Bestyrelses-login
Giv en donation

Velkommen til vores fagpanel

Velkommen til Dansk Præmatur Forenings fagpanel, hvor foreningens medlemmer kan stille spørgsmål til fagpersoner om for tidligt fødte.  Alle spørgsmål og svar offentliggøres på hjemmesiden. Det er muligt at være anonym, hvis blot redaktøren er bekendt med medlemmets navn og medlemsnummer. Ønskes anonymitet, bedes dette oplyst ved henvendelsen til Fagpanelet.  

Send dine spørgsmål til: fagpanel@praematur.dk 
 


 Du skal log in for at kunne deltage i debatten log in or register
Lukket tråd

Støtte til kursus 10-01-2010 20:06
By adminadmin Reply

Jeg har et hold tvillinger født uge 28+6 de bliver 2 år til marts. Vi har og har haft kæmpe problemer med dem på mange områder.

 

Der bliver afholdt et kursus 16-18 april på Pindstrup Centeret og det vil vi super gerne deltage i, da det lige rammer alle de problemtikke vi slås med og mangler information om. Desværre har vi ikke råd til at betale dette selv, så vil høre hvordan jeg kan få hjælp til betaling. Ved man kan bruge § 41 om merudgifter,men kommunen giver kun merudgifter, hvis du er berettiget til tabt arbejdsfortjeneste altså at vores små har fysisk/ psykisk nedsat funktions evne, så jeg kan passe børnene hjemme på tidspunkter.

 

Hvor kan vi søge og få hjælp?

 

 

Håber meget i kan være os behjælpelig

 

 

 

MVH Kirsten
 

 
Re: Støtte til kursus 10-01-2010 20:08
By adminadmin Reply

Kære Kirsten

Det er helt rigtigt, at man kan søge om hjælp til betaling for deltagelse i kursus, temadage mv. i henhold til Servicelovens § 41. Det kræver dog, at kommunen vurderer, at jeres tvillinger er omfattet af målgruppen. Det er ikke rigtigt, at man skal være berettiget til tabt arbejdsfortjeneste for at kunne få bevilget merudgifter efter § 41. Det er således helt almindeligt, at forældre med børn med funktionsnedsættelse får hjælp til dækning af merudgifter uden at de nødvendigvis også modtager tabt arbejdsfortjeneste.

Jeg vil foreslå, at i indgiver en konkret ansøgning om hjælp til betaling af det omtalte kurusus, og at i får en skriftlig afgørelse. Hvis der bliver givet afslag, så kan i vælge også at klage denne. Hvis det viser sig, at nævnet vurderer, at jeres børn er omfattet af målgruppen, så vil kommunen skulle ændre sin afgørelse. Hvorvidt jeres kommune vil bevilge hjælp til det konkrete kursus, såfremt jeres børn vurderes at være omfattet af § 41, vil dog også kunne afhænge af, om der tidligere er blevet bevilget hjælp til lignende kursus, eller om man eventuelt kan anbefale andet/lignende kursus.

Udover at indgive en konkret ansøgning og afvente afgørelse, så er der ikke så meget andet i kan gør her og nu. I kan evt. vælge at tilmelde jer kurset, selv betale for deltagelse, og så håbe på, at i på sigt får refunderet udgifterne - når nævnet har truffet sin afgørelse.

Nytårshilsner fra
Mette