Bestyrelses-login
Giv en donation

Velkommen til vores fagpanel

Velkommen til Dansk Præmatur Forenings fagpanel, hvor foreningens medlemmer kan stille spørgsmål til fagpersoner om for tidligt fødte.  Alle spørgsmål og svar offentliggøres på hjemmesiden. Det er muligt at være anonym, hvis blot redaktøren er bekendt med medlemmets navn og medlemsnummer. Ønskes anonymitet, bedes dette oplyst ved henvendelsen til Fagpanelet.  

Send dine spørgsmål til: fagpanel@praematur.dk 
 


 Du skal log in for at kunne deltage i debatten log in or register
Lukket tråd

Skolebørn og hukommelse 14-02-2009 01:26
By adminadmin Reply

Jeg har lige et spørgsmål som jeg vil høre om du kan hjælp mig med. Jeg fødte et sæt tvillinger i 1999, de blev født i uge 26+5. De går i 3. klasse hvor de kommer godt ud af det med de andre elever i klassen og deres indlæring er også god. De er 2 piger som i dag fungere fint både socialt og fysisk. Den ene har et problem med at huske forskellige ting og det er ikke kun de kedelige ting, men også ting som hun gerne vil :)

 

Kan det have noget at gøre med den fortidelig fødsel, eller er det normalt at børn kan have sådanne perioder hvor de glemmer tingene.
 

Jeg håber du kan hjælpe på forhånd tak.

 

Med venlig hilsen

Lone

 
Re: Skolebørn og hukommelse 14-02-2009 01:27
By adminadmin Reply

Kære Lone,

På mig lyder det mest som noget almindeligt. Du skriver at Jeres to piger trives godt og klarer sig godt i skolen og med at lære. Det kræver en god mental udvikling. Der findes hjerneskade som giver særlige problemer med at huske og hjerneskade er desværre ikke ualmindelig hos børn som er født ekstremt tidligt som Jeres. Men dårlig hukommelse er ikke en typisk senfølge for tidligt fødte. Hvis man er dårlig til at huske er det også svært at lære.

Måske er hun stor nok til at lære sig at skrive huskesedler.

/gorm