Bestyrelses-login
Giv en donation

Velkommen til vores fagpanel

Velkommen til Dansk Præmatur Forenings fagpanel, hvor foreningens medlemmer kan stille spørgsmål til fagpersoner om for tidligt fødte.  Alle spørgsmål og svar offentliggøres på hjemmesiden. Det er muligt at være anonym, hvis blot redaktøren er bekendt med medlemmets navn og medlemsnummer. Ønskes anonymitet, bedes dette oplyst ved henvendelsen til Fagpanelet.  

Send dine spørgsmål til: fagpanel@praematur.dk 
 


 Du skal log in for at kunne deltage i debatten log in or register
Lukket tråd

Sygt barn hele tiden 12-12-2009 20:55
By adminadmin Reply

Hejsa.

 

Jeg er mor til en datter på nu 2 år. Hun blev født 14 uger for tidligt, men havde et stille og roligt forløb i det første år. Men så begyndte hun at blive syg, vi er oppe på 5 lungebetændelser, 4-5 mellemørebetændelse, astamatisk bronkitis og nedsat immunforsvar.

 

Men jeg står i den sitation hvor jeg er blevet smidt ud fra min uddannelse fordi min datter er syg hele tiden. Og er kommet tilbage på kontanthjælp, men har fået beskeden at man ikke tager hensyn til syge børn. Det vil sige hvis jeg ligger mig syg i en længere periode med min datter mister jeg retten til kontanthjælp også står jeg tilbage uden penge, uden noget sted at bo, osv.

 

Jeg har ingen mulighed for at ansætte en barnepige da jeg ikke har råd til det. Og min kommune tager ikke hensyn til alle de skrivelser de har fået fra både sygehus, sundhedsplejeske. For hun er ikke syg nok til at blive hjemme, men for syg til at være i dagpleje. Hvad kan jeg gøre i denne her situation? Jeg ved virkelig ikke hvad jeg skal gøre, for min kommune har ikke lyst til at hjælpe mig..

Mvh
Camilla
 

 
Re: Sygt barn hele tiden 12-12-2009 20:56
By adminadmin Reply

Kære Camilla

Det lyder som en rigtig kedelig situation du her er havnet i, og hvor man ikke får forholdt sig til din situation som helhed.

Mit råd til dig vil være snarest at få afklaret, hvorvidt din datter er omfattet af Servicelovens §§ 41 og 42, som omhandler dækning af merudgifter og tabt arbejdsfortjeneste. Hvis du allerede har søgt og fået afslag på tabt arbejdsfortjenste, så kan denne klages til Det Sociale Nævn. Hvis du ikke har fået en ansøgning behandlet, så vil jeg opfordre til, at du beder om en samtale med en socialrådgiver, som sidder på området, så i her kan få drøftet din situation, og hvilke muligheder du har. Det kan måske være en ide også at invitere den sagsbehandler med, som sidder med bevilling af kontanthjælp.

Hvis din datters gentagende sygdomsforløb reelt betyder, at du ikke står til rådighed for arbejdsmarkedet, og derved står for at miste din kontanthjælp, så vil det undre mig meget, at man ikke vurderer dig berettiget til tabt arbejdsfortjeneste. Også fordi du fortæller, der ligger skrivelser fra både sygehus og sundhedsplejerske, som beskriver din datters vanskeligheder.

Du fortæller, at hun ikke er syg nok til at være hjemme, men for syg til at komme i dagpleje. Hvad mener dagplejen?

Tabt arbejdsfortjeneste kan gives på forskellige måder. Det kan være på fuld tid i en periode, men det kan også være enkeltstående dage, fx. de dage, hvor du er nødt til at blive hjemme for at passe din datter på grund af sygdom. For at kunne få tabt arbejdsfortjeneste, skal det vurderes, at det er påkrævet, at din datter passes i hjemmet.

Med ønsket om god bedring til din datter.

Mette