. Det betyder, at de går over, når barnet bliver ældre og at de børn, som har haft det, senere udvikler sig normalt. Man kan ikke sikkert udelukke, at et barn har epilepsi, fordi en EEG-undersøgelse er normal. Men man kan heldigvis sige, at hvis barnet ellers er normalt, anfaldene er korte og sjældne og EEG-undersøgelsen er normal, så er chancerne for, at barnet fortsat kan udvikle sig normalt, meget gode. Mange hilsner Gorm