Bestyrelses-login
Giv en donation

Velkommen til vores fagpanel

Velkommen til Dansk Præmatur Forenings fagpanel, hvor foreningens medlemmer kan stille spørgsmål til fagpersoner om for tidligt fødte.  Alle spørgsmål og svar offentliggøres på hjemmesiden. Det er muligt at være anonym, hvis blot redaktøren er bekendt med medlemmets navn og medlemsnummer. Ønskes anonymitet, bedes dette oplyst ved henvendelsen til Fagpanelet.  

Send dine spørgsmål til: fagpanel@praematur.dk 
 


 Du skal log in for at kunne deltage i debatten log in or register
Lukket tråd

Renlighed, 3-årige 29-04-2008 21:56
By adminadmin Reply

Hej!


Jeg har et spørgsmål vedr. min datter på 3 år, som blev født i uge 34. Hun har altid haft ret løs/blød afføring og har ofte afføring 2-3 gange om dagen. Er det noget, der vil gå over med tiden? Er det normalt, at for tidligt fødte børn bliver senere renlige?


Venlig hilsen


Stine

 
Re: Renlighed, 3-årige 29-04-2008 21:58
By adminadmin Reply

TIl Stine,

Så er ikke bekendt med at løs afføring skulle følge efter at være født for tidligt og ej hellere at de bliver senere renlige.

Mht. løs afføring tænker jeg at det må være familiært betinget eller der må være noget allergi i det eller at hun få en så fiberrig kost at det simpelthen er derfor.

Mht. hvornår børn bliver renlige, er det vigtig at se de signaler de viser og så handle derefter. Nye gode engangsbleer gør ofte at "tidspunktet" forpasses.

Vær opmærksom på:
- tisser hun i portioner dvs er bleen tør i flere timer
- evt. er den tør efter middagssøvn eller nat
- er hun interesseret i at følge Jer på toilettet
- siger hun: "Nu tisser jeg"

Start med at gøre hende renlig en gang om dagen og trap det så op til alle toiletbesøg - også her er vaner og rutiner gode.

Held og lykke med det
Vh Majbrit