Bestyrelses-login
Giv en donation

Velkommen til vores fagpanel

Velkommen til Dansk Præmatur Forenings fagpanel, hvor foreningens medlemmer kan stille spørgsmål til fagpersoner om for tidligt fødte.  Alle spørgsmål og svar offentliggøres på hjemmesiden. Det er muligt at være anonym, hvis blot redaktøren er bekendt med medlemmets navn og medlemsnummer. Ønskes anonymitet, bedes dette oplyst ved henvendelsen til Fagpanelet.  

Send dine spørgsmål til: fagpanel@praematur.dk 
 


 Du skal log in for at kunne deltage i debatten log in or register
Lukket tråd

Søvnproblemer 7½ mdr. 29-12-2008 14:37
By adminadmin Reply

Hej Majbrit

Vi har læst en del af din svar angående søvnproblemer men der er ikke rigtig nogen der passer på vores situation.

Vi har Tobias der er født i uge 34 + 2 og vejede 1900 g og målte 46 cm. Vores tid på neo var ukompliceret dvs få dage i kuvøse uden c-pap. Desuden var Tobias meget hurtig til at amme og vi kom derfor hjem efter 3 ugers indlæggelse.
Tobias er nu ca 9 mdr korrigeret 7½ mdr og vores store problem er hans søvn især om natten.

Indtil han var ca 5 mdr sov han igennem (spiste selvfølgelig) men sov rigtigt godt. Men derefter begyndte han at sove meget uroligt og det endte med at han sov mere og mere ved mig (mor) hvor han fik lidt at spise ind i mellem og sov så vidre. Så blev han mere og mere urolig der og kunne kun falde i søvn ved at blive ammet i søvn eller virkeligt svøbt meget tæt, hvilket vi har gjort i hele forløbet for at han skulle falde til ro. Til sidst ville han spise ca hver time og vågnede ved den mindste lyd. Så prøvede vi at flytte ham i vuggen hvor han stadig vågnede ved den midste lyd og fløj rundt. Vi svøbte og har også prøvet med en kugledyne uden den store effekt. Nu er han kommet på eget værelse i tremmeseng så der ikke er så mange lyde, men det betyder at vi er oppe store dele af natten. Han vågner ca hver 2 time og er meget motorisk urolig og desuden sprutter og griner og prøver alt for ikke at skulle sove.

Vi kan give ham en flaske som han sluger og det hjælper lidt. Men er også nervøse for at vænne ham til dette for det er vel ikke nødvendigt med noget at drikke når han er så gammel? Når vi sidder ved ham og giver ham sutten kan han godt finde ro men ikke nok til at falde i søvn og derfor starter det hele forfra. Vi har prøvet at berolige ham ved berøring, at svøbe ham som da han var lille men så bliver han sur og skriger. Vi har prøvet at få ham til at falde til ro og derfter gå ud og komme ind igen når han bliver urolig- intet hjælper. Hvad gør vi? og skyldtes dette præmaturitet? Stress?

Vi lever en normal hverdag men er hjemme hver aften men tager afsted et par gange om ugen i løbet af dagen. Tobias har en storebror på 3 år.

Det skal lige tilføjes at han om har en god rytme men sover ikke længe af gangen. (ca 2 timer kl 8 og 1 time kl 12 og ½ time kl 16.30). Han er en glad dreng om dagen og meget aktiv. Udviklingsmæssigt er han fint med og får fast føde 3 gange/dag.

Håber ikke at det er alt for langt og at du kan hjælpe da vi trænger til en ordentlig nattesøvn.

På forhånd tak
Familien Nielsen
 

 
Re: Søvnproblemer 7½ mdr. 29-12-2008 14:39
By adminadmin Reply

Ja pyh ha, I trænger da til at sove og I har jo gjort alt det rigtige for Tobias og både han og I – som familie – og Tobias har en rigtig god rytme!! 


Hvad kan der så være tilbage?

Jeg bider mærke I, at I skriver at han sluger sin flaske om natten --- det tyder jo på at han er sulten.

 

- Og dvs mere mad om dagen – 3 måltider er heller ikke meget, når han er i hans alder – og i hvert fald vil jeg anbefale noget, der mætter meget – incl. kød.

 

- Desuden tænker jeg – er det pulver mad han får, eller noget I selv laver – han skal have mad som Jer og så lidt ekstra, af det I ved han er god til at spise.

 

- Og så skal hans portioner være på mellem 1½ til 2 dl pr gang – det er ofte der det halter, at de kun får 1 dl pr gang

 


Han kan jo også være syg – særlige ører? (Det lyder nu ikke sådan)

 


Men I har ret, det er vigtigt at være obs på – hvad er det præmature – og hvad er det andet? Børnene kan jo godt i denne alder, prøve os lidt af – hvad går de med til ”de gamle” og hvad ikke? De lyder lidt for mig også, at der er noget aldersbestemt – så I kan evt prøve at vise ham lidt bestemt: at sådan er det altså i den her familie – det kan godt være det lide tager 5-7 dage, men så burde det give sig –

 


Håber svarene kan hjælpe lidt på vej.


VH og god Jul fra Majbrit