Bestyrelses-login
Giv en donation

Velkommen til vores fagpanel

Velkommen til Dansk Præmatur Forenings fagpanel, hvor foreningens medlemmer kan stille spørgsmål til fagpersoner om for tidligt fødte.  Alle spørgsmål og svar offentliggøres på hjemmesiden. Det er muligt at være anonym, hvis blot redaktøren er bekendt med medlemmets navn og medlemsnummer. Ønskes anonymitet, bedes dette oplyst ved henvendelsen til Fagpanelet.  

Send dine spørgsmål til: fagpanel@praematur.dk 
 


 Du skal log in for at kunne deltage i debatten log in or register
Lukket tråd

For tidligt fødte som voksen? 14-12-2009 11:33
By adminadmin Reply

Hej

Jeg er en pige på 30år der er født cirka 1 måned for tidligt, med en vægt på 1840gr hvor jeg lå i kuvøse. Jeg har læst en del om præmaturbørn da jeg synes der er en del der passer på mig, en del senfølger som jeg synes jeg stadig har som voksen.

Men hvornår er man præmaturbarn, og i mit tilfælde, er det mon så bare tilfældigt at jeg kan genkende nogle af senfølgerne ved mig selv også som voksen?

Glæder mig til at høre fra jer

Mange hilsner
A

 
Re: For tidligt fødte som voksen? 14-12-2009 11:34
By adminadmin Reply

Kære A!

Du er jo født en måned før den beregnede termin og med en lav fødselsvægt, der tyder på, at det er rigtigt, at du kom for tidligt, så man kan sige, at du statistisk set ligger indenfor området for for tidligt fødte.

Det kan også være rigtigt, at du har haft symptomer eller vanskeligheder, som du synes, minder om dem, man ser i denne gruppe.

Men ellers skal man vide mere om dig for at udtale sig, mangt og meget er forskelligt fra individ til individ, også hvor belastende den enkelte oplever konsekvenserne. Sidst nævnte afhænger af miljøet, helbredet, de sociale forhold, herunder familien, uddannelsen og andre forhold.

Man kan altid i sit voksne liv tænke på, hvorfor man er, som man er og hvor man gerne vil hen og her er starten i livet da vigtig, men ellers tror jeg ikke, du finde så mange svar i denne fase nu, hvor du er blevet 30 år. Nogle mennesker prøver f.eks. via hypnose at gå tilbage og mærke tidlige faser i livet og den vej kan du jo også prøve, hvis du synes.

Venlig hilsen
Anette Albeck