Bestyrelses-login
Giv en donation

Velkommen til vores fagpanel

Velkommen til Dansk Præmatur Forenings fagpanel, hvor foreningens medlemmer kan stille spørgsmål til fagpersoner om for tidligt fødte.  Alle spørgsmål og svar offentliggøres på hjemmesiden. Det er muligt at være anonym, hvis blot redaktøren er bekendt med medlemmets navn og medlemsnummer. Ønskes anonymitet, bedes dette oplyst ved henvendelsen til Fagpanelet.  

Send dine spørgsmål til: fagpanel@praematur.dk 
 


 Du skal log in for at kunne deltage i debatten log in or register
Lukket tråd

Uro i vuggestuen 23-10-2008 16:05
By adminadmin Reply

Jeg skriver til jer i håb om at I kan give mig et råd om hvilke muligheder vi har. Vi er forældre til 2 børn. En pige på 4 år og en dreng på 20 måneder. Vores dreng er født 8 uger for tidligt. Han har gået i dagpleje siden han var et år. Han har haft det svært og har derfor haft dobbeltplads. Det han har haft svært ved var bl.a. at han ikke havde god appetit og skulle derfor tilbyde mad tit og han har ikke taget nok på i vægt. Desuden har han haft svært ved at sove længere en 30 min. Ad gangen og bliver nemt forstyrret af lyde når han sover og vågner derfor nemt. Han er en dreng der har udviklet sig i sit eget tempo – forstået på den måde at det hele har taget lidt længere tid, men det kommer lige så stille og roligt - så vi er godt tilfredse. I dagplejen blev han hurtig tryg og vi har haft en fantastisk god dagplejemor der ved en masse om for tidlig fødte børn, så vi synes nu at han er blevet en robust dreng med et dejligt humør. 


Helt fra start har vi haft en ønske om at han skulle i vuggestue og i den vuggestue som storesøster har gået i (integreret institution – hvor storesøster går i børnehave nu). Vi har nu fået tilbudt en plads og vurderet at nu er han robust nok. Han har gået der knap 2 uger nu. Han er glad for at komme derned og lege, spiser fint, sover fint og virker til at søge de andre børn og deres leg. MEN det store problem er, at der desværre er et meget voldeligt barn på stuen. Jeg er meget utryg ved det. Under indkøringen har jeg været der i dagligdagen og det barn kaster ting gennem stuen, går umotiveret hen og slår de andre børn med tunge ting i hovederne, står og hamrer legetøj ned i radiatorer og kommoder. Pædagogerne har meget travlt med at forsøge at ”mandsopdække” ham – det er ikke nogen nem opgave. Jeg har naturligvis udtrykt min bekymring både til personalet på stuen og til ledelsen i børnehuset. De tager det alvorligt og er opmærksomme på det, idet det åbenbart er et problem der har stået på et stykke tid – og som de siger ”arbejder de på sagen”. Men som jeg har forstået det har det stået på mere end et halvt år.


Det er en super god insitution men jeg er meget utålmodig fordi jeg har en ”knude” i maven hver morgen jeg afleverer min dreng. Jeg er bekymret for at der fysisk skal ske ham noget. Jeg ved min dreng har behov for at der ikke er for meget uro og larm. Nu tænker jeg om det kan være nødvendigt at flytte ham fordi jeg synes det er urimeligt hvis jeg skal gå og vente på at ”de arbejder på sagen” og at jeg så bare hver eneste dag kan gå og frygte at der sker noget med mit barn eller at mit barn begynder at reagere ved at blive mere og mere utryg for at være der. Har man som forældre ikke mulighed for at gøre et eller andet så der kan komme skred i sådan et problem, så man ikke skal gå og vente flere måneder på en løsning ? Har I nogen erfaring I hvad man som forældre kan gøre ? Jeg er klar til at kæmpe for at han kan blive på stuen, men hvis det kan have lang udsigter, er jeg bange for at det bliver på min søns bekostning – og så vil jeg hellere flytte ham nu end at vente.


 

Med venlig hilsen

Maibritt
 

 
Re: Uro i vuggestuen 23-10-2008 16:06
By adminadmin Reply

Kære Maibritt

Jeg synes det er dejligt at høre, at jeres dreng er kommet i så god en trivsel, og at han har fået en god start i vuggestuen.
 

Jeg kan godt forstå jeres utryghed og bekymring i forhold til, at der i vuggestuen er et barn, der har en meget udadreagerende adfærd.
 

Samtidigt tænker jeg, det er vigtigt, at vi som forældre har tillid til de personer der tager hånd om vores børn - i jeres situation de pædagoger der er i vuggestuen, og som fortæller, at de "arbejder på sagen". Pædagogerne er underlagt tavshedspligt, og vil derfor ikke kunne orientere andre forældre om, hvilke tiltag der er igang i forhold til øvrige børn - medmindre forældrene har givet samtykke til, at der sker en orientering.
 

Når i får at vide, at der "arbejdes på sagen", tænker jeg derfor, at der formentlig er et forløb i gang og tages nogle initiativer i forhold til den dreng, der gør jer bekymret.

Alle børn har ret til et pasningstilbud, og nogle børn kræver, af forskellige årsager, mere støtte end andre. Når et barn er voldsomst udadreagerende, er det ofte tegn på, at barnet på et eller flere områder har det rigtig svært. Ingen børn er af natur voldelige.

Du skriver, at du hver dag frygter, at der skal ske dit barn noget, eller om han begynder at reagere ved at blive mere utryg. Da også jeres barn har nogle særlige behov, der kræver særlige hensyn, er det vigtigt, at i har en åben dialog med personalet om dette, og således i får tillid til, at personalet er opmærksomme på jeres barns behov, og at de selvfølgelig vil reagere, hvis jeres dreng ændrer adfærd ved for eksempel at virke utryg. Med dette er det ikke min hensigt at bagatellisere jeres dilemma og bekymring for jeres barn, men jeg tænker, det må være en forfærdelig følelse at have som mor, når man dagligt fornemmer en knude i maven, når man afleverer sit barn - og uden at kunne gøre noget. Jeres dreng vil formentlig også kunne fornemme din utryghed, hvilket i sig selv kan gøre ham bekymret - noget der sker helt ubevidst.

Har der været konkrete episoder, hvor andre børn er kommet til skade på grund af den dreng du omtaler, eller er det hans voldsomme adfærd generelt, hvor han smider med ting mv. der gør dig bekymret? Som forældre vil vi selvfølgelig gerne kunne beskytte og passe på vores børn i døgndrift - en følelse og et ønske der nok ikke bliver mindre, når vores barn har nogle særlige behov.

I forhold til hvilke muligheder i som forældre har, så nævner du selv muligheden for et skift. Sammenholdt med jeres opfattelse af og tilfredshed med vuggestuen i øvrigt, samt ikke mindst ud fra jeres søns glæde ved at komme der, vil en flytning til andet pasningstilbud absolut ikke være noget jeg vil anbefale. Hvis der ikke sker nogle positive ændringer, som gør at i som forældre bliver mere trygge ved jeres barns ophold, eller hvis jeres barn skulle virke utryg, kunne det så evt. være en mulighed at skfite stue - men således at han forbliver i samme vuggestue.

Med ønske om et rigtig godt forløb i vuggestuen.

Mange hilsner fra
Mette