Bestyrelses-login
Giv en donation

Velkommen til vores fagpanel

Velkommen til Dansk Præmatur Forenings fagpanel, hvor foreningens medlemmer kan stille spørgsmål til fagpersoner om for tidligt fødte.  Alle spørgsmål og svar offentliggøres på hjemmesiden. Det er muligt at være anonym, hvis blot redaktøren er bekendt med medlemmets navn og medlemsnummer. Ønskes anonymitet, bedes dette oplyst ved henvendelsen til Fagpanelet.  

Send dine spørgsmål til: fagpanel@praematur.dk 
 


 Du skal log in for at kunne deltage i debatten log in or register
Lukket tråd

15 mdr. og angst 26-08-2009 21:49
By adminadmin Reply

Hejsa

Jeg har en søn på 15 måneder, han er født en måned for tidligt.
 

Han går i dagpleje til hverdag, jeg tror måske han lider af angst. Det startede om mandagen hvor han sku i legestue, han gik nermest i panik når han blev afleveret, det er heldigvis gået over. Nu tror jeg han har ansgt for barnevognen når han skal sove til middag sover han kun 30 min så skriger han helt panisk og han er ikke rigtig vågen. Så han sover kun 30 min på en hel dag så sidst på eftermiddagen er han jo ikke til at holde ud. Det skal lige siges at han sover hele natten uden problemer. Han kan heller ikke gå endnu, men de sidste 2 måneder har han rejst sig op af alt og kommer runt på den måde han tør ikke at gi slip. Har du nogle gode råd til mig og min søde dagplejemor?

Hilsen Marianne

 
Re: 15 mdr. og angst 26-08-2009 21:51
By adminadmin Reply

Hej Marianne,

 

De hurtige facts er at børn har op til 1½ år til at lære at gå i - dvs. din søn har 3 måneder endnu og så måske lidt mere for den måned han er født for tidligt. MEN jeg synes dog alligevel, at du skal få lavet en indstillling til ham til kommunens ergoterapeut. Hun kan så mange gode tricks til at støtte ham i videre at øve. Hun har sikkert lang ventetid, men så kan I jo bare aflyse hende hvis han er kommet igang med at gå, når hun har tid til at se ham. 

 

MHT til hans skrigeture kunne det lyde som om han drømmer - det er ok, det har han også alderen til. Han skal bare trøstes og puttes igen. Det går snart over - jeg tror ikke han som sådan er angst for barnevognen. MEN jeg tror også at en ergoterapeut kan hjælpe ham lidt med at blive mere robust på den måde.
MEN det er jo vigtigt at han får sovet gennem dagen for ellers er han ikke nem sidst på dagen.
 

 

Sig til din dagplejemor at han har brug for pauser i dagen - hvilepauser - for hvor mærkeligt det end lyder, så kan han bedre sove når han har haft pauser.
Det er også vigtigt at hun er meget omsorgsfuld for ham, når de er i legestue og ikke lader ham for meget alene - han har brug for hendes tryghed og hjælp til at lære hvordan man gør i en legestue ... så skal han nok blive frisk og modig om et lille stykke tid.

Håber det kan hjælpe Jer lidt på vej
VH Majbrit