Bestyrelses-login
Giv en donation

Velkommen til vores fagpanel

Velkommen til Dansk Præmatur Forenings fagpanel, hvor foreningens medlemmer kan stille spørgsmål til fagpersoner om for tidligt fødte.  Alle spørgsmål og svar offentliggøres på hjemmesiden. Det er muligt at være anonym, hvis blot redaktøren er bekendt med medlemmets navn og medlemsnummer. Ønskes anonymitet, bedes dette oplyst ved henvendelsen til Fagpanelet.  

Send dine spørgsmål til: fagpanel@praematur.dk 
 


 Du skal log in for at kunne deltage i debatten log in or register
Lukket tråd

Vuggestue vs. dagpleje 30-09-2008 14:53
By adminadmin Reply

Hej

Jeg har to enæggede drenge på 7 måneder, der er født 6 uger for tidligt. Under min graviditet udviklede drengene tvilling til tvilling transfusionssyndrom, hvor min ene dreng fik for lidt blod, og min anden dreng for meget. Jeg blev opereret på Rigshospitalet, hvor syndromet ikke kunne fjernes 100 %, hvorfor jeg nøje blev fulgt hver uge indtil planlagt kejsersnit i min 34 uge. Operationen gik godt, og der er ingen synlige skader sket, herudover har drengene ikke været syge, andet i forbindelse med deres børnevaccinationer, hvor de har haft en lille smule feber.

Mit spørgsmål går på: Jeg vil rigtig gerne have mine drenge til at gå i vuggestue, men er blevet anbefalet at få dem i dagpleje pga smitterisiko med de mange børn, der er i en daginstitution. Men nu da de ikke har døjet med dårligt helbred, vil du så sige det er uforsvarligt, at putte den i vuggestue/daginstitution?

De bedste hilsner
Cathrine

Ps. ved deres 6 månedsundersøgelse vurderede sundhedsplejersken, at de - både psykisk og fysisk - var tidssvarende normale børn på 6 måneder.
 
 

 
Re: Vuggestue vs. dagpleje 30-09-2008 14:54
By adminadmin Reply
Kære Cathrine,

Det er almindeligt at give det råd til forældre til børn som er født meget tidligt. Meget tidligt fødte børn har ofte haft en længere periode med vejrtrækningsproblemer efter fødslen og hensigten med dette råd er at skåne dem for gentagne infektioner.
 
Jeg synes slet ikke det lyder relevant for dine drenge. Dels var de kun lidt tidligt fødte, dels var de ikke syge efter fødslen (trods de mange bekymringer), og dels har de det godt nu uden særlig tendens til infektioner.
 
Mange hilsner
Gorm