Bestyrelses-login
Giv en donation

Velkommen til vores fagpanel

Velkommen til Dansk Præmatur Forenings fagpanel, hvor foreningens medlemmer kan stille spørgsmål til fagpersoner om for tidligt fødte.  Alle spørgsmål og svar offentliggøres på hjemmesiden. Det er muligt at være anonym, hvis blot redaktøren er bekendt med medlemmets navn og medlemsnummer. Ønskes anonymitet, bedes dette oplyst ved henvendelsen til Fagpanelet.  

Send dine spørgsmål til: fagpanel@praematur.dk 
 


 Du skal log in for at kunne deltage i debatten log in or register
Lukket tråd

Udregning af tabt arbejdsfortjeneste 29-12-2006 15:33
By Anne HovmøllerAnne Hovmøller Reply
Hej Mette
Går i øjeblikket hjemme på tabt arbejdsfortjeneste, og har gjort det siden 2003, hvor jeg fødte tvillinger i uge 24+1. Vores dreng Martin overlevede, men pga. mange ting har det været nødvendigt, at han blev passet hjemme. Nu skal han i børnehave til april. Teamet omkring Martin vurderer, at han vil være i stand til at kunne være i børnehaven fra 9-14, men ikke hele dagen. Nu går mit spørgsmål så på, hvordan man udregner tabt arbejdsfortjeneste til mig? Dels hvis det er muligt for mig at finde et job på de ganske få timer og derved selv har en lønindtægt, og dels hvis jeg ikke kan finde arbejde pga. de få timer og jo ikke har ret til understøttelse, fordi jeg ikke står til rådighed for arbejdsmarkedet.

Mange hilsner Anne Hovmøller
 
Re: Udregning af tabt arbejdsfortjeneste 29-12-2006 16:42
By Mette AndreassenMette Andreassen Reply
Kære Anne

Jeg kan ikke ud fra din mail give dig et konkret svar på, hvordan man vil udregne tabt arbejdsfortjeneste til dig fra april 2007, hvor Martin skal starte på nedsat tid i børnehaven. Udgangspunktet vil dog være, at så længe der er behov for pasning i hjemmet (også på deltid), så vil du være berettiget til tabt arbejdsfortjeneste.

Der er rigtig mange forhold, der gør sig gældende, hvorfor jeg vil foreslå dig, at du beder om et møde med din sagsbehandler, som vil kunne rådgive og vejlede dig ud fra din aktuelle situation. Du fortæller, at teamet omkring Martin vurderer, at han kun skal være i børnehaven fra 9 - 14 hver dag. Det er dog nok lidt vanskeligt på nuværende tidspunkt at kunne vurdere dette endeligt, idet der jo fortsat er ca. ½ år til. Jeg kan forstå, at du ikke har været på arbejdsmarkedet siden 2003. Med så lang en periode væk fra arbejdsmarkedet, vil det for nogle betyde, at man mister kvalifikationer i forhold til sit fag- eller arbejdsområde. Kommunen vil derfor skulle være særlig opmærksom på at rådgive dig omkring forskellige muligheder - medmindre du har mulighed for at vende tilbage til tidligere arbejde. Hvis det lykkes dig at finde et deltidsarbejde, og kommunen godkender ansøgning om tabt arbejdsfortjeneste de resterende timer, så vil du formentlig blive suppleret op til 37 timer. Det er også vigtigt, at du er særlig opmærksom på reglerne omkring dagpengeberettigelse og eventuelle konsekvenser ved en deltidsansættelse. Du bør derfor også kontakte din A-kasse, eller sikre dig, at de bliver taget med på råd, inden der træffes endelig afgørelse. Med ønsket om en rigtig god opstart for Martin i børnehaven.

Hilsen Mette