Bestyrelses-login
Giv en donation

Velkommen til vores fagpanel

Velkommen til Dansk Præmatur Forenings fagpanel, hvor foreningens medlemmer kan stille spørgsmål til fagpersoner om for tidligt fødte.  Alle spørgsmål og svar offentliggøres på hjemmesiden. Det er muligt at være anonym, hvis blot redaktøren er bekendt med medlemmets navn og medlemsnummer. Ønskes anonymitet, bedes dette oplyst ved henvendelsen til Fagpanelet.  

Send dine spørgsmål til: fagpanel@praematur.dk 
 


 Du skal log in for at kunne deltage i debatten log in or register
Lukket tråd

Dagpleje eller? 05-02-2009 21:55
By adminadmin Reply

Hej Mette

Vi har en præmatur søn på 9 måneder, som skal i dagpleje om 2 måneder. Jeg er dog meget i tvivl om, han når at blive klar. Han er født 6 uger for tidligt og ellers godt med i udviklingen m.m. Vores problem er dog, at han hurtigt bliver træt og overstimuleret og ikke kan klare alt for mange nye indtryk på en gang - han har det bedst med regelmæssighed og helt faste rammer, og i dagplejen sker der jo hele tiden rigtig meget, som vil være svært for ham at kapere.

Jeg er p.t. ved at finde ud af, om vi kan få en dagpleje, som har erfaringer med præmature eller ikke har så mange børn, eller på anden måde kan tage hensyn til ham. Mit problem er dog stadig, at dagplejen jo tager i legestue med børnene og gæsteplejen, som vil komme på tale på et tidspunkt. Jeg mener at have hørt, at der her vil være mulighed for kompensation for tabt arbejdsfortjeneste eller lignende, hvis man tager fri for at holde sit barn hjemme fra legestue, gæstepleje eller udflugter. Er der ellers andre muligheder for hjælp fra kommunen?

M.V.H. Trine
 

 
Re: Dagpleje eller? 05-02-2009 21:55
By adminadmin Reply

Kære Trine

Jeg synes, det lyder som en rigtig god ide, at du i god tid forsøger at undersøge, hvad der er af muligheder i forhold til at finde en god dagpleje til din søn - og gerne en der ved noget om præmature børn og de særlige behov der kan være. Men vigtigst er det vel, at det bliver en person, du som mor virker tryg ved. Hvis hun så ikke har erfaring med eller viden om præmature børn, så vil hun helt sikkert sætte stor pris på at blive orienteret og "klædt på". Jeg kan også varmt anbefale de pjecer, der er blevet udarbejdet af foreningen og som kan downloades.

Det vil så også være vigtigt, at i får afsat god tid til forbesøg, hvor du kan give en uddybende orientering om din søn, og hvad der skal tages særlig hensyn til.

Jeg kan ikke af din mail læse, om der har været nogle vanskeligheder i øvrigt som følge af din søns for tidlige fødsel. Tabt arbejdsfortjeneste kan nemlig kun komme på tale, hvis det vurderes, at der er tale om et barn med en længerevarende indgribende lidelse, som nødvendiggør at barnet passes i hjemmet. Det vil sige, at hvis det udelukkende handler om særlig hensyntagen i forhold til regelmæssighed, rammer og at undgå for mange skift, så vil din søn formentlig ikke være omfattet af målgruppen.

Når din søn bliver tryg og fortrolig med den dagplejer han får, så vil det måske ikke opleves så voldsomt for ham engang imellem at skulle med i legestue. Skulle det vise sig, at det er for meget for ham, må det sammen med dagplejen drøftes, hvad der er af muligheder for at undgå dette.

De bedste ønsker om en rigtig god opstart i dagpleje
Mette