Bestyrelses-login
Giv en donation

Velkommen til vores fagpanel

Velkommen til Dansk Præmatur Forenings fagpanel, hvor foreningens medlemmer kan stille spørgsmål til fagpersoner om for tidligt fødte.  Alle spørgsmål og svar offentliggøres på hjemmesiden. Det er muligt at være anonym, hvis blot redaktøren er bekendt med medlemmets navn og medlemsnummer. Ønskes anonymitet, bedes dette oplyst ved henvendelsen til Fagpanelet.  

Send dine spørgsmål til: fagpanel@praematur.dk 
 


 Du skal log in for at kunne deltage i debatten log in or register
Lukket tråd

Kost og vælling 04-12-2008 15:55
By adminadmin Reply

Vores søn er født 10 uger for tidligt (30+4)/Fødselsvægt 1490 gram, pga. moderkagen havde løsnet sig. Viggo var indlagt på neonatal i 5 uger, trods hans tidlige start på livet, har han klaret det flot, der har ingen kompilationer været, andet end han selvfølgelig lå i kuvøse i 3 uger med cpap i 8 dage, han var i lysbehandling 4 gange.

 


Viggo er i dag 5 mdr., og vejer 6400 gram, han trives rigtig godt og vi mærker ikke på ham, han er for tidligt født. (Han bliver selvfølgelig også skånet meget for den store verden uden for hjemmet)


Vores spørgsmål går på, hvornår må vi begynde og starte ham op på vælling/grød, Viggo bliver pt. kun ammet og der har ingen problemer indtil nu været med det, men nu har vi en lille uges tid oplevet Viggo har meget svært ved og ”overgive” sig om aftenen, han sover til eftermiddag til ca. 15.30 og ”plejer”, at gå i seng til nat kl. 19.30 efter han har spist rigtig godt, og sover derefter mellem 5-8 timer, men den sidste tid har han først sovet til nat kl. 22.00 og været meget urolig hele aftenen, og vil gerne lægges til bryst hele tiden. Nogle gange falder han i søvn, men når vi så lægger ham i seng, vågner han ganske kort efter igen. De sidste to aftener har vi givet ham en flaske med modermælkserstatning, han har meget svært ved at tage sutteflasken, men gir sig til sidst, han har spist ca 50 ml. begge dage, og er derefter faldt i søvn. Resten af natten sover han også meget korte stræk mellem måltider, ca. hver anden time vil han gerne have mad.


Pt. er der ingen problemer om dagen, sover en time om morgen, mellem 2-3 timer om formiddag og igen ca. 1,5-2 timer om eftermiddagen.

 


Er det tegn på han skal til og havde noget mere mad? –Vores sundhedsplejerske siger vi skal strække ham så langt mod 7 mdr., som muligt.


Det vi er mest bange for, er om hans mave er klar til vælling/grød på nuværende tidspunkt eller han skal være ældre.

 


Håber på jeres hjælp, på forhånd tak.

 


Med venlig hilsen

 

Mette
 

 
Re: Kost og vælling 04-12-2008 15:56
By adminadmin Reply

Hej Mette,

 

– Nej det er ikke tegn på at han skal have noget andet mad. Når han kun spiser
50 ml er han ikke sulten – hvorfor tvinge ham? Han har jo heller ikke sovet bedre af det. Det må være noget andet..

Sundhedsstyrelsen siger, at ftf børn skal have mad efter korrigeret alder – eller vi kan dele tiden mellem korrigeret og egentlige fødselsdag. I skriver at han er 5 måneder, men er det rigtig fødselsdag eller korrigeret? Det kan jeg ikke se. 


Umiddelbart vil jeg mene, at Jeres sundhedsplejerske har ret – vent og vær stolt af, at du stadig ammer ham!
 

 

Mvh

Majbrit