Bestyrelses-login
Giv en donation

Velkommen til vores fagpanel

Velkommen til Dansk Præmatur Forenings fagpanel, hvor foreningens medlemmer kan stille spørgsmål til fagpersoner om for tidligt fødte.  Alle spørgsmål og svar offentliggøres på hjemmesiden. Det er muligt at være anonym, hvis blot redaktøren er bekendt med medlemmets navn og medlemsnummer. Ønskes anonymitet, bedes dette oplyst ved henvendelsen til Fagpanelet.  

Send dine spørgsmål til: fagpanel@praematur.dk 
 


 Du skal log in for at kunne deltage i debatten log in or register
Lukket tråd

Hjerteformet livmoder og for tidlig fødsel 10-12-2007 15:20
By adminadmin Reply

Jeg fødte min datter Olivia i uge 28+0 på Rigshospitalet. Hun blev født for tidligt pga. Moderkageløsning, og hun har det godt nu. Jeg er nu gravid igen og bor nu i Island, men flytter tilbage til DK. Jeg er blevet undersøgt af en obstetriker her, og han fandt ud af, at jeg har en hjerteformet livmoder + at jeg er bærer af streptokok b. Da jeg fødte min datter, kunne man ikke finde ud af, hvorfor jeg fik moderkageløsning, men kan det skyldes den hjerteformede livmoder og streptokok b?

 

Jeg er nu sygemeldt pga. min historie og pga. mange plukveer. Plukveerne er aftagende nu, men er der stadig. De gør ikke ondt, men er meget ubehagelige. Jeg er meget nervøs og angst for at føde for tidligt igen. Hvad kan man gøre ved en hjerteformet livmoder?

Venlig hilsen
Karina

 
Re: Hjerteformet livmoder og for tidlig fødsel 10-12-2007 15:22
By adminadmin Reply
Kære Karina

En fødelæge vil være bedre til at svare på dine spørgsmål. Hvis du har haft
modekageløsning en gang, er der større risiko for, at det sker igen, men det mest sandsynlige er heldigvis, at fødslen går normalt. På samme måde når man har født for tidligt en gang, er risikoen typisk 2-3 gange større næste gang.

Du skriver, at din livmoder er hjerteformet. Det findes i flere grader. Des mere livmoderen er opdelt i 2 'kamre', des større er risikoen for for tidlig fødsel. Jeg ved ikke, om man kan sige noget præcist om risikoen for modekageløsning.

Du er også bærer af den bakterie, som hedder betahæmolytiske streptokokker gruppe B. Det er ret almindeligt blandt gravide. Men netop den bakterie kan give en svær infektion hos den nyfødte, så det er vigtigt, at de læger, som tager sig af din fødsel og af barnet efter fødslen, er opmærksomme på det.

Hvis du fortsat bærer bakterien, når du skal føde, er det normale at give dig
antibiotika i timerne inden fødslen.

Mange hilsner
Gorm