Bestyrelses-login
Giv en donation

Velkommen til vores fagpanel

Velkommen til Dansk Præmatur Forenings fagpanel, hvor foreningens medlemmer kan stille spørgsmål til fagpersoner om for tidligt fødte.  Alle spørgsmål og svar offentliggøres på hjemmesiden. Det er muligt at være anonym, hvis blot redaktøren er bekendt med medlemmets navn og medlemsnummer. Ønskes anonymitet, bedes dette oplyst ved henvendelsen til Fagpanelet.  

Send dine spørgsmål til: fagpanel@praematur.dk 
 


 Du skal log in for at kunne deltage i debatten log in or register
Lukket tråd

Søvnproblemer, 2 år 23-09-2009 20:24
By adminadmin Reply

Hej Majbrit.

Først lige en tak for dit svar på min sidste henvendelse, d. 7/3-2009, Det var et super råd.

Nu har jeg dog et andet problem. Det er ang. hans søvn, når han skal ligges. Han har været og er rigtig god til at blive lagt, men når han har været ude og blive passet har vi problemer med at få ham til at sove i sin egen seng. Han "panikkker" og skriger og siger "Fars seng". Fordi han vil ind i vores seng og sove.

Jeg tænder lys og forsikre ham at vi er lige inde ved siden af og at vi ikke går nogen vejne, men det hjælper ikke. Jeg kan dog få ham til at ligge sig ned, hvis jeg ligger i sengen med ham eller sidder og holder om ham, på gulvet ved siden af sengen.

Men når jeg vil gå, bliver han lys vågen igen. og efter 1,5 timens prøven ender det med vi går ind i vores seng. Dette gør jeg i 7 dage efter han er blevet passet ( med overnatning) inden han giver sig og det bliver ok at ligge ham i sin seng igen.

Mit spørgsmål er nu: Er det bare en magtkamp jeg skal tage? og lade ham hyle og skrige, indtil han drætter i søvn. Eller skal jeg fortsætte med det jeg gør nu. Elelr bedre endnu har du et godt råd!

Med Venlig Hilsen

Gitte
 

 
Re: Søvnproblemer, 2 år 23-09-2009 20:25
By adminadmin Reply

Hej Gitte og tak for din tilbagemelding.
 

Det der sker, når Jeres søn har været ude at blive passet er, at i aktiverer hans "seperationsangst" - grundlagt helt tilbage, da han også blev forskrækket over at blive ladt alene i kuvøsen- og, der er kun en vej frem og det er: Ind i fars seng med det samme! Han skal fyldes op med tryghed og viden om, at I er der for ham OG SÅ skal han ind for sig selv igen når der er gået nogle dage og han er tryg igen. Det vil gå uden besvær, når han først er rigtig vendt hjem til Jer igen efter en pasning med overnatning.
 

Næst efter er der kun den vej du bruger nu, og det vil være sådan hver gang der er noget nyt, der er for meget for ham og indtil han er vendt tilbage til Jer igen. Alternativt kunne I overveje om ikke det vil være mere skånsomt for ham, at barnepigen kommer hjem til jer og passer ham, i stedet for at han skal ud? Det vil jeg mene - han har ikke godt af at blive så bange.
 

Så altså nej, det er ikke en magtkamp - og ja, i er på rette vej! Perioderne for at "vende tilbage" vil blive kortere og kortere som tiden går, så bliver det lettere at overskue. Det går jo også ud over Jeres nattesøvn.
 

MVH Majbrit