Bestyrelses-login
Giv en donation

Velkommen til vores fagpanel

Velkommen til Dansk Præmatur Forenings fagpanel, hvor foreningens medlemmer kan stille spørgsmål til fagpersoner om for tidligt fødte.  Alle spørgsmål og svar offentliggøres på hjemmesiden. Det er muligt at være anonym, hvis blot redaktøren er bekendt med medlemmets navn og medlemsnummer. Ønskes anonymitet, bedes dette oplyst ved henvendelsen til Fagpanelet.  

Send dine spørgsmål til: fagpanel@praematur.dk 
 


 Du skal log in for at kunne deltage i debatten log in or register
Lukket tråd

Dagpleje og søvn 23-09-2009 20:19
By adminadmin Reply

Hej Majbrit,
 

Jeg har nogle spørgsmål ang. dagpleje og søvn. Jeg er mor til en dreng på 1 år der er født 30+1 og 990 gram, vi var indlagt i 2 måneder efter hans fødsel men havde i det store hele et meget problemfrit indlæggelses forløb.

 

Han har hele tiden været meget sensitiv over for støj og meget reserveret samt haft svært ved for mange mennesker på en gang. Vi havde derfor en ekstre samtale på sygehuset forud for at han skulle starte dagpleje for at diskutere ekstra hensyn. Han var op til det møde blevet bedre til mennesker så det blev til at vi skulle prøve at starte med den plads vi hande fået tilbudt hvor han tæller for 2.

 

Han er nu startet og har været der en uge (maks 2 timer ad gangen sammen med mig om dagen). På den uge er han gået fra at være en glad dreng der var rimelig nem at få til at sove om aftenen til at være grædende og pjævset om dagen. Samtidig bliver han nu når han skal i seng, fuldstændig hysterisk, skriger, græder og er helt utrøstelig indtil han falder i søvn af udmattelse i armene på mig. Når han så sover er det meget uroligt og er vågen en 10-12 gange i løbet natten mod ca det halve før.

 

Nu sidder jeg så her som mor og er bange for at udsætte mit barn for noget der kommer til at følge ham senere eller gører evt. senfølger værre. Er det en normal reaktion? eller er det meget voldsomt? Førhen hvis han reagerede som han gør her,gjorde jeg alt for at skåne ham på bedst mulig vis. Noget jeg også vil gøre i fremtiden. Situationen er bare den at jeg skal på arbejde om en lille måned.

 

Skal jeg slå koldt vand i blodet og se tiden an? Mht. til hans søvn er det så normalt at vågne så ofte i løbet af natten? Jeg håber du kan finde hoved og hale i mit brev og evt. om muligt komme med nogle gode råd.
 

Med venlig hilsen
Signe
 

 
Re: Dagpleje og søvn 23-09-2009 20:21
By adminadmin Reply

Kære Signe ---
 

Nej det er ikke normalt og nej, han skal ikke have det sådan. Du skal blive ved at skåne ham og tilbyde ham udfordringer lige præcist i det tempo han klare det.
Det her er helt klart for meget for ham. Min erfaring siger mig, at når han var så lille og så følsom vil der gå lang tid, før han er klar til et almindelig dagplejeliv, som andre.
 

Altså, der skal en anden plan til! Men selvfølgelig skal man altid forsøgen - det kunne jo være det var gået.
 

Du bliver nødt til at tale med evt. lægen igen og få ham til at skrive en erklæring på, hvad jeres søn kan klare.kan han anbefale at han slet ikke skal ud i pasning nu og du kan blive hjemme længere med ham? Dernæst din dagplejepædagog og dagplejer og en sagsbehandler, hvis de skal ind over at betale.

Alternativt kunne I måske ansætte en ung pige i huset og holde ham hjemme lidt længere før han kommer ud i pasning?
 

I hvert fald lyder det som om han er kommet for tidligt afsted og det er helt rigtig at du skal blive ved at skræme ham - i LANG tid frem. MEN også hele tiden huske at han skal udvikle sig.
 

Har du kontakt til en kommunal ergoterapeut?
 

Ja, korte og præcise ord og en del arbejde for Jer at gøre til Jeres søns bedste.
 

Held med det
VH Majbrit