Bestyrelses-login
Giv en donation

Velkommen til vores fagpanel

Velkommen til Dansk Præmatur Forenings fagpanel, hvor foreningens medlemmer kan stille spørgsmål til fagpersoner om for tidligt fødte.  Alle spørgsmål og svar offentliggøres på hjemmesiden. Det er muligt at være anonym, hvis blot redaktøren er bekendt med medlemmets navn og medlemsnummer. Ønskes anonymitet, bedes dette oplyst ved henvendelsen til Fagpanelet.  

Send dine spørgsmål til: fagpanel@praematur.dk 
 


 Du skal log in for at kunne deltage i debatten log in or register
Lukket tråd

Sprogudvikling 20-02-2008 13:12
By Charlot-teCharlot-te Reply
Hej.

Jeg har født min datter i uge 32+0 (2200 gram). Umiddelbart har vi ikke oplevet nogle problemer ved hendes opvækst, udover at hun var præmatur. Hun er i dag 4½ år gammel.

MEN hun har sprogproblemer, som jo alligevel godt kan skyldes hendes for tidelig fødsel. Hun fik lagt dræn i oktober sidste år. Vi har lige fået tildelt talepædagog i hendes børnehave med opstart til maj 2 gange om ugen. Ifølge testen med talepædagogen er det kun udtalen der driller hende, da hendes ordforråd og forståelse er rigtig fin (points lå som en 5-årig)

Jeg går og spekulerer om hun kan blive skoleklar til om 1½ år... Hun fungerer fint socialt med sine venner, er glad og motorisk dygtig som sine jævnaldrene. Dog er hun en stille pige som bedst fungerer i en lille gruppe.

Hvor meget kan talepædagogen hjælpe hende med sprogudviklingen ? Og tror du at hendes sprog kan udsætte hendes skolestart ?