Bestyrelses-login
Giv en donation

Velkommen til vores fagpanel

Velkommen til Dansk Præmatur Forenings fagpanel, hvor foreningens medlemmer kan stille spørgsmål til fagpersoner om for tidligt fødte.  Alle spørgsmål og svar offentliggøres på hjemmesiden. Det er muligt at være anonym, hvis blot redaktøren er bekendt med medlemmets navn og medlemsnummer. Ønskes anonymitet, bedes dette oplyst ved henvendelsen til Fagpanelet.  

Send dine spørgsmål til: fagpanel@praematur.dk 
 


 Du skal log in for at kunne deltage i debatten log in or register
Lukket tråd

Flytning fra dagpleje 19-04-2008 21:38
By adminadmin Reply

Jeg skriver til jer, på grund af min søn Lucas på 1,5 år. Han er et preamatur barn.
Jeg er selv dagplejer, hvor Lucas indgår i gruppen sammen med 3 andre børn. Jeg har for kort tid siden haft møde med pædagog, sundhedsplejeske og fysioterapeut omkring hvilke rammer der ville være bedst for Lucas.

De mener at han burde tælle for to i dagplejen, og på grund af dette ville de gerne have ham flyttet. Hvor jeg mener at det ville kun gøre hans hverdag mere frustrende og uoverskuelig. Mit forslag går på at man lukker min gruppe, så jeg har 5 børn hvor Lucas glæder for de 2 pladser og at der så var lukket for gæstebørn. Men dette kan åbenbart ikke rigtigt lade sig gøre, og dette har jeg meget svært ved at forstå. Jeg føler lidt at de så mener at der ikke er noget der kan gøres for at lette hverdagen for Lucas, hvis jeg ikke går med til at han skal et andet sted hen. Jeg synes at Lucas fungere rigtigt godt i den gruppe jeg har de er jævnalderne og Lucas har kendt dem siden han 7 mdr. der hvor jeg oplever Lucas har det svært, det er når der kommer gæstebørn, fremmede voksne, altså forstyrelser udefra. Plus at det sikkert også har noget at gøre med at jeg skal løbe lidt stærker når jeg har 5 børn.

Jeg ved ikke om i kan hjælpe mig, men så har jeg da i hvertfald fået lidt luft.....
Jeg er selv uddannet pædagog og synes selv at jeg kan se på det hele med proffesionelle øjne. Jeg ved ikke hvad i siger.....Men hvis i ved hvor jeg kan henvende mig for at få hjælp til at ville skabe den bedste og mest trygge og udviklingsrige hverdag for Lucas, så skriv endelig.

Jeg ved ikke lige hvilke rettigheder jeg har som dagplejer, når det er ens eget barn der her er tale om.

Med venlig hilsen
Pia
 

 
Re: Flytning fra dagpleje 19-04-2008 21:39
By adminadmin Reply

Kære Pia

Når det handler om pasningstilbud, herunder hvorvidt et barn skal tælle for flere børn i dagplejen, så er det også et spørgsmål om kommunens serviceniveau og muligheder for at få tingene til at hænge sammen - en vurdering der selvfølgelig også tager udgangspunkt i barnets særlige behov, som ofte beslyses ved udtalelser og anbefalinger fra "eksperter" (sundhedsplejerske, læge, psykolog, fysioterapeut m.fl).

Du fortæller, at der for kort tid siden har været et møde med pædagog, sundhedsplejerske og fysioterapeut omkring, hvilke rammer din søn, Lucas, har brug for, og at de peger på, at Lucas bør tælle for to og flyttes i en anden dagpleje.

Jeg kan dog ikke af din mail se, hvilke argumenter og vurderinger der ligger til grund for denne anbefaling. Hvis du selv er i tvivl om dette, vil jeg derfor foreslå, at du beder om at få dette uddybet, og hvor du samtidigt giver udtryk for de overvejelser og løsningsforslag du selv har. Jeg går ud fra, at den pædagog der deltog i mødet er den tilsynsførende - hvis ikke vil jeg foreslå, at du drøfter situationen med dagplejen (den tilsynsførende og evt. lederen), som jo også vil kunne orientere dig om, hvilke muligheder der er.

Venlige hilsner fra
Mette