Bestyrelses-login
Giv en donation

Velkommen til vores fagpanel

Velkommen til Dansk Præmatur Forenings fagpanel, hvor foreningens medlemmer kan stille spørgsmål til fagpersoner om for tidligt fødte.  Alle spørgsmål og svar offentliggøres på hjemmesiden. Det er muligt at være anonym, hvis blot redaktøren er bekendt med medlemmets navn og medlemsnummer. Ønskes anonymitet, bedes dette oplyst ved henvendelsen til Fagpanelet.  

Send dine spørgsmål til: fagpanel@praematur.dk 
 


 Du skal log in for at kunne deltage i debatten log in or register
Lukket tråd

Spm: Udersøgelser om voksne for tidligt fødte? 03-10-2002 02:39
By Susanne Brink LarsenSusanne Brink Larsen Reply
Jeg har lige været inde på hjemmesiden. Er der lavet nogle undersøgelser om voksne tvillinger? Her tænker jeg på senfølgerne. Jeg er tvilling, blev født ca. 3 måneder for tidligt i 1952. Min tvillingebror døde dagen efter. I 1952 var der ikke de muligheder for behandling og opfølgning til forældrene, som der er i dag. Jeg mener selv, jeg har nogle mén af at være født for tidligt, bl.a. voksen fumlertumler. Jeg har også manglet den tidlige stimulation, da man jo ikke dengang tog børnene ud af kuvøsen og lod forældrene holde dem. Venlig hilsen Susanne Brink Larsen (Kontaktperson i Lone Twin-netværket) Voksne tvillinger, der har mistet sin tvilling.
 
Re: Spm: Udersøgelser om voksne for tidligt fødte? 03-10-2002 02:39
By Gorm GreisenGorm Greisen Reply
Kære Susanne, Der er kun lavet ganske få undersøgelser af voksne, som var født for tidligt. Jeg mener ikke, der er nogen af dem, som har set specielt på tvillinger. Men der er jo rigtigt, at meget for tidligt fødte børn har øget risiko for at få mén, bl.a. motoriske. Det er nok også rigtigt, at risikoen er større for tvillinger end for enkeltfødte børn, og at risikoen var større dengang, du blev født, end den er nu. Mange hilsner Gorm