Bestyrelses-login
Giv en donation

Velkommen til vores fagpanel

Velkommen til Dansk Præmatur Forenings fagpanel, hvor foreningens medlemmer kan stille spørgsmål til fagpersoner om for tidligt fødte.  Alle spørgsmål og svar offentliggøres på hjemmesiden. Det er muligt at være anonym, hvis blot redaktøren er bekendt med medlemmets navn og medlemsnummer. Ønskes anonymitet, bedes dette oplyst ved henvendelsen til Fagpanelet.  

Send dine spørgsmål til: fagpanel@praematur.dk 
 


 Du skal log in for at kunne deltage i debatten log in or register
Lukket tråd

Gravid og Flyvning samt nærkontakt 13-09-2007 17:28
By adminadmin Reply
Vi vil gerne have nummer to (har Laura Emilie som snart er et år, født 33+1), men kan jo ikke helt planlægge hvornår. Vi prøver skam nu.

Men så er det, at Laura Emilie og jeg skal med en veninde sydpå næste år, men hvad hvis jeg er gravid? Var afsted i uge 26, da jeg var gravid med Laura Emilie, men den dur nok ikke, når jeg før har født for tidligt. Jeg vil nok heller ikke bryde mig om at være så langt henne, men hvad råder lægerne/I til? Slet ingen flyvning eller?
Jeg ved ikke, hvorfor jeg fødte for tidligt, havde bare mange plukveer. Det er sikkert nemmere at vide, når jeg er gravid (hvordan jeg har det), men min veninde vil gerne bestille rejsen i god tid, og så kan jeg jo nå at blive gravid, efter vi har bestilt ...

Jeg/vi har endnu et par spørgsmål:
For det første: Laura Emilie vil ikke putte eller kramme. Altså vi kan ikke sidde og holde hende tæt ind til os, det vil hun ikke. Det eneste tidspunkt, hun gerne vil være tæt, er, når hun sover ved siden af mig i vores seng. (Hun har også lidt søvnproblemer, men det er vist normalt for FTF, ser det ud til herinde). Nå, men kan det være, fordi hun er født for tidligt, at hun ikke vil pusse-nusse, og er det en ting, der kommer med tiden?

Vores andet spørgsmål er, om det er normalt for alle børn - eller kun FTF - at pille i ansigt/mund (hun stikker fingrene ind i min mund og piller især ved mine læber)? Laura Emilie har altid pillet i vores ansigter, men hun bliver ved (hun er 10½ måned), og det er ved specielle situationer. Når hun får flaske, og når hun skal sove. Jeg tror, det er en form for tryghed ... Nogle gange, hvis hun f.eks. vågner, så skal hun bare have mit ansigt, og så falder hun til ro igen.

Bare lige et par ting, vi undrer os over.

Thomas og Mia
 
Svar: Gravid og flyvning samt nærkontakt 13-09-2007 17:32
By adminadmin Reply
Kære Mia og Thomas

Først svar på det sidste:
- Alle børn oplever ved at røre og føle og lærer på den måde nye ting om verden omkring dem.  Det med ansigter ligger nu noget før et års alderen, så jeg tænker, at det bare er den måde, Laura Emilie føler sig tryg på - ELLER, jeg tænker, om hun mon er alderssvarende udviklet? Hvad siger jeres sundhedsplejerske? Det skurrer lidt i mine ører, også når I nævner det med, at hun ikke bryder sig om at blive rørt ved. Det burde hun jo kunne lide - men er det, fordi hun ikke kan lide det, eller fordi hun ikke kan sidde stille og nyde det?

Jeg vil foreslå jer at få en henvisning til jeres kommunale ergoterapeut - brug jeres sundhedsplejerske eller ring selv til hende og bed hende komme forbi og se på jeres datter.

Og svar på det første spørgsmål:
Jeg kan forstå, at I er så lykkelige og glade for jeres datter, at I allerede nu har lyst til at få flere børn. Det kan jeg godt forstå, MEN:
- Procentsatsen for at føde for tidligt igen er betydelig højere for dig ved anden fødsel
- Hvem skal passe Laura Emilie, hvis du føder for tidligt og skal være indlagt på sygehuset - OG hun kun falder til ro ved dit ansigt?
- Jeg vil klart anbefale jer at vente!

Nyd jeres datter og hinanden - sørg for, at hun udvikler sig alderssvarende og bliver i stand til at klare sin lille dagligdag, og lad hende udvikle sin personlighed - FØR I får barn igen.

Det kan jeg selvfølgelig ikke bestemme - det er jeres valg - men selv om Laura Emilie havde været født til tiden, er hun altså ikke ret gammel til at blive storesøster. Hun har brug for meget og tæt opmærksomhed lang tid endnu. Og mht. til ferien er det ikke Laura Emilies behov at komme sydpå - en dejlig ferie her i Danmark med dem, hun holder af og har det sjovt med, vil være alt tilfredsstillende for hende - så giv det en overvejelse - og hav det godt med den beslutning, du tager.

V.h. sundhedsplejersken