Bestyrelses-login
Giv en donation

Velkommen til vores fagpanel

Velkommen til Dansk Præmatur Forenings fagpanel, hvor foreningens medlemmer kan stille spørgsmål til fagpersoner om for tidligt fødte.  Alle spørgsmål og svar offentliggøres på hjemmesiden. Det er muligt at være anonym, hvis blot redaktøren er bekendt med medlemmets navn og medlemsnummer. Ønskes anonymitet, bedes dette oplyst ved henvendelsen til Fagpanelet.  

Send dine spørgsmål til: fagpanel@praematur.dk 
 


 Du skal log in for at kunne deltage i debatten log in or register
Lukket tråd

Væksthormoner? 05-05-2008 22:15
By adminadmin Reply

Jeg har et spørgsmål vedr. væksthormoner:
 

Jeg er mor til en lille dreng født i uge 28+5 d. 22.03.07. Ved sidste kontrol hos egen læge vejede han 8.230 g. og målte 72 cm. Han er en meget dårlig spiser og nipper kun til maden. ...Det er nederst i vækstkurven... Jeg har efterfølgende talt med vores kontaktlæge på børneambulatoriet i Nyk. F., som snakkede om evt. væksthormoner. Er det noget han evt. vil have brug for, og hvornår vurdererer og
starter man evt? Hvad siger din erfaring dig, og skal jeg være bekymret over vægt/højde allerede nu, oveni alle de andre ting man går og tænker over...
 

Mange hilsner Christina
 

 
Re: Væksthormoner? 05-05-2008 22:17
By adminadmin Reply

Kære Christina,

Man kan starte væksthormonbehandling når barnet er 4 år gammelt, hvis det var for lille i forhold til alderen ved fødslen, og fortsat er for lille i forhold til alderen ved 4 års alder. Det har jeg skrevet noget mere om tidligere. Behandlingen består i daglige indsprøjtninger, varer i 10-12 år og er meget dyr så inden man beslutter sig skal barnet undersøges nøje, og læge og forældre skal være enige om at de vil gå i gang.

Hvis din dreng ellers er rask, er glad og livlig, og udvikler sig rimeligt mener jeg ikke du skal være bekymret nu - der kan ske meget før han bliver 4 år.
 
Det er også en alder hvor det er vigtigt at spisevanerne bliver rimelige. Dvs. han skal lære at I spiser til måltiderne, at I spiser sammen, og at I efterhånden spiser den samme mad. Jeres sult og glæde ved at spise god mad I kan lide skulle gerne blive et eksempel for ham. Han skal udover Jeres måltider også have et par mellemmåltider. Men I skal undgå småspisning udover dem, også selvom du synes at alt hvad han evt. vil spise er en gave. Så må han hellere blive mere sulten til næste måltid.
 
/gorm