Bestyrelses-login
Giv en donation

Velkommen til vores fagpanel

Velkommen til Dansk Præmatur Forenings fagpanel, hvor foreningens medlemmer kan stille spørgsmål til fagpersoner om for tidligt fødte.  Alle spørgsmål og svar offentliggøres på hjemmesiden. Det er muligt at være anonym, hvis blot redaktøren er bekendt med medlemmets navn og medlemsnummer. Ønskes anonymitet, bedes dette oplyst ved henvendelsen til Fagpanelet.  

Send dine spørgsmål til: fagpanel@praematur.dk 
 


 Du skal log in for at kunne deltage i debatten log in or register
Lukket tråd

Hjerteformet livmoder og for tidlig fødsel 06-11-2008 16:05
By adminadmin Reply

Kære Gorm Greisen


Jeg venter mit første barn (uge 21) - efter 3 aborter i træk (vindæg, en uden hjertelyd og en som aldrig udviklede sig til noget). Udredningen for de ufrivillige aborter viste en hjerteformet livmoder, men ellers intet unormalt. Jeg kan se at der er en øget risiko for for tidlig fødsel i forbindelse med en hjerteformet livmoder, men hvordan i forhold til flyvning? Når jeg er i 26 uge var det planen at flyve til New York. Er det en god ide at flyve overhovedet og vil så lang en flyvetur indebære en øget risiko? Og hvad med forsikring - Europæiske Rejseforsikring mener ikke en hjerteformetlivmoder i sig selv er en risiko.


På forhånd tak.
 

Marianne

 
Re: Hjerteformet livmoder og for tidlig fødsel 06-11-2008 16:06
By adminadmin Reply

Kære Marianne,

Jeg er nok ikke den rette at spørge - jeg arbejder jo med børn som er født. Spørg hellere en obstetriker (fødelæge). Men jeg vil tro at du har en noget forøget risiko for at føde for tidligt. Problemet er ikke så meget selve flyvningen, som risikoen for at føde mens du er i USA. Du skal i hvertfald være sikker på at du har en forsikring som vil dække det, og du skal også tænke på at det kan blive et langt, ufrivilligt ophold, før barnet er stort nok til at kunne transporteres sikkert hjem.
 

/gorm