Bestyrelses-login
Giv en donation

Velkommen til vores fagpanel

Velkommen til Dansk Præmatur Forenings fagpanel, hvor foreningens medlemmer kan stille spørgsmål til fagpersoner om for tidligt fødte.  Alle spørgsmål og svar offentliggøres på hjemmesiden. Det er muligt at være anonym, hvis blot redaktøren er bekendt med medlemmets navn og medlemsnummer. Ønskes anonymitet, bedes dette oplyst ved henvendelsen til Fagpanelet.  

Send dine spørgsmål til: fagpanel@praematur.dk 
 


 Du skal log in for at kunne deltage i debatten log in or register
Lukket tråd

Raseri anfald, 3 år 28-03-2009 12:03
By adminadmin Reply

Kære Anette Albeck,

Jeg fik for tre år siden min søn Sylvester i uge 28.0. Et ukompliceret forløb dog efterfulgt af et års indlæggelser. Trods megen sygdom han har været en utrolig kærlig dreng, meget fremmelig og udadvendt - modsat mange andre for tidligt fødte.

Vi har aldrig opfattet ham som for tidlig født og har derfor aldrig taget nogen specielle hensyn. Dog har vores hverdag forandret sig drastisk på det seneste. Vi oplever lidt det samme, som Maja. Når raseri anfaldene bluser op - fx når vi henter ham, når vi spiser, når han skal sove eller om natten ect.. kan vi ikke komme i kontakt med ham. Han råber nej, slår, niver og prøver at rive sig løs. Det er ret ubehageligt at man ikke kan få kontakt til sit barn....

Hvis vi sætter ham fra os vil han op og sådan kan det stå på i flere minuter. Nogle dage er det flere gange og ofte op til 20-50 min. Vi føler os uroligt hjælpeløse og er meget kede af, at den kærlige søn pludselig har forvandlet sig til det modsatte.

Vores søn fungerer fint i børnehaven og leger med alle børn - pædagogerne oplever på ingen måde modstand eller voldelige handlinger - tværtimod er han hos dem den søde dreng vi savner.

Vi ved slet ikke hvad vi skal stille op og vil bare have nogle gode råd med på vejen - for vi har altid kæmpet for at han netop ikke skulle blive sådan her. Da han blev tre valgte han selv at smide sutten - kan det væe et sagn på den tryghed og burde vi overveje at give ham sutten igen...

Vi håber på igen at kunne få en positiv hverdag

Mvh. den ulykelige mor, Iben

 
Re: Raseri anfald, 3 år 28-03-2009 12:05
By adminadmin Reply

Kære Iben!

Jeg kan godt forstå, at du og I er ulykkelige - men husk lige, at jeres søn ikke har forvandlet sig, som du skriver- han viser bare andre sider af sig selv- og han er jo stadigvæk en kærlig dreng.

Når han om dagen er en glad dreng og om natten har disse utrøstelige perioder- så er der meget hos ham, der har det godt, husk det.

I må prøve at bevare roen og tænke på, at det går over igen- og vel at mærke prøve at føle det indeni- for hvis I "koger op", kan han mærke jeres rådvildhed mere end nødvendigt og det er ikke godt.

Det første år var han ofte syg, skriver du- men ellers er han kommet godt fra at være født i uge 28.

Jeg har, som jeg svarede vedrørende et andet barn, mødt flere børn, der har sådan en periode- og ikke er født for tidligt eller har andre komplikationer i øvrigt.Du skriver, at I netop har ønsket at dette ikke skulle ske- men sådan er det altså alligevel! Man er ikke altid herre over livet.

Prøv at overvej jeres liv i almindelighed- har I for travlt- er der noget, der kan ændres og kan I på nogen måde tage hensyn til ham - så gør det. Få krav, ikke så megen stimulation og snak om nyt, ikke voldsomt tv eller film.

Når det står på, så sid ved siden af ham så tæt på, som I får lov til og sig "rolig" og " Så,så"med lav stemme. Find en god dyne eller tæppe og læg det hos ham- han vil sikkert ikke have det om sig, men måske efterhånden og sid eller lig selv og hvil på dynen og vis, at I hviler.

Luk døren, så resten af familien har ro, skift evt. mellem dig og din mand, så I ikke bliver for udmattede til næste dag. Tænk dette som en periode, der kræver hensyn- også til jer, kan I flekse på job, gå lidt før hjem og få et hvil ? Gør aftensmaden nem osv..

Giv ham evt. sutten igen, man kan da prøve, men det er ikke sikkert, det hjælper.

Du er velkommen til at skrive igen!

De bedste hilsner
Anette Albeck, børnepsykolog