Bestyrelses-login
Giv en donation

Velkommen til vores fagpanel

Velkommen til Dansk Præmatur Forenings fagpanel, hvor foreningens medlemmer kan stille spørgsmål til fagpersoner om for tidligt fødte.  Alle spørgsmål og svar offentliggøres på hjemmesiden. Det er muligt at være anonym, hvis blot redaktøren er bekendt med medlemmets navn og medlemsnummer. Ønskes anonymitet, bedes dette oplyst ved henvendelsen til Fagpanelet.  

Send dine spørgsmål til: fagpanel@praematur.dk 
 


 Du skal log in for at kunne deltage i debatten log in or register
Lukket tråd

Tælle for 2 i dp 02-06-2008 14:58
By adminadmin Reply
Hej

Jeg har en pige der er født i uge 26+3, og vi fik af vide at når hun skulle i dagpleje, ville hun komme til at tælle for 2. Det har min sundhedsplejerske, og hospitalet sagt.
Nu er hun så starten, men tæller ikke for 2, og kommunen siger bare at det er der ingen regel om..

Hun har klaret sig godt, og ikke vist nogen tegn på at hun er født for tidligt, men når hun er i dagpleje, kan hun godt blive ked af det, når der sker for meget omkring hende, og så er det jo ikke optimalt, at hun skal være i en dagpleje med 4 børn, og nogle gange 5 børn.

Ved du om der er regler omkring, de skal tælle for 2, og hvem man kan rette henvendelse til?

Med venlig hilsen
Djamila 


 

 
Re: Tælle for 2 i dp 02-06-2008 14:59
By adminadmin Reply

Kære Djamila

Det er korrekt, at der ikke findes en "regel" om, at et barn skal tælle for 2 eller flere børn i dagpleje. Dette er dog noget, man ofte anvender i forhold til børn, der har nogle særlige behov. Men det er altså ikke noget der sker pr. automatik men ud fra en konkret vurdering. Sundhedsplejerske og hospital kan derfor også kun anbefale, at et barn tæller for 2, men det er kommunen (dagplejen) der vurderer og beslutter.
Du skriver, at din datter klarer sig godt, men at hun kan blive ked af det, når der sker for meget.

Hvordan oplever dagplejemor, at din datter har det og trives, når hun er i dagpleje?
Hvis dagplejemor oplever, at din datter er særlig udtryg og kræver særlig opmærksomhed og hensyntagen, så vil hun jo have mulighed for at drøfte dette med den tilsynsførende fra dagplejen, hvorefter dagplejekontoret så vil kunne vurdere, hvorvidt din datter alligevel bør tælle for 2.

Jeg vil derfor foreslå, at du drøfter dette med dagplejemor. Ellers er det dagpplejekontoret du skal rette henvendelse til.

Venlige hilsner
Mette